30-10-2019, 12:55 PM
(16-09-2019, 09:54 AM)пек. Пише: У Византији је било забрањено узимање камате.
Каматарење је вековима било забрањено у свим Традицијама - свим Хришћанским, као и у Исламу. То је једино било дозвољено код Јевреја, а опет и код њих је забрањено каматарити свој род, тј. друге Јевреје, то је дозвољено радити само другим народима.
Цитат:(16-09-2019, 02:22 PM)zstoja Пише: Srbi imaju jedna ogroman problem. Oni nisu ziveli pod komunizmom i ne znaju kako je to. Ali nisu ziveli ni pod kapitalizmom, pa opet ne znaju kako je to.
I nisu svesni da onakav sistem, kao SFRJ, nije postojao NIGDE u svetu. Oni misle u SSSR-u naord uzivao, aimao da kupi 2 para cipela u izlogu, muske ili zenske. U isto vreme nasi vrsljali po Trsu i Rimu, nisu znali sta ce od besa.
O Kini da ne pricam, prica nam Kineskinja, 50 i neke Kina je birala izmedju atomske bombe i da nahrani narod. Izabrala da nahrani narod. Tada je njena majka jela koru drveta, a kaze i sada po negde toga ima.
Kad joj mi nudimo peglu da opegla nesto, ona kaze d ane zna da pegla. Kako ne znas? P anismo imali sta da peglamo, kaze ona, jedno odelo, 2 i to je to.
Srbi su razmazotine, koje muku nisu osetile, koji ne znaju sta je pravi zivott. Tito im dizao kredite i pricao bajke, oni se uzdali u ONO i DSZ i u plave i crvene.
Jos Srbi nisu prohodali i nece uskoro. Ima, po neko, kao jedan moj drug, koji nema dan radnog staza u drzavnoj firmi, zavrsio faks i otvorio privatno. Sa njim mogu d apricam tamo, ali ostali...SALBO ili nista.
Otvori banku, pa nemoj d auzimas kamatu. Vec sam ti rekao kako se resavaju tvoje zelje.
(16-09-2019, 02:22 PM)zstoja Пише: Izabrala da nahrani narod.
(16-09-2019, 09:54 AM)пек. Пише: Ne, greska moja, izabrala da napravi atomsku.
Mozes da predjes i u muslimane, i oni isto ne uzimaju % kad ti daju pare.
Sve moze, prijatelju, samo ako hoces. Na tebi je da izaberes sta hoces.
Lepo izvadis iz dzepa pare koje si zaradio teskom mukom, das nekom na pozajmicu, i % mu ne trazis.
Budes covek, jel tako?
E, znam ja sta je problem, tako terba drugi da rade, a ne ti.))
Nerma, pojela maca moje poslednje tekstove...
Gde nestadose moji poslednji tekstovi?
Ево су овде. Нешто си лоше цитирао, тј. ниси га затворио (ово "quote").
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!