21-05-2017, 07:54 PM
Ја не видим да смо нешто успјешни били.
Јел мислиш на неког посебно да нисам у праву од поменутих?
Јел мислиш на неког посебно да нисам у праву од поменутих?
(21-05-2017, 11:39 AM)Николај Пише: Он је најодговорнији што нас је, сменом (мада легалном) Милана Стојадиновића, довео у позицију да бирамо Хитлера или рат.Због чега мислиш да не бисмо били у ситуацији "пакт или рат" и да је Стојадиновић остао? Ако се погледа развој опште политичке и касније војне ситуације (на континенту и шире) тешко да би било каква политика (било ког нашег политичара) могла да измени нашу позицију у том смислу.
(21-05-2017, 09:49 PM)Chicot Пише:(21-05-2017, 11:39 AM)Николај Пише: Он је најодговорнији што нас је, сменом (мада легалном) Милана Стојадиновића, довео у позицију да бирамо Хитлера или рат.Због чега мислиш да не бисмо били у ситуацији "пакт или рат" и да је Стојадиновић остао? Ако се погледа развој опште политичке и касније војне ситуације (на континенту и шире) тешко да би било каква политика (било ког нашег политичара) могла да измени нашу позицију у том смислу.
(21-05-2017, 10:06 PM)Николај Пише:(21-05-2017, 09:49 PM)Chicot Пише:(21-05-2017, 11:39 AM)Николај Пише: Он је најодговорнији што нас је, сменом (мада легалном) Милана Стојадиновића, довео у позицију да бирамо Хитлера или рат.Због чега мислиш да не бисмо били у ситуацији "пакт или рат" и да је Стојадиновић остао? Ако се погледа развој опште политичке и касније војне ситуације (на континенту и шире) тешко да би било каква политика (било ког нашег политичара) могла да измени нашу позицију у том смислу.
Мислим да је Хитлер од свих који су значили нешто у политичком животу Југославије једино са њим имао "конструктиван" однос. Павлу наравно није веровао, јер је био британски човек од главе до пете, а још мање људима који су га збацили. С друге стране, ни међу хрватским лидерима, Хитлер није имао свог пиона; Мачек је такође био пробритански расположен, а Павелић италијански играч, готово без утицаја на хрватске масе, и у кућном притвору.
Чак и формално неутрална Југославија са Стојадиновићем као премијером била би му по вољи. Зато што му је била прихватљива и Павлова Југославија, која је по споразуму од 25. марта, суштински била неутрална.
(21-05-2017, 10:28 PM)Бенито Пише: Пуч је био опште подржан код Срба.
И сад су сви они били глупи, али смо се родили ми, благо нама, паметни, па увиђамо њихове грешке.
(21-05-2017, 10:39 PM)Chicot Пише: Право питање је само : каква би била унутрашња политичка ситуација (бановине не би било, па је питање како би се Стојадиновић изборио са Хрватима), како и колико би он припремио земљу за рат и наравно, какав би био његов одговор Хитлеру (што је у вези претходна два).
(22-05-2017, 02:12 AM)Громовник Пише:Вучић није ни изблиза опште подржан.(21-05-2017, 10:28 PM)Бенито Пише: Пуч је био опште подржан код Срба.
И сад су сви они били глупи, али смо се родили ми, благо нама, паметни, па увиђамо њихове грешке.
Не, одлично су одиграли и поступили.
Да није било пучиста и пуча, данас Срба не би ни било
Ево, и данас је Вучић "опште подржан"... и сад су сви они који гласају за њега глупи, али смо се родили ми, благо нама, паметни, па увиђамо њихове грешке
(22-05-2017, 09:08 AM)Бенито Пише: Да није било пучиста , Срба данас не би било, јер су пучисти, односно подржали су пуч, сви који ће касније бити у четницима.
(22-05-2017, 12:30 PM)Громовник Пише:(22-05-2017, 09:08 AM)Бенито Пише: Да није било пучиста , Срба данас не би било, јер су пучисти, односно подржали су пуч, сви који ће касније бити у четницима.
И одакле су четовали, из Британије?
Четници подржали пуч, а вођа пучиста на крају рата дошао да сведочи против Драже
Ваљда је као и 1941. радио на томе да „уклони издајнике“