Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 4.56 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

27. март 1941: Зашто?

(08-04-2015, 07:33 PM)Николај Пише:  Ако већ користите примере из Средњег века, зашто не поменете случај Стефана Немање и Фридриха Барбаросе. Је ли Немања онда био издајник и "нечастан" кад је овога пропустио преко своје територије, па није пазарио "Царство Небеско"?
Али то није исто. Барбароса је ишао у рат против неверника а Стефан Немања му је то омогућио да обојица могу да купе "Царство Небеско".
Сад, то што се овај удавио у потоку пар стотина миља пре циља, боже мој. Немања је своје царство купио, Барбароса нек види шта ће
Одговори

(08-04-2015, 07:33 PM)Николај Пише:  Ако већ користите примере из Средњег века, зашто не поменете случај Стефана Немање и Фридриха Барбаросе. Је ли Немања онда био издајник и "нечастан" кад је овога пропустио преко своје територије, па није пазарио "Царство Небеско"?

Стефан Немања је "пазарио" Царство Небеско" својим целокупним животом и делима!
И сам разбојник на крсту је читав живот био разбојник,али је ушао у Царство Небеско у последњим тренуцима свог живота!

Јели Дража могао за Енглеску пре него што је ухваћен?

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(08-04-2015, 07:53 PM)смедерево Пише:  Стефан Немања је "пазарио" Царство Небеско" својим целокупним животом и делима!

Па што издаде земљу пактирајући са Швабама?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(08-04-2015, 06:34 PM)Правда Пише:  Значи Лазар није знао да ће изгубити рат са Турцима? Није имао никог да га извести о бројном стању протвиника?

БОЈ НА КОСОВУ И СРПСКА ПОБЕДА:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=7411
Одговори

(08-04-2015, 08:08 PM)Николај Пише:  
(08-04-2015, 07:53 PM)смедерево Пише:  Стефан Немања је "пазарио" Царство Небеско" својим целокупним животом и делима!

Пактирао је сигурно из неког разлога,не бих рекао да је издајник.Колико сам ја упознат са историјом тога доба "Црвена брада" је само прошао са војском,а Немања кренуо за њим у освајање!Можда ти имаш неке боље информације тј.историјске чињенице!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(08-04-2015, 08:21 PM)смедерево Пише:  
(08-04-2015, 08:08 PM)Николај Пише:  

Пактирао је сигурно из неког разлога,не бих рекао да је издајник.Колико сам ја упознат са историјом тога доба "Црвена брада" је само прошао са војском,а Немања кренуо за њим у освајање!Можда ти имаш неке боље информације тј.историјске чињенице!

Увек се пактира "из неког разлога". Мене занима само како су то сада обојица јунаци - и Лазар и Немања, ако су урадили тотално супротне ствари, јер и Турци су хтели само да прођу даље ка централној Европи.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Иначе, доста тога о 27. марту је речено и на овој теми са старог форума:

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...sc&start=0

Одговори

Одкуда знаш да су турци хтели "само да прођу" ка централној европи?Да није и хитлер само хтео да "прође"?
За Лазара и Немању сам говорио о њиховом уласку у Царство Небеско,јунак није Божија титула!

Одговори

(08-04-2015, 08:33 PM)смедерево Пише:  Одкуда знаш да су турци хтели "само да прођу" ка централној европи?Да није и хитлер само хтео да "прође"?

Не, Хитлер није хтео ни да прође. Rolleyes

Цитат:За Лазара и Немању сам говорио о њиховом уласку у Царство Небеско,јунак није Божија титула!

Ушли су у то царство дијаметрално супротним поступцима?

Одговори

Да у праву си,он би нас прелетео!

Одговори

Јбг, ти не познајеш основне ствари о овој теми, не видим сврху да полемишем са тобом.

Одговори

(08-04-2015, 08:44 PM)смедерево Пише:  Да у праву си,он би нас прелетео!

Шта ћеш....последица Артемијевих бивших удбаша, монаха-немонаха...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(08-04-2015, 08:45 PM)Николај Пише:  Јбг, ти не познајеш основне ствари о овој теми, не видим сврху да полемишем са тобом.

Просветли ме!

Одговори

(08-04-2015, 08:45 PM)Николај Пише:  Јбг, ти не познајеш основне ствари о овој теми, не видим сврху да полемишем са тобом.

Потпуно се слажем! Али...учи полагачко...Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним