25-07-2018, 08:09 PM
(20-07-2018, 09:46 PM)Јеремија Пише: Питање за ДаркоБ:
Ако је тако као што кажеш, ако Руси не смеју да промоле нос од Амера, зашто им онда "Каубоји" не отму оно за чиме жуде?
Знамо сви колика је Русија, колико рудно и остало богатсво поседује, а знамо и жеље чифутских лихвара... Мислим, Олбрајтова је то рекла сасвим гласно.
Русија је за нас недокучива јер је знамо само из прича.
Међутим, свако ко је кренуо на Руса у старту је најебао!
Тако је и данас.
Када су сви били уверени да је Русија сјебана, да је питање дана када ће је распарчати као Србију, кад оно... Путин!
Да се разумемо, није Путин изникао сам од себе, то једноставно не бива. Створили су га они који су задужени да очувају Русију и који попут "чувара ватре" бдију над православном Русијом.
Што се тиче савезништва и оружја...
Оружја да нема давно би Русија била само Подмосковље а можда ни то.
Савезници су тамо где треба и колико треба.
Сирија ратује против целог НАТО Савеза плус "кљунати" било да су јеше или исламисти. Мислиш ли да би то могло без Русије?
Русију једино штити нуклеарни арсенал који није могуће зауставити. Да није тога и пошто се не зна шта би радила Кина у том сукобу, напад на Русију није могућ.
Америка има једно три пута више становника од Русије, имају опрему и трупе које могу без проблема да ратују у Сибиру по најгорим условима јер је све то испробано на Аљасци која има исте услове као Сибир.
Русија је одустала од ловца пете генерације јер се показало да је инфериоран у односу на Ф-35 и у односу на израелски систем "Гвоздена купола". Муче га лоши мотори, лоше наоружање, лош квалитет радара, слаба невидљивост.
Лош радар мучи и систем С-400. Израел је у стању да омета те радаре без икаквог проблема.
Русија са овим недостацима које има остаје без противваздушне и противракетне одбране а савремени рат не може да се води без авијације. То смо утврдили 1999-те.
Успут. Ова садашња Русија је посткомунистичка а не православна. Путин се диви Стаљину, човеку који је директно одговоран за смрт 22.000.000 совјетских грађана зато што није дозволио да се земља спреми за рат против Немачке иако су до њега стигли довољно поуздани подаци шта ће бити. Путин се диви човеку који је најбоље официре или побио или послао у гулаге, диви се човеку који је са својим глупавим хировима дозволио да буде уништена већина ратног ваздухопловства у првих сат времена зато што је веровао Хитлеру.
Шта би било да је и Јапан кренуо у исто време на Русију и да није било америчке војне помоћи? Немачки текови би стигли на Урал и кад би га прешли све би било готово.
Једини ко је у другом светском рату ратовао истовремено на два фронта су били Американци и Британци то јест Аустралија и Нови Зеланд против Јапана и британске трупе у Индији проти Јапанаца у Бурми.
Америка је од 1942-те у Африци водила рат на два фронта. Стаљин је на Јапан кренуо тек после 90 дана од капитулације Немачке. Ово довољно говори колико је СССР био слаб а истовремено довољно показује колико је Русија слаба.
Амери иду миц по миц и иду полако али су све ближи и ближи, као маца кад лови миша.
Ја са таквим човеком и са таквим системом нећу да имам посла. Са комунистима ништа.