Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Када ће Србија обновити капитализам?

.
Себи убраду:

Опет овај са сличицама (па пос'ка'е нема два налога)...а Гос'на Самарџић је лепо замолио да се прекине са сличицама јер је то форум коштало масу 'иљада, но да се само ставља линк ка сличици!

Не вреди...лепо рекосмо да ће овај да рикне ако му се сличице ускрате!

Шок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(31-10-2019, 03:14 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(30-10-2019, 11:22 PM)Бенито Пише:  Пуна је Србија Првосветара-све просвећенији до просвећенијег.

Нами није јасно шта би ова опаска требало да значи, ама судећи да је аутор исте у согласју са веселим Војвођанером ође, којино честита Велики Петак овуден кад му Крмнад Чварак (из партизанске породице) пошаље директиву да напрасно просрбује, онда, велим....биће да би опаска ваљало да значи нешта негативно!

Штета....ми смо аутора својевремено оценили као особу интелектуалних капацитета далеко, далеко изнад од истих капацитета интелектуалног кепеца са ушкопљеним надимком и погрешном сличицом, који се дерња овуден "СЛУГО ВРМАХТА..." итд....

Такође изгледа да постоји нека сугестија озго да се овај подфорум претвори у неко "чатовање", тј. Гос'н Самарџић нам стално приговара (а Кизо онако ситно војвођанерски припомаже), да су наши прилози предугачки....

О чему је реч....штедња виртуелног папира, 'attention deficit disorder in adults' или....

Ми "чатовању" нијесмо вични, наше су мисли дубоке а реченице простопроширене са мноштвом дигресија на дигресије, алузија и алегорија, како су нас учили још на водоинсталатерском факултету (смер високо-квалификовани), па ако баш мора да се "чатује" ми би радије да се уздржавамо од коментара!

Пилот
Будући да није у сагласју са Војвођанером, пошто се исти чудио што имаш репликанта, а ја нисам. Читај мало пажљивије.
А сама опаска :" Пуна је Србија Просветара- све просвећенији до просвећенијег." је омаж колеги Данку Поповићу, који написа у Карађорђева смрт:" Има у Србији још Црних Ђорђа-све црњи до црњег."
Е, сад да ли је то директна алузија или иронија на ову нашу несрећну историју и у шта смо се претворили, сам ћеш протумачити.... Ваљда...
Ипак си ти ВК. ( "не правим питање")
Одговори

(31-10-2019, 05:34 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Себи убраду:

Опет овај са сличицама (па пос'ка'е нема два налога)...а Гос'на Самарџић је лепо замолио да се прекине са сличицама јер је то форум коштало масу 'иљада, но да се само ставља линк ка сличици!

Не вреди...лепо рекосмо да ће овај да рикне ако му се сличице ускрате!

Шок

Љотићевцу пропали,почео си са четницима који наводно пуцају на санитет а кад ти се накупило репликаната онда си увртео себи у ту празну тинтару да је нека завера уперена против тебе. Најгоре кад човек сам себе прецени несвестан сопствене глупости.Кад си овде писао људима свашта и вређао на најбестидније начине није ти тешко падало а сад вриштиш ко млађано девојче.Зато бежи љигавко и не млатарај к'о муда по самару.
Одговори

(31-10-2019, 03:46 PM)ЈВуО-КГ Пише:  не млатарај к'о муда по самару.

Умољава се ментални ушкопљеник (који је успео да ушкопи чак и часно име Краљевске Југословенске Војске у Отаџбини), да кад млатара ође по форуму стави бар знаке навода и наведе аутора ове луцидно срочене мисли!

Јок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(31-10-2019, 04:59 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Умољава се ментални ушкопљеник (који је успео да ушкопи чак и часно име Краљевске Југословенске Војске у Отаџбини), да кад млатара ође по форуму стави бар знаке навода и наведе аутора ове луцидно срочене мисли!

Јок

Да наведем аутора народне изреке?
Одговори

(20-09-2019, 11:21 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-09-2019, 08:16 AM)Горски штаб 52 Пише:  Какво је мишљење што се тиче уређења школства, односно универзитета, хипотетички, ако овде икада завлада прави капитализам?

Треба гледати искуства других. Никако експерименти.

Којих других?

У прошлом веку, где ова тема некако понајвише и припада, ти "други", предпостављамо "успешни други", бејаху само они на Западу, који онда и није био толико Гњилежан!

Међутим!

У овом веку сем "других" има и трећих и четвртих!

А у прошлом веку слободна тржишна привреда (језиком Кисела Леви-Мордекаја КАПИТАЛИЗАМ) је била тесно повезана са парламентарном (данас БЛА-БЛА МЕНТАРНОМ) демократијом!

Међутим!

Чак ни онда ни Гњилежни Запад није био начисто да демократија (ДЕМОНОКРАТИЈА, како нас учи наш Србски Светитељ), и није била неки нарочито добар систем!

То јест беше систем НАЈМАЊЕ ЛОШ, а по речима ментора Јосиповог, ходајућег бурета вискија Винстона Черчила, који каже:

Цитат:Многи облици владавине бејаху опробани, јесу и биће на овом огреховљеном и несрећном свету! Нико дакле не тврди да је демонократија најбољи или најмудрије осмишљен облик владавине!

Штавише, речено је да је демонократија НАЈГОРИ ОБЛИК ВЛАДАВИНЕ, осим....свих осталих који бејаху испробавани својевремено....

Кидање

Winston Leonard Spencer Churchill (1874–1965)

Цитат:Many forms of Government have been tried, and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of Government except all those other forms that have been tried from time to time.

Speech, House of Commons, November 11, 1947.—Winston S. Churchill: His Complete Speeches, 1897–1963, ed. Robert Rhodes James, vol. 7, p. 7566 (1974).

ШТО ДАКЛЕ "НИКАКО ЕКСПЕРИМЕНТИ"?!

НИЈЕСМО НИ МИ НАЈГОРИ ПА ДА МАЈМУНИШЕМО ОНЕ КОЈИ СУ ПРОБАЛИ ПА ИЗГЛЕДА НЕ ВАЉА, ЈЕР ЕВО....КАД СМО МИ ДОШЛИ НА РЕД ДА ТО ИСПРОБАМО-ОНО СЕ РУШИ САМО ИЗНУТРА!

Негоооо....

Наш предлог се састоји у следећем:

ПРЕ СВАКОГ МАЈМУНИСАЊА "ДРУГИХ" ИЛИ БИЛО КАКВОГ ЕКСПЕМЕНТИСАЊА....

1.
ВОЈНИ УДАР, ПУЧ...табаџија
2.
ЛЕЧЕЊЕ СРБАЉА ОД ПОСЛЕДИЦА ТЕШКИХ БОЉКИ ГУШАВОСТИ И ПАНТЉИЧАРЕ, тј. КОМУНО-САТАНИЗМА, ШУГОСЛОВЕНСТВА, ЛАТИНИЧЕЊА, АУТОШОВИНИЗМА И СНИСХОЂЕЊА ДРУГОМЕ!
3.
МУКОТРПНО И СТРПЉИВО ВРАЋАЊЕ ДАНАШЊИХ NOVOSRBA, НЕКРСТА, НЕСОЈА, НЕРАСТА и НЕДОВРШЕНИХ ХРВАТА НА СРБСКО СТАНОВИШТЕ!

Ваља дакле дати НАМИ шансу бар 50 година да покушамо да поправимо што су Јосип и његови кварили 50 година!

Србски проблем је утолико гори што ми НИЈЕСМО имали БОНАПАРТИСТИЧКУ КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈУ а Руси јесу!

Лепо је то објаснио Србски Господин Мило Ломпар 'номад код нас у Цркви, па каже:

Цитат:СРБИ И РУСИ НЕ ДОЖИВЉАВАЈУ СВОЈУ НОВИЈУ ИСТОРИЈУ НА ИСТИ НАЧИН!

ОНО ШТО ЈЕ ЗА СРБЕ '918-а, тј. ВЕЛИКА ПОБЕДА, ТО ЈЕ ЗА РУСЕ ПРОПАСТ И УВОД У ВИШЕДЕЦЕНИЈСКУ ПАТЊУ!

Међутим!

ОНО ШТО ЈЕ ЗА РУСЕ '45-а, тј. БЛИСТАВА ПОБЕДА И БАЦАЊЕ ЊЕМАЧКИХ ЗАСТАВА ПОД НОГЕ БЕЛИХ КОЊА РУСКИХ ГЕНЕРАПАЛА-ТА ИСТА ГОДИНА ЗА СРБЕ ЈЕСТЕ ПОЧЕТАК НОВЕ ОКУПАЦИЈЕ И ВИШЕДЕЦЕНИЈСКОГ РОПСТВА И ШКРГУТА ЗУБА!
.
Онооооо....како за кога...неки време Јосипа Броза памте као продужетак доба Јосипа Фрање, тј. сећање на "усе, насе и подасе", кад се добро јело баШ!

Шта'ш....то је то!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Па што у Србији капитализам не обнове они који су финансирали петооктобарски пуч 2000?

Да ли су они капиталисти: САД, Енглеска, Немачка, Хрватска, Шиптарија... или нису?

Па да ли им је било тешко да својим Чедима издају директиву о обнови капитализма у Србији?

Ајде док је овде био Слободан Милошевић није могло, јер је био социјалиста (где је државно власништво бивало ПРИВАТИЗОВАНО), али када је Слободан ПРОДАТ у Хаг и сва предузећа РАЗГРАБЉЕНА У БЕСЦЕЊЕ, шта им од онда смета у капитализацији?

Тако да питање треба поставити онима, који данас држе сву српску привреду у свим смисловима, у својим рукама: Американцима, Енглезима, Французима, Немцима, Италијанима, Хрватима, Шиптарима, Сорошу...

Такође треба их питати, а зашто је Тито овде уопште уводио социјализам, уместо капитализма? Да ли би онда могли да опљачкају и униште Србију да је било ИКАКВЕ РАВНОПРАВНОСТИ?

Зашто капиталисти не гледају на Србе као на РАВНОПРАВНЕ, или бар као на Хрвате, Словенце, Шиптаре, ... Тита?

Што су допустили западни КАПИТАЛИСТИ да Тито победи 1945 на гласању које су ПРИЗНАЛИ?

Јефтини вицеви из препрошлог века и отрцане вреће...
Одговори

Цитат:Јуришлија
Па што у Србији капитализам не обнове они који су финансирали петооктобарски пуч 2000?
Није финансиран петоктобарски пуч, него демократска опозиција Србије.
Цитат:Да ли су они капиталисти: САД, Енглеска, Немачка, Хрватска, Шиптарија... или нису?

Најразвијеније земље света су капиталистичке и западне монархије.

Цитат:Па да ли им је било тешко да својим Чедима издају директиву о обнови капитализма у Србији?

Капитализам на овим просторима постоји већ одмах после Титове смрти. Већ тада 80-их се јаваљају прве приватне фирме, брендови, а 90-их је то експлодирало, шверц-комерц, трговина...

Цитат:Ајде док је овде био Слободан Милошевић није могло, јер је био социјалиста (где је државно власништво бивало ПРИВАТИЗОВАНО), али када је Слободан ПРОДАТ у Хаг и сва предузећа РАЗГРАБЉЕНА У БЕСЦЕЊЕ, шта им од онда смета у капитализацији?

Милошевићева камарила је опљачкала, уништила, увела у стечај готово свако предузеће. Сетимо се само мадоне, бамбиленда, Мирка Марјановића, Дафине, Језде. За време Милошевића су предузећа доведена пред свршен чин и само се пљачкало до краја...

Милошевић није продат него изручен по потерници међународног суда. Нама је најжалије што то говно и његова црвеба нису стрељани као брачни пар Чаушеску по кратком поступку за све економске, социјалне, ратне, друштвене, политичке, комунистичке злочине који су починили према српском народу.

Цитат:Тако да питање треба поставити онима, који данас држе сву српску привреду у свим смисловима, у својим рукама: Американцима, Енглезима, Французима, Немцима, Италијанима, Хрватима, Шиптарима, Сорошу...

Економија је глобална ствар. Али данас стотине фирми ради где људи имају јесте да је мала али редовна плата и све остало..

Сети се за време Милошевића ујутро си имао плату 40 дојч марк, по подне 10 а увече 5 дојче марк. Куповао си бензин у канистерима, струје рестрикције, банке су биле Дафина и Језда, рафови празни, мобилизације, ратови, санкције, свако јутро списак испред војних одсека о погинулим и рањеним, колоне избеглица, беда, очај, сиромаштво, редови испред преосталих пар западних амбасада, изолована држава, ЈАТ нигде није летео, уведене санкције на летове итд итд итд...Дивно и богато време беше....

Цитат:Такође треба их питати, а зашто је Тито овде уопште уводио социјализам, уместо капитализма? Да ли би онда могли да опљачкају и униште Србију да је било ИКАКВЕ РАВНОПРАВНОСТИ?

Титов социјализам је био умерен, није био ко у другим комунистичким земљама. Тито је држао неки баланс, 70-их је пустио милионе југословена да пребегну на запад (Има овде један твој истомишљеник сад ће да се јави) Тито је свