11-02-2020, 07:47 PM
(11-02-2020, 02:54 AM)Mekenzi Пише:(11-02-2020, 02:05 AM)zstoja Пише: Prosvetar,
Ajde kazi kako nabavljas rakiju.
U Detroitu, pa napravili tako u neko doba Srbi malu festu... I neki nasi koji su tu dugo, doneli rakiju, sami prave.
Ja alkohol ne volim, ali ono mi je prvi i poslednji put bilo fino.
Просветар туче само канадски виски или неки пут руску вотку..
U Kanadi ne mozes da kupis alkohol tako lako. Ja sam pre 20 godina izgledao mladoliko, pa me pitali jel sam punoletan kad sam trazio neko pivo.
Ja ih gledam, sta im je....
Ja preko 30 godina.
Prosvetaru ne daju isto, ali nije sto maloletan, nego ne moze da pogodi vrata kad ulazi, pa ga uvelii.

Zato on sad samo domacu bije, svercuju mu neki iz Srbije GARANT.
Poenta je sto postoje SPECIJALNE prodavnice za alkohol, cini mi z epo samoposlugama nisi mogao da kupis. Morao sam d aidem u SPECIJALIZOVANU.

A kad sam radio u Torontu, bila dva starija Rusa. Jedan doktor matematike, drugi neki faks, ali obojica radila sa mnom. Programeri.
I prica mi jedan kako se pilo u Rusiji(Slusaj PROSVETAR):
Posto cela flasa votke skupa, cekaju ispred prodavnice da neko naidje. Pa kad se sakupe trojica kupe flasu votke. Onda odemo iza prodavnice, pa u krug ide votka. Ako neko potegne vise, ide pesnica. To mi prica doktro matematike.

Inace on mi prica za gazdu, jednog malog...kaze on j emalo glup, znas niej glup...ali tako malo...jel imate vi neku rec za to?
Rekpo...priglup.Au, al se covek odusevi, dobra rec i vodi me kod tog drugog Rusa da mu kazem.

A taj drugi Rus mi kaze da kad citili po prkovima nalazili puno flasica kolonjske vode. Ja pitam sto. Pa piju, kaze on.
A davno isli u Lenjingrad sa zenom i nekim nasima...i u hotelu narucujemo pice. Dosla Ruskinja, sta ce pijete?
7 votki.
Ona nas gleda: Sedam VOTKI?
Jeste, mi mtvi ladni.
Ona donosi 7 FLASA votki. Mi se zgranuli...cekaj bre...
A ona: I sta ja sad da radim sa ovim kad sam otvorila. Ode ljuta....
Posle kod druge neki ce caj. Koji caj imate? Pa ruski!?

![[Слика: giphy.gif]](https://media2.giphy.com/media/2WxWfiavndgcM/giphy.gif)