Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 4.56 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

27. март 1941: Зашто?

(27-03-2023, 07:23 PM)Бенито Пише:  
(27-03-2023, 07:00 PM)victoria Пише:  Шта је тај "промишљени политички поступак" донео српском народу ?

Донео му је да се огроман број Срба западно од Дрине, дохвати оружја и спаси главу која би му одлетела да није било 27. марта.
Написао сам на Јутуб Погледи на подфоруму Четнички покрет. Нећу понављати.

Имаш ли ти неког западно од Дрине ?Ја не понајем никога а да није комуниста ко би тамо хвалио 27-и март.Којег су се то оружја дохватили када их је распад државе за две недеље голоруке оставио на милост и немилост Немцима,Мађарима,Италијанима,Хрватима,муслиманима који су Србима напунили јаме за пар месеци???Прво оружје су биле ловачке пушке,виле и рогуље.Како би се то догодило да није било 27-ог марта и онога што је следило ?Усташе би и даље биле у Италији а КЈВ неокрњена,власт ,каква год је и пак би била у Београду и посматрала би скрштених руку шта ?
Одговори

Има везе јер си Ти написао да су се јахали у Острогу. 
За "тековине" сам написао изнад.
И смањи мало то провоцирање. Већ си прешао границу.
Одговори

(27-03-2023, 07:41 PM)victoria Пише:  
(27-03-2023, 07:23 PM)Бенито Пише:  
(27-03-2023, 07:00 PM)victoria Пише:  Шта је тај "промишљени политички поступак" донео српском народу ?

Донео му је да се огроман број Срба западно од Дрине, дохвати оружја и спаси главу која би му одлетела да није било 27. марта.
Написао сам на Јутуб Погледи на подфоруму Четнички покрет. Нећу понављати.

Имаш ли ти неког западно од Дрине ?Ја не понајем никога а да није комуниста ко би тамо хвалио 27-и март.Којег су се то оружја дохватили када их је распад државе за две недеље голоруке оставио на милост и немилост Немцима,Мађарима,Италијанима,Хрватима,муслиманима  који су Србима напунили јаме за пар месеци???Прво оружје су биле ловачке пушке,виле и рогуље.Како би се то догодило да није било 27-ог марта и онога што је следило ?Усташе би и даље биле у Италији а КЈВ неокрњена,власт ,каква год је и пак би била у Београду и посматрала би скрштених руку шта ?
Усташе не би биле у Италији, него би ушли у Загреб још пре 10. априла. 
Оружје нису имали само они који су веровали у Хрватско-српску коалицију. Они који су мислили својом главом и имали локалне вође који су били такви, успели су да се снађу.
Одговори

Ау Викторија, сине,

кад је дошла једна жена код оца Тадеја нешто да разговара, он јој реко Не могу ти ја помоћи, теби треба бомба.

Другим речима, имаш мало дубљи проблем поимања стварности него што мислиш да би га решио овакво тананом глазуром. Мислим да ће ти свако тако протумачити ове коментаре <------>
Одговори

А у Викторија, сине,

кад је дошла једна жена код оца Тадеја нешто да разговара, он јој реко Не могу ти ја помоћи, теби треба бомба.

Другим речима, имаш мало дубљи проблем поимања стварности него што мислиш да би га решио овако тананијом глазуром. Мислим да ће ти свако тако протумачити ове коментаре <------>
Одговори

(27-03-2023, 06:57 PM)victoria Пише:  Ако је све тако као што Ђорђе каже а Бенито се слаже,зашто комунисти који и данас владају не пролављају 25-и март већ 27-и ?Нешто се ту не уклапа.Узгред буди речено,ко је спомињао Недића ? Ја сам говорио о Гостиљку.То да је млади Перо довео и Доли Насјдановић у Острог никада није била тајна,сувише је сведока а није посебно ни сакривано.

25. и 27. марта ирелевантни као што је и Србија данас на Балкану.
Одговори

У билансу рачуноводства рата јалово је питање да ли је бољи 25 или 27 март. Српски положај је био безизлазан. Србија је могла да бира између антисрпског СССР, антисрпске Немачке и антисрпске и отворено про-хрватске Енглеске. Како се види, све три стране су се једнако стрвиле на Србе.
Међутим, геноцид не би сигурно био таквих размера без доприноса Мачекових Срба.
Западни Срби нису онолико страдали ни због чега другог већ због своје наопакости. И та наопакост је била присутна и пре појаве комуниста. Радићевих/Мачекових Срба је у тим крајевима било око 50%. Међутим, како рече један тежачки (касније земљораднички) функционер, "(наши) радикали мисле исто што и ми, само воле мало да србују". Кад су пострадали онако грозно од усташа (видети судбину фамилије Светозара Прибићевића, примера ради), они су још више пристали уз комунисте. Зато што су комунисти били по схватањима скоро идентични мачековцима. Лаж је је да "нису знали", и да "нису имали други избор". Други избор би били сами они. Зашто је требао неко да долази да их окупља у четнике? То су сами морали да ураде. Па су опет настрадали. И, што је најцрње, помагали су из све снаге хрватски пројекат. Истина која се највише прећуткује је да се тамошњи српски официрски кадар прикључио НДХ. Више него партизанима и четницима. И упркос Јасеновца. У корист Јасеновца.
Партизани, 4. Хрватска (по новом кодирању 4. Кордунашка) бригада ослободи децу из логора Јастребарско, па половину врати усташама на чување и бригу! Па то је уникум! Шта има ту даље да се коментарише?
Парадокс је да не бисмо боље прошли ни да је уместо Југославије формирана Велика Србија. Због "пречанског фронта". Свака српска држава, без обзира на границе, би била разбијена, тачно онако како је и разбијана и како се разбија.
У прилогу "Нису знали".
На предизборном плакату М. Губец, Тито, Стјепан и Антун Радић. Загреб.[Слика: 1888793_1549082195343827_830556220951444...4%2587.jpg]
https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2021...st_11.html
Одговори

Постојала је могућност да се заштити српско становништво ,али се једноставно није дала шанса српској дипломатији.
Подићи устанак није било никад касно.Примјер су Дреновић ,Радић и Јевђевић да је дипломатија спречила одласке цивила у логоре.Не потпуно, јер је штета већ учињена и било је касно.

На 25.март се гледа црно бијело.Тако се гледало и онда.
Не може се на основу формалних тачака тројног пакта прејудицирати ток читавог рата ,чак и сам крај рата.То је наивно размишљање.
Одговори

Бенито, Митке, Динчићу и остали, гледате ли Ћирилицу?
Одговори

Гледам, али боље да не гледам.
Одговори

Шта кажу, продасмо се за 100 хиљада енглеских фунти...
Одговори

Миломир Марић је радник Савезне службе државне безбедности, у пензији. Запослио га је Владимир Дедијер. Таман смо се будале отресли, када дође Овај који није требао да прихвати један него најмање пет споразума попут оног из дворца Белведере.
Бојана Димитријевића - мислим на историчара - треба да је срамота. Али, одавно он срамоте нема.
Одговори

Jесмо ли скупи или јефтини?  Сирома'
Одговори

(27-03-2023, 10:29 PM)Ђорђе Пише:  Jесмо ли скупи или јефтини?  Сирома'

Кажу, то кад се преведе данас дође око милион фунти...па процени  Баја
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним