Нормално да се нисам сетио, био сам ван града, нисам могао да проверим у књизи. Јел треба још пет пута да ти поновим да се чланку објашњава лепо и детаљно поступак разбијања немачких ручних шифри. Чланак је о томе.
О "балканским шифрама" је узгредно рекао, уопштено -све супротно од онога о раду на немачким шифрама и, гле чуда - конфузно:
Тито је само мислио на борбу против Немаца и усташа, а Михаиловић је опаки сарадник окупатора који се чак са Немцима борио против Тита (а сарађивао је свакако било то у борби против Тита или не). Сазнао је много о усташким масакрима Срба , чак и оним од пре него што су почели са прислушкивањима.
Речју, оно мало што је рекао, је из немачких декрипата (што и сам сугерише) и онога што је сазнао од других, такође, врло упућених очигледно.
Јел си ти уопште читао чланак?
Теби није ни мало забрињавајуће да се човек у свом докторату позове на један мало конфузни пасус чланка, који иначе говори о другој теми? Не покуша да мало детаљније истражи то, пронађе ма какакву архивску потврду (јер га није интересовало). Сјајна методологија, нема шта! И то за докторат!
Мада, мене не чуди, имао је он још пар таквих испада. Ја сам без проблема нашао оно за шта он каже да нема. И тако..
Ти кад год не знаш шта да кажеш, потегнеш Крипса, па шта буде
И, кад си већ ту, објасни само откуд ти информација да је Кристос користио овај чланак а не Крипса?
Пошто каже да се захваљује Ерскину (уредник књиге у којој је објављен Крипсов рад) за сазнања о партизанима и четницима.