Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

(03-02-2020, 07:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-02-2020, 03:35 AM)zstoja Пише:  
(03-02-2020, 02:07 AM)Милослав Самарџић Пише:  Остоја, нема право ЦГ да узме цркве СПЦ, као што ни Америка нема право да узме цркве СПЦ у Америци.

Nema ako se crkva odvoji od drzave. Al to u Americi strogo odvojeno, na Balkanu slabo. I u Evropi slabo. U Americi ne postoji crkva koja je pod vlasnistvom drzave. Sve crkve privatne.

Ja sam za to da se crkva odvoji od drzave strogo. Ali to je sad malo komplikovano....

E sad, svako moze da nabije na nos Srbiji kako ima crkve u svom vlasnistvu, ali CG ne dozvoljava da ima crkve u svom vlasnistvu.

Evo vidi:

[Слика: 5d105f14-efcc-4ed0-baa3-47d60a0a0a64-hra...iewOrg.jpg]
Ово нема везе са црквом. Ово је комунизам. Купио сам плац на периферији КГ 1992. и исто овако ми пише. Нисам ни знао да је власник држава док нисам хтео да продам. Испоставило се да је проблем продати.
Знаш кад бих се сетио да нисам власник, а купио сам?
Чека се одавно неки закон да то реши. Али стално одлажу. Ваљда што је пола градова саграђено на туђем.

Чак су у Хр сву земљу узету послије 1945. вратили у власништво СПЦ. Једино у ЦГ одбијају то да ураде. Црква хоће договор, али прво да се врати отето, а не да се узима ово што је остало.
Одговори

(03-02-2020, 07:07 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(03-02-2020, 02:34 PM)Mekenzi Пише:  Цела прича око црквене имовине у ЦГ се врти због пара.

Да је Црква одвојена од државе ко у западним земљама где се бајо мој плаћа порез на грађевинско, пољопривредно и плус екстра профит.

Једна фирма "Острог" дневно заради у сезони десетине хиљада евра годишње то су милиони евра. Нити један једини евро не иде у државу касу, већ у касу митрополије која са њим располаже како хоће.

Ја сам то да се Црква региструје и одвоји од државе као привредни субјект, па бајо мој крштење 150 евра може куцај попе фискални рачун, опело 200 евра, може попе ал уз рачун пиб и миб.

Црква се у Србији осилила. Црква никада економски није јача а духовно никада слабија. Владике, свештенство то се осилило, прешло у бахаћење ресторани, виле, скупа кола, деца им сва у модним маркама па није ни чудо што је син свештеника "Бака Прасе" онако бахат, безобразан и криминоген лик. Какво васпитање носиш из куће такво ти је и понашање.
Да му је отац духовник и прави свештеник убио би га од батина и искључио јутјуб....

Када је заседање у патријаршији то је сајам скупоцених лимузина, бахатих владика, погледајте манастире, цркве све у злату и свили, погледајте крипту Храма (мада никада у српској цркви не постоји реч храм) св. Саве доле све у позлату а са стубова Вам се "смеше" нека чудовишта са раскреченим устима и језиком који палаца..(Ми видели својим очима)...

У Црној Гори је ситуација да је један владајући криминогени клан ударио на други криминогени клан, јер овај клан згртао милионе а није плаћао ништа владајућем клану.

Да је дон митрополије Амфилохије сваки месец одвајао 30% држави неби било проблема...

У овој гунгули једино ко ће најебати јесте обичан народ, који може бити гурнут и жртвован у сукобу два клана зарад мафијашких пара...

У свету више Црква нема толику улогу. У сиромашним , криминогеним државама има...

Погледајте нашта личи слављење Божића, Ускрса, Славе...То се слике трпезе хране, пића каче по друштвеним мрежама,...То вришти од кича и ружноће...

Знам бре, па мој баба и ђед су славили Божић у миру да нико није знао, скромно и сиромашно уз малу трпезу, тамјан и свећу...

Гледај ово дивљање са Божићем, ал то се не слави духовно и у миру са љубављу него бахато да Види свет да ја имам да кркам, да лочем ја сам бре Србин "православац" ти јањета ако треба ћу да обрнем, нећу попа да зовем ја бре зовем владику даму 500-100 евра ето ти владике са све свитом на прослави...(Видети Кариће како су довели патријарха)...

Српска Православна црква је духовно, морално дотакло дно. Окренити се и погледајте како живе ваши свештеници и остала црквена лица., кеш. колица и амин....Никоме не полажу рачуне....
СПЦ се данас стиди сиромаштва. Бити сиромашан, скроман свештеник то не иде никако данас Као у роману Црно и Црвено од Стендала.

Једино здраво ткиво СПЦ јесу честити монаси и монахиње које стварно живе свој духовни живот.....а то је свега 5-10% СПЦ....

Тако да су ове литије само једна велика манипулација српског народа у ЦГ.

Кизо, до јуче запенушени ВОЈВОЂАНЕР и НЕДОВРШЕНИ ХРВАТ, успешно се прешалтов'о ономанде, прописао Србски и почео да србује стидљиво одкако је Крманд Чварак (из партизанске породице) претрчао код балавог!

Међутим!

Сад кад је и Крманд Чварак (из партизанске породице) приступио подписницима антисрбског апела ХАЈЛ ХИТЛЕР*, видимо да се и понашање нашег Кизе мења, јопет по директиви Крмнада Чварка (из партизанске породице)!

Тако је Кизо превазишао и смарача Озастоју са баљезгом да Црква (Цркве) палћају порезе и намете на Гњилежном Западу, па ка'е:

Цитат:у западним земљама где се бајо мој плаћа порез на грађевинско, пољопривредно и плус екстра профит.

Наравно, после овог баљезга не вреди даље читати ове потписнике антисрбског апела ХАЈЛ ХИТЛЕР*, то је само губљење драгоценог времена, ну добро је да се види КО ЈЕ ВЈЕРА А КО ЈЕ НЕВЈЕРА, кад МИ дођемо навлас'!

Кидање

---------------------------------------

*У жаргону савремене псеудо-деснице у служби јудео-либералног глобализма број 88 значи ХАЈЛ ХИТЛЕР јер је слово 'Х' осмо слово абецеде Гњилежног Запада. Тоже ко сумња може лако да изброји подписнике и види да их НЕМА 88!

Према томе-дабоме!

Паметном доста!

Недовршени Русу, питали скоро, па ка´е

Цитат:Liga socijaldemokrata Vojvodine juče je pozvala ministre finansija i državne uprave da saopšte javnosti da li i za verske zajednice važe isti propisi kao i za građane. [i]Dakle, da li crkve plaćaju porez na imovinu, koliko je nekretnina vraćeno verskim zajednicama i zašto su oslobođene PDV-a?[/i]

Нисмо добили одговор од патријарха, не знамо да ли је отет, киднапован, стављен у кућни притвор, питали Шумија ни он онако хииккк не зна ђе му је патријарх..Од када су кренули опозициони протести против Мила патријарха ниђе...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(03-02-2020, 07:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-02-2020, 02:07 AM)Милослав Самарџић Пише:  Остоја, нема право ЦГ да узме цркве СПЦ, као што ни Америка нема право да узме цркве СПЦ у Америци.

Nema ako se crkva odvoji od drzave. Al to u Americi strogo odvojeno, na Balkanu slabo. I u Evropi slabo. U Americi ne postoji crkva koja je pod vlasnistvom drzave. Sve crkve privatne.

Ja sam za to da se crkva odvoji od drzave strogo. Ali to je sad malo komplikovano....

E sad, svako moze da nabije na nos Srbiji kako ima crkve u svom vlasnistvu, ali CG ne dozvoljava da ima crkve u svom vlasnistvu.

Evo vidi:

Ово нема везе са црквом. Ово је комунизам. Купио сам плац на периферији КГ 1992. и исто овако ми пише. Нисам ни знао да је власник држава док нисам хтео да продам. Испоставило се да је проблем продати.
Знаш кад бих се сетио да нисам власник, а купио сам?
Чека се одавно неки закон да то реши. Али стално одлажу. Ваљда што је пола градова саграђено на туђем.

Kako nema veze sa crkvom kad pise Hram Svetog Save. Dal je iz komunizma ili nije...sigurno da jeste, ali to je validno...jos uvek. Vidis kad izvuceno iz katarstra 23. juna 2019..

"Parcela na kojoj je Hram Svetog Save, najveća pravoslavna crkva u okviru Srpske pravoslavne crkve (SPC), nalazi se u vlasništvu države. Javno dostupni podaci katastra nepokretnosti pokazuju da se Hram Svetog Save na Vračaru, u centru Beograda, nalazi na zemljištu koje je državna svojina. SPC na toj parceli ima pravo korišćenja."

