Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НОВАК ЂОКОВИЋ О КОМУНИЗМУ

(28-12-2020, 11:16 AM)Mekenzi Пише:  Зна ли неко где се може набавити?

Код Немање Кустурице горе на Мећавнику!

Међутим!

Он прави разне раки'це па тако сем 'Драже' има и 'Тита' а у припреми је и Јосип Фрањо...тако да....хммм....да погађамо из прве коју би ти најволио ил'да оћутимо ипак....ПСТ!

Јок

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(28-12-2020, 11:16 AM)Mekenzi Пише:  Зна ли неко где се може набавити?

Мали подрум Вукојчић, Рековац.

https://www.vinotekabeograd.com/rakija-o...repecenica

https://www.vinotekabeograd.com/rakija-o...viljamovka
Одговори

Komunizam je doneo mnogo dublje probelme, takoreci jedva resive. To sto nam niej dao moguxnost izbora, i tako to, to je najmanji problem.
Probklem sa komunizmom je sto zaboravkljas da mislis. Misliti je navika, trening, to se razvija, ili atrofira ako ne koristis.

E to je DEBELO atrofiralo kod nas. Recimo ja znam sebe, ja necu da mislim dok me muka ne natera. A muka me naterala prvo u kanadi, posle u AMerici. Pa kad dodjem u Krusevac i pocnem da pricam sa drugarima koje znam decenijama, oni kazu: Mnogo mislis. Pa mislim se po inerciji....muka te natera. Tamo ako m emislis nece niko ti donese i prinese. Ni tata ni mama ni drzava, ni baba ni deda....izguibis sve.

E to je problem, neki nisu milili 50 godina....pa i sad igledaju da s euglave u drzavnu sluzbu gde ne mora s emisli.

Secam se otisao sam u postu u Ameriku da poslajem neki paket. I posto se manje vise znamo, malo mesto, a obicaj je recimo d akupis i markice jer uvek zatreba, on me pit ajel oces markice(za ordinaciju). Ja ga gledam, reko sad cu mu kazem ovo, da vidim st ace mi kaze: Reko nije mi naredjeno(misleci na zenu).
On se zamisli, kaze: Pa niej doro ako samo to cekas. Nista mu aja ne poricam, a mislim se....dobro....znaju da misle.
Одговори

Inace Djoikovica treba gledati kao velikog privatnika, koji s emnogo namucio da uspe. bez pomoci drzave, svi se mucili da on uspe. Taj ne moze da ima lose misljenje o kapitalizmu i ne moze imati dobro misljenje o komunizmu. Cak i da nije voliko uspeo on bi kapitalizam mnogo vise voleo.

Ima jos jedna stvar kod tih privatnika, sam svoj gazda, tu je SLOBODA. Recimo zena kaze d anikad vis ene bi mogla da radi za bolnicu samo zbog slobode, pare nisu presudne. Znaci ko jednom oseti slobodu....taj se tesko nje odrice. Naravno slobodaima cenu, veliak muak i briga, ali sloboda je sloboda, nista niej tesko. Mada zavisi i od licnosti, ali generalno je tako.
Одговори

"да постоји само један начин размишљања, само један начин живљења, само један начин исхране"

Bio je jedna interesantan razgovor sada u vodi u Albaniji kad smo bili na moru. Zena i ja nesto pricamo, nigde srpsko(kamoli Srbina)...i ona ode, onda jedna malo mladji covek, bio do nas, poce na srpskom. U bre.... Kaze da zivi u Svajcarskoj, ziveo u Australiji i tamo mu se bas svideelo jer nema frke odakle si i ko si, i zali se kako g ajednom preslreli u Albaniji i pretili nozem, ali se sve lepo zavrsilo. I zali se kako sada niej mgao da nadje msto u hotelu i cudi se. E pa on je sa Kosova, Siptar. Vidim ja da sa njim moze se prica. Onda mu kazem da smo mi u Americi i da je slicno kao u Ausutraliji... Onda mi on kaze: Ej, dovoljno samo popreko ovde da te pogledaju i da pitanje dal ces da dodjes ponovo. Mislim se bas tako. Onda mi kaze; Oni su bili pod komunizmom i postali su tolerantniji.... Ja se tu malo zamislih...i nije da nije...ako is ekstrem, sigurno te je napravio tolerantnijim, jer si osetio bic, al nisma hteoi da zalazim u detalje. I kaze da nam skolu, ali eto... Kazem mu: Slusaj ti pricas ko da imas 2 fakulteta....

Tko da tolerancija u Americi i ona o kojoj ovaj pricao su ipak dve razlicite stvari. Recimo ovde izbila frka, crnac ubio policajca po danu. Dolazi sestra crnkinja...ljuta, kaze sad ce na nas crnce.... I sad sta? Pa i vrapci znaju da crnaca ima 14% u Americi a 30% po zatvorima. Pa ja ako to kazem mogu da zatvorim ordinaciju ili ce je upale sutra. Normalno mi smirujemo situaciju. Pa interes. A u komunizmu to bi bio neki visa, imaginarna, neprirodna tolerancija koja bi bila u sustini LAZ. U kapitalizmu je samo interss, nije laz.
Одговори

Sad bas pogledasmo film "Kriv po sumnji" sa Robertom de Nirom. To sam ja nasao neke manej poznate njegove filmove da pogledam. Nisma ni znao o cemu se radi. Radi se o nekima iz Holivuda koji osumnjiceni da su komunisti, 1951. godine. Od njih je trazeno da priznaju i pokaju se sto su bili komunisti i da ocinkare druge. Masa niej htela, i karijere su im unistene. Ostali bez kuce, hleba, ...sve sto ide uz to. Sve po istinitom dogadaju. I onda se setim Carli Cpplina da je otisao iz Amerike jer ga sumnjicili da je simpatizer komunista. Jedno vreme se pricalo da to niej tacno, nego onako otisao u Svajcarsku medjutim sada tvrde da jeste i da je otisao bas u to vreme. Odavno sam trazio da li je Carli Caplin bio Jevrejin i uglavnom je tvrdjeno da nije. Sada sam ponovo potrazio i kazu jeste.

Charlis Chaplin’s parents on both sides were Jewish it would seem, according to an interview he has given here to the “Neue Freie Presse”, in which he describes his mother as a ghetto beauty, and his father as a fine jargon comedian, “Jargon” apparently meaning Jewish dialect.
https://www.jta.org/archive/is-charlie-chaplin-jew

Znaci nema omaske...od 100 komunista 90 su jevreji, ostali zavedeni.

Inace i nasi koji dodju ovde, posebno ovi (na)obrazovani doktroi nauka kazu hoce Svedsku, Dansku od Amerike. Znaci on dosao iz Srbiej u Ameriku d apravi Svedsku ili Dansku, niej mu bilo lkase da ode iz Srbije direkt u Svedssku ili Dansku.
Одговори

To sto se desavalo 1951. u Americi je otprilike ekvivanet nasem informbirou 48. Samo oni su to uradili mnogo pametnije. Smile
Sto se mene tice, u demokratiju ne verujem, radi se ono sto je pamento i posteno. Al za nekog je pamtno ovo a za nekog ono. E pa nije. Zna se ta je pametno i sta je posteno.
Одговори

Glupo mi je da ovu temu stavim ovde, jer se uopste ne radi o sportu, niti se radi o Novaku.

Al neka je ovde, mozda dobijemo neku sliku Srba:

http://zurnal.rs/tenis/atp/122483/francu...a?lang=lat
Одговори

Dal se vakcinisao Nole za AO?
Одговори

Cicpas se vakcinisao da bi igrao na AO:

https://www.novosti.rs/c/sport/tenis/106...vije-vesti
Одговори

Australijanka odustaje sa AO jer nece se vakcinise:

AUSTRALIJSKA TENISERKA DOSLEDNA! PROPUSTIĆE AUSTRALIJAN OPEN ZBOG OBAVEZNE VAKCINACIJE

https://nultatacka.rs/australijska-tenis...kcinacije/

Sorry, Шумадинац, probaj sam da nadjes link koji ti odgovara.

АУСТРАЛИЈСКО ЧУДО ОД ДЕТЕТА ПРОПУШТА АО: Одбија да се вакцинише иако тиме губи право богатство (ФОТО)

Nedeljama je ubedjivali da se vakcinise i niej htela. Samo u ucescu u prvoj rundi gubi 100.000 USD.

АУСТРАЛИЈСКО ЧУДО ОД ДЕТЕТА ПРОПУШТА АО: Одбија да се вакцинише иако тиме губи право богатство (ФОТО) (novosti.rs)

Svaka joj cast. Oni od toga zive....cela ekipa oko nje....

=================

Umesto da je Djokovic rekao: Dal sam se vakcinisao ili ne to je moja stvar, necu da ucestvujem na AO jer se radi segregacija. A ovako....jad i beda.
Одговори

Наталија Вихљанцева објавила да неће наступити у Мелбурну иако је вакцинисана.

Vakcinisana Sputnjikom, to ne priznaju u Australiji.

Mene bi bilo sramota da sad igram na AO.
Одговори

Samo da pravoslavci ne odrze u zivotu AO. Hahahaahah. Cicipas i Novak. Aaaaaaaahahahahaahaha.

Novak navikao da krivinasi, kao i svi na Balkanu kad se naidje na prepreku.
I sad nesto mrsi m..a, nece da kaze jel vakcinisan.

Trebalo je nesto da nauci na tom Zapadu, otisao kao mali po Nemackoj da igra.
To je, mozes da krivinasis, nije problem, ali treba prepoznati trenutak kada treba da izadjes sa grudima napred i kazes: Pucaj!
E to kod njega nema. Njega da mi ubacimo u politiku, sto rekose Britanci...tu bi imali veliku vajdu.

Ja sam covek koji se nikad ni sa kim nije pobio. U mojsci mi Siptar bio desetar, moja klasa, a posto sam ja malo nezianteresovan za vosjku njega to netrviralo i opsuje mi sestru pred svima. Ja ga gledam, ajd reko da vidims sta ce da uradis sad i kazem: Je... i ja tebi sestru.

Odjednpom tisina. On se zacrvene i savi glavu.

Posle on komentarisao...ma on dobar, ali me ponekad iznervira.....

U srednjoj skoli slicno. Profa kaze necete sledeci cas da imate pismenu vezbu i da nam. Mi se bunimo...al on ne popusta. Ja izadjem sa pismene vezbe. A on mi zna oca i zvao ga. Otac ode, i vrati se, ps mi kaze: Dobro....nemoj drugi put, a on kaze da si mu se izvinio. Reko laze, nisam. Otac me gleda....
Одговори

Не могу да схватим зашто људи завирују у нечију најдубљу приватност. Да ли се Новак вакцинисао или није, то је његово право и право да се о томе не изјашњава. Па ако вам није проблем немојте спамовати форум. Мучно је читати једно те исто. Шта нас заболе да ли се он вакцинисао. Колико је мени познато он није за присилну вакцинацију.

Ако освоји турнир, многи који су по њему какили се после ваљају по тој својој каки покушавајући да га пригрле. Јесмо зај... народ.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним