(15-07-2020, 10:11 AM)Vlad Alekš Пише: Небојша, ово је изузетно битна тема.
Од почетка ванредног стања, ДЈБ излази у јавност са најконкретнијим и најрационалнијим предлозима.
Драго ми је да један промишљен коментатор као што си ти препознаје ту чињеницу.
Цитат:Проблем настаје ако је та особа преварант. (...)
Радуловић се променио. Он је некада био министар у "Дачићевој" влади и шетао је по парадама срама, такозваним педербаловима. Сада се залаже за суверенизам и испред скупштине и управног суда тражи поништавање избора. Небојша, то је све чудно нама, просечним бирачима. Да поновим - збуњени смо јер су нас углавном сви партијаши лагали 30 година.
Ta je сумња легитимна, али би било корисно да људи дефинишу шта се конкретно боје да их Радуле не превари, па да оцене колико је вероватно да се то и деси и да ли ће моћи да га опет скину са власти изборима или улицом пре него што направи неку већу штету. И да то упореде са осталим политичарима које имамо на изборном менију.
Ево ти искрено шта ја мислим. Он је тврд као камен око разлога његовог политичког ангажмана, а то размонтиравање Удбине парадржаве у којој живимо. То никад није мењао, па њему се покрет даље рогобатно зове "Доста је било" баш зато што најбоље артикулише бес који он и његови следбеници гаје према нашој окупаторско-сарадничкој "елити".
Ту нема шансе да изда. Он и Мирослава (Миленовић) ће пре да буду побијени - то је, у ствари, реални ризик ако икада дођу на власт - него ту да се преметну. Одакле ја црпем тако тврдо убеђење?
Зато што сам детаљно прочитао шта је радио пре него што је постао министар и нарочито док је био министар. Политичаре морамо вредновати само по делима. Има једно изванредно занимљиво штиво које је његов бивши сарадник проф. Душан Павловић скупио у књизи "Машина за расипање пара: пет месеци у Министарству привреде" и које топло свима препоручујем да пронађу у библиотеци и прочитају, ако жале пара да је купе у некој антикварници где се може видети шта је ДЈБ радио док је био на власти тих пет месеци док их АВ није отерао.
Теме из те књиге се могу пронаћи на ДЈБ сајту и видео клиповима по Јутјубу, па и овде у мојим постовима на ДЈБ теми, али књига ће уштедети време људима, јер нуди ефектну синтезу шта ДЈБ хоће да уради са удбашком мафијом када дође на власт.
Дакле, ако је:
- човек чисто зарадио паре на Западу и вратио се овде,
- поштено радио свој посао стечајног управника где је схватио како се пљачка у приватизацији државних предузећа,
- помагао са Мирославом полицији и Верици Бараћ да се оптуже тајкуни у 24 спорне приватизације,
- онда на тој репутацији ушао владу покушавши да свој економски програм спроведе знајући да шансе нису велике, али је ипак пробао,
- и онда он те владе изађе када му је то онемогућено и настави да се политички бори за то што је радио
- мени то говори да тај човек не ради све ово из задње намере и да се не може корумпирати да не уради то што је обећао. Да је обратно, он уопште не би излазио из владе, већ би мазнуо себи замашан проценат, и постао нека врста Вучићевог Динкића уместо Динкића, а не да оде у опозицију и сада снује како ће да нас опљачка када дође на власт. То је тотално дебилна конструкција.
Што се осталих његових светоназора тиче где га нападају, он је објективно почео на другосрбијанском спектру, али је већину тих својих ставова затомио и не помиње да не би окретао традиционално оријентисано бирачко тело против себе. Ја мислим да је он схватио да су то периферне ствари. Истовремено је препознао да је Косово централна тема и да мора да донесе јасан став по томе да би пресекао сумњичења да ће да доврши издају ако дође на власт.
Тако да ДЈБ има најјасније артикулисан политички програм и спремна решења за најбитнија питања (Удба, партократија, Косово), а за остале "јако битне" теме, право да ти кажем, пуца ми прслук. Ако не дира Цркву - нема назнака да га то уопште интересује - нека се шета поново једном годишње са педерима, дође после градска чистоћа и опере улице за њима, заболе ме.
Људи не схватају колико је животно важно питање да се ми курталишемо удбашке хидре и колико је све остало секундарно.