"Istovremeno, u Srbiji su u državnoj svojini pojedine parcele na kojima su verski objekti SPC. Na državnim parcelama su neke od beogradskih crkava, važne zbog svog kulturno-istorijskog značaja. Na tom zemljištu SPC ima pravo korišćenja, ali ne i vlasništva."

Tako i CG moze da proglasi da je nesto od kulturnog znacaja.

Ai SPC ima pomoc od drzave, mozda i ostale religije...treba to sve odvojiti od drzave. Ne valja drzava da gura nos svuda, posebno en u religiju. Retko gde drzava uradi nesto pametno... Cak i u Americi. Vozi nas taksista u NY, i autobus zauzeo pola raskrsnice, a zeleno iz drugog smera. I on kaze; Vidids, da sam ja onako stao i zagradio prolaz, mene bi kaznili, a ono drzavni autobus i gledaju mu policajci kroz prste... DRZAVNO...to je potencijalna propast. Milion primera i u Americi, mad anjih daleko vis eganjaju i kontrolisu, ali opet....za privatno je to nista.

Evo ovde, ja sam 15km od Kartera, to jedna jos veca rupa od ove moje, neverovatno ali ima.
I to mesto je proglaseno za istorisi znacajno zbog ovog komuniste, i sestra sto radi kod nas i stamo satanuje, a sirotinjsko mesto, placa veci porez, al ko te pita.

E ako ocete mogu vam ispricam o Karteru...on je vrlo cenjen u Srbiji od ...komunista.Smile

Neka sto ga zna i tyako se druzi dolazoi kod nas kao pacijent i tako kad on izbaci neku knjigu, ona donese potpisano da mi to citamo. Eeee, ja i d aznam engleski ne bi citao.Smile

Inace ona radil akod njega kao daktilografkinakji kad on stolovao(sto kaze ProsvetarSmile). To stolovao verovatno od udarnja pesnicom o astal? Smile

I pred druge izbore Karterove, koje on izgubio, on aupozna buduceg muza. I nekako se posle izbor anadju njih dbvoje i Karter i taj Amer kaze:

Ja da napravim salu, kazem: Da vi niste izgubili izbore ja ne bih imao nju za zenu.
Kaze Amer: On se sav smrknu...nista ne rece.

A drugi Amer mi kaze da je on OK, ali ga ne cene nesto kao predseednika.... Dolazio on ovde da nesto prica i dudili mojoj zeni kartu da ga gleda...al ona nije htela.... Njemu ovo mesto dodje ko velegrad.Smile

------------

Sad sam procitao: Hram Svetog Save se pravi 85 godina, od 1935..
Onda ja nadjem za koliko napravili piramidu u Egiptu. Oko 20 godina.Smile
Одговори

ВИ КОЈИ ГУСЛЕ НЕ СЛУШАТЕ-ИЗИЂИТЕ!

А ВИ КОЈИ СТЕ ВЕРНИ У МИРУ ГОСПОДУ СЕ ПОМОЛИМО!

Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(04-02-2020, 02:33 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Ваистину!

E, a mnogo volis da bojis i sarenis tekst? Dobar bi bio da radis na reklamama.
Одговори

Evo vidi:

U sustini je problem sto CG trazi da ako nemas dokaz da je nesto pripadalo tebi pre 1918. drzava uzima. SPC se ne slaze sa tom logikom.

https://portalanalitika.me/storage/2019/...iewOrg.jpg

Ja ma koliko voleo da SPC ima to sto ima u CG, nemam obraz da to trazim jer Srbija radi suprotno.

Eeee, dok komunjre ovde koje se biju u grudi antikomunjarske znaju sta nece. , ali ne znaju sta hoce, onda ce d abude ovako kako je. A to znaci PROPADANJE.

KO moje dete...znalo sta nece d astudira, ali niej znalo st ahocde...
Aman bre....aj nadji nesto sta oces, makar i sistemom eliminacije....Smile

Balkan (bar) je toliko daleko od Amerike po tom pitabnju, da se uopste ne uporedjuju stvari. Zamisli sad da Srbija sve razdeli i zemlju i objekte SPC, mislimanima, mJevrejima,...i d ane pise u katasrtu drzavna svojina, nego vlasni zemlje i objekta je SPC,....

Sta bi onda bilo?

Pa opet problem, ali manji. CG trazi dokaz da je zemljiste i nekretnina tvoja. Ti kazes nemam za zemlju, ali recimo imam svedoke, dokaze da smo mi gradili crkvu...

Sta bi bilo? CG moze samo da kaze (posto je crkva odvoojena od drzave): Dobor, to u sustini nije tvoja zemlja, objekat je tvoj, ajde plati zemlju i to je sada sve tvoje.

Eeeee, ali ni Srbija ni CG nisu Amerika.Smile A ni Evropa nije.Smile

----------------

I da kazem:

Odvojice Amerika crkvu i drzavu na Balkanu 100%, ali pre toga ce da razbije SPC.

A da je Srbija PRVA dala crkve i zemljiste u vlasnistvo verskih zajednica, onda bi se Srbija potkocil: (Srbiji odgovara da to PRVA uradi, posto je medju najjacim i narasprotsarnijom religijom u SFRJ)

Mi smo uveli u Srbiji isto sto i vi imate u Americi.
Hocemo da tako svaka drzava na Balkanu tretira verske zajednice.

Znaci obijekat je tvoj, zemljiste nije, mozes da mu porusis objekat i platis ili trazis da plati zemlju i sve njegovo.

Ovako, razbice SPC u CG prvo, pa u Makedoniji, Bosni i Hravtskoj.... e onda idemo da odvojimo crkvu i drzavu.

Ko kriv? Pa onaj sto to nije video pre. Ja sam o tome poceo da razmisljam pre par meseci, a ovi po crkvi mlate praznu slamu decenijama.... Da se SPC pobunila kod Srbije i rekla: HOCEMO ZEMLJU I OBJEKTE da se voide na nas.

A sustina...sustina je sto ni narod nece privatne crkve, ni drzava, NIKO. El neces, e sad gledaj.Smile
Храм Светог Саве је уписан на државу све док не добије употребну дозволу, онда ће бити уписан на СПЦ.
Одговори

(04-02-2020, 02:33 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Ваистину!

Е кад недовршен Рус, канађанин позива на гусле задње време дошло...

Међутим,

Ни гусле му помоћи не могу...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(04-02-2020, 12:54 AM)Mekenzi Пише:  
Цитат:Liga socijaldemokrata Vojvodine juče je pozvala ministre finansija i državne uprave da saopšte javnosti da li i za verske zajednice važe isti propisi kao i za građane. [i]Dakle, da li crkve plaćaju porez na imovinu, koliko je nekretnina vraćeno verskim zajednicama i zašto su oslobođene PDV-a?[/i]

Нисмо добили одговор од патријарха, не знамо да ли је отет, киднапован, стављен у кућни притвор, питали Шумија ни он онако хииккк не зна ђе му је патријарх..Од када су кренули опозициони протести против Мила патријарха ниђе...

Ми смо сазнали да Патријарх нема кад да се разговара са разним НЕДОВРШЕНИМ ХРВАТИМА и латиничарима попут Крмнада Чварка (из партизанске породице) којино је ономанде клицао "SRIJEM HRVATSKOJ!" да се све орило диљем њихове ваше!

[Слика: 20200203170159_304360.jpg]

Наиме Патријарх Србски Иринеј је био заузет јер је у Руској Цркви на Ташмајдану у Бе'граду служио Свету Архијерејску Литургију поводом 11 година службе Патријарха Московског и целе Руси Кирила!

Саслуживали су старешина Подворја Руске Православне Цркве у Бео'раду Протојереј Виталиј Тарасјев, као и старешине Маркове Цркве Протојереј Трајан Којић, Храма Свете Тројица на Врачару Протојереј Ставрофор Милан Топић и Богородичине Цркве у Земуну протојереј Небојша Тополић.

Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

https://mitropolija.com/2020/02/04/izasl...asingtonu/
Одговори

.
МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ у Москви за руски „Регнум“: Вучић и Мило против Амфилохија
https://srbin.info/politika/mladjan-djor...mfilohija/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(04-02-2020, 08:14 PM)Шумадинац Пише:  .
МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ у Москви за руски „Регнум“: Вучић и Мило против Амфилохија
https://srbin.info/politika/mladjan-djor...mfilohija/

"– Александар Вучић и Мило Ђукановић су стари партнери. Могуће је да они заједно воде ову операцију против митрополита Амфилохија, будући да је владика један од највећих противника Вучића и идеје размене територија између Србије и Косова. "

I cutanje je znak ponekad odobravanja. Vucici najverovatnije cuti sada, nece nista da radi.

Ono sto mozda Ameri kuvaju je da polako idu niz dlaku SPC u CG, posto ovi bili u Vasingtonu da se zale. To znaci da i oni ne odobravaju Djukanovica, slazu se sa SPC...nije to dobro.,....

