(17-08-2018, 08:43 PM)Mekenzi Пише: -Nije nosio pionirksu maramu a išao u osnovnu školu.
Ми смо основну похађали у селу Шумљани неких 50-их ђе је учитељ још увек тукао ђецу прутом! Каква пионирска марама, то је Четнички крај био још увек а Четници су се још скривали по шумама около!
Титовци су имали преча посла но да сељачићима везују пионирске мараме!
И није тамо могло к'о убосни где је Амброз организовао
ПРАВИ КОНЦЕНТРАЦИОНИ ЛОГОР за целокупно про-четничко становништво ђе се рађало и умирало! Из тог логора је касније настао дрвно-индустријски комбинат 'Криваја-Завидовићи'!
У нас није могло тако, било је нешто нашијех (нажалост) у врховима, знало се да то тада не може. Касније су се ствари промениле ну нас није више тамо било, Слава Богу.
(17-08-2018, 08:43 PM)Mekenzi Пише: -Nije isao na radne akcije a išao u srednju školu.
Сећамо се к'о да је јуче било, бејасмо у средњој школи и долази нека тешка комуњара избосне, вероватно перигуз, глава коцкаста, бела кошуља са откопчаном крагном раширеном преко сакоа, прави Титов омладинац.
Он као из Омлатине Титове, пита нас да се пријавимо за радну акцију
ДОБРОВОЉНО!
То бијаше неких 60-их и репресије су у СФР Шугославији јењавале, исту је Амброз већ увео у НАТО па је морала нека квази-демократија да се испоштује!
Кад је дошао ред на нас ја рек'о ако је
ДОБРОВОЉНО ја не да идем!
-Зашто друже?, пита коцкасти избосне.
-Не да идем јер сипате ђеци бром у јогурт!
Било је мало рибање, ово-оно...ну ми не одосмо и то је крај те приче!
Много касније, ође у Канади, сазнали смо да је покојни Први Министар Канаде Пјер Тридо, отац овога данас, био ултра-комуњара у односу на нашу маленкост!
ТАЈ ЈЕ ДОБРОВОЉНО УШАО У ШУГОСЛАВИЈУ И ИШАО НА АКЦИЈУ КОД ТИТА, НИКО ГА НИЈЕ БИО ПО УШИМА!
Рачуњамо дакле да је Тридо нас тада одменио!
Међутим!
Нас чуди што то Кизи весељаку и оном НАТО-Четнику толико глава бучи што ми нијесмо носили титовку и певали Пољски Мазурек а њихове тате јесу!
Смирите се бре људи, Пост је ипак! Неко је волео трбатог монструма према коме је Геринг био шланг Господин-човек, а неко није могао да га смисли, ствар укуса!
(17-08-2018, 08:43 PM)Mekenzi Пише: -Nije bio regrutovan a imao ratni raspored-
Ратни распоред "
у случају рата" (у нашем случају је Војна Тајна па ви нећемо кас'ти да је то била шума Миљаковац), се добијао код
условног одлагања због студија итд., па се тако и пасош те '74-е могао извадити па смо ми тако 'вамо убјежали и пасош бачили на ђубриште историје одма'по добијању канадског!
Будалаштина је тврдити како је било тешко избећи и војску и СФР Шугославију јер ипак је, и поред разних репресија УДБЕ, то била
булумента полуписмених полу-идиота о чему најбоље говори чињеница да је она група обичним чамцем на весла одвеслала за Италију!
Један наш сапатник одавле је служио војску на словеначкој граници и једноставно је пешке прешао грану, бацио опасач и титовку у жбуње и наставио до првог униформисаног Италијана!
Други наш сапатник, већ покојни, је успео да најпре жену пребаци као у посету код рођака напољу а он је добио дозволу да иде на неки конгрес! Тада није било дозвољено да чланови исте породице изађу у исто време ну....
билмези то једноставно нису проверили!
Прича човек, кад је воз ушао у Италију из Сежане он је отворио прозор и пљунуо у правцу Амброзове губерније!
То сам и ја хтео да урадим ну не даде ми стјуардеса, авион...ипак!
Међутим!
Нас ође занима зашто се Киза и НАТО-Четник толико убијају губећи време по нету еда би нас као ниско ухватили?!
ПА ЉУДИ ТАМО ЈЕ ОСТАО САМО ОНАЈ КО ЈЕ ХТЕО, ЧЕМУ ЉУТЊА?! ВАШИ ОЧЕВИ И МАМИЦЕ СУ ЈЕДНОСТАВНО ВОЛЕЛИ БРОЗА И СФР ШУГОСЛАВИЈУ-МИ НИЈЕСМО!
Опет кажем
СТВАР УКУСА И ЛИЧНОГ УБЕЂЕЊА, чему толика преокупираност нашим животним одлукама?
(17-08-2018, 08:43 PM)Mekenzi Пише: -Nije imao index crveni a studirao
Нетачно!
Имали смо тај документ, беше црвени на чијим је корицама било исписано INDEX, црним латиничним титовским словима! И шта је туна проблем? То што су ваши имали и
ЦРВЕНУ ПАРТИСКУ КЊИЖИЦУ?
Ето ми вами на томе не завидимо нит'нам око тога глава бучи! Будите и ви мало парламентарни!
(17-08-2018, 08:43 PM)Mekenzi Пише: - Nije nikada radio u preduzeću a bio majstor.
Ми јесмо краткотрајно радили у Грађевинском предузећу и туна смо са још неколико истомишљеника основали и посебан
ПРИВАТНИ одсек (то се тада звало ОУР), ну то је било моментално укинуто јер је онда зглајзн'о Никезић и његове "реформе" као контра-удар по Србима због "Хрватског прољећа"!
Међутим!
Ти помињеш некакве "комбинате" у којима је вероватно твој тата радио певајући Мазурек, ну нами ти "комбинати" остадоше нејасни!
(17-08-2018, 08:43 PM)Mekenzi Пише: Nešto se njegove činjenice i realnost ne poklapaju...
Напротив, све се уклапа унас но не укалпа се код тебе!
Видимо да се не скидаш са нашије прилога ама не видесмо да си протествовао кад се онај НАТО-угузљуб
darkob залагаше за повраћај кућа вршачким швабама!
Што то?
Да се није и твој тата уселио у неку лепу швапску кућу-набијачу са кибиц-фенстером?
А?!