Onda ce da ga smene, dovedu drugog, kazu Markovica, i onda ce da kazu SPC u CG: Pa evo vam sad ovaj, i ovaj vam ne valja.... Pa pregovarajte sa njim sada, Milo otisao. Ovi gde ce - sta ce, ajde.Smile
Одговори

(04-02-2020, 04:14 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(04-02-2020, 12:54 AM)Mekenzi Пише:  

Ми смо сазнали да Патријарх нема кад да се разговара са разним НЕДОВРШЕНИМ ХРВАТИМА и латиничарима попут Крмнада Чварка (из партизанске породице) којино је ономанде клицао "SRIJEM HRVATSKOJ!" да се све орило диљем њихове ваше!

[Слика: 20200203170159_304360.jpg]

Наиме Патријарх Србски Иринеј је био заузет јер је у Руској Цркви на Ташмајдану у Бе'граду служио Свету Архијерејску Литургију поводом 11 година службе Патријарха Московског и целе Руси Кирила!

Саслуживали су старешина Подворја Руске Православне Цркве у Бео'раду Протојереј Виталиј Тарасјев, као и старешине Маркове Цркве Протојереј Трајан Којић, Храма Свете Тројица на Врачару Протојереј Ставрофор Милан Топић и Богородичине Цркве у Земуну протојереј Небојша Тополић.

Ваистину!

Aко ваља се помолити за руског патријарха док Црња Гора гори

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(04-02-2020, 02:10 AM)zstoja Пише:  "Parcela na kojoj je Hram Svetog Save, najveća pravoslavna crkva u okviru Srpske pravoslavne crkve (SPC), nalazi se u vlasništvu države. Javno dostupni podaci katastra nepokretnosti pokazuju da se Hram Svetog Save na Vračaru, u centru Beograda, nalazi na zemljištu koje je državna svojina. SPC na toj parceli ima pravo korišćenja."

"Istovremeno, u Srbiji su u državnoj svojini pojedine parcele na kojima su verski objekti SPC. Na državnim parcelama su neke od beogradskih crkava, važne zbog svog kulturno-istorijskog značaja. Na tom zemljištu SPC ima pravo korišćenja, ali ne i vlasništva."

Комунисти су национализовали - отели црквену имовину као што су отели и све друго!
Отето никада не може бити по праву и правди и ако би се поштовали закони на које се Ти позиваш (Западни), враћено би било све што су црвени отели од приватних лица, цркве, као и краљевске породице.
Одговори

(05-02-2020, 12:49 AM)Јеремија Пише:  
(04-02-2020, 02:10 AM)zstoja Пише:  "Parcela na kojoj je Hram Svetog Save, najveća pravoslavna crkva u okviru Srpske pravoslavne crkve (SPC), nalazi se u vlasništvu države. Javno dostupni podaci katastra nepokretnosti pokazuju da se Hram Svetog Save na Vračaru, u centru Beograda, nalazi na zemljištu koje je državna svojina. SPC na toj parceli ima pravo korišćenja."

Комунисти су национализовали - отели црквену имовину као што су отели и све друго!
Отето никада не може бити по праву и правди и ако би се поштовали закони на које се Ти позиваш (Западни), враћено би било све што су црвени отели од приватних лица, цркве, као и краљевске породице.

Ммм-да...ама КОМИНТЕРНА и ВАШИНГТЕРНА поштују само своје Законе, тако да су за Чемерику и Гњилежни Запад уопште, Ђиласове границе биле у кам урезане!

Друго...они уопште не схватају Православни принцип ХРИШЋАНСКЕ ДРЖАВЕ и чињеницу да је Хришћански Владар ЧУВАР ДОГМЕ ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ, па да је тако и Краљ Никола схватао власништво Цркве над Светињама!

Ну ко то да објасни рецимо Чемерици мада...руку на срце, тамо Цркве (а има их...разних....Кидање) ич не плаћају Држави а у многим земљама Европе грађани ПЛАЋАЈУ ЦРКВИ ПОРЕЗ а не обрнуто као у влажним сновима Мила и компаније и потписника петиције "Хајл Хитлер"!

Ко то да објасни Кизи и ментору му Крманду Чварку (из партизанске породице), или овом Озастоји који живи у Чемерици са богатим животним искуством (од '99-е Кидање) а појма нема ђе се налази!

Ну...шта'ш....

Тужан

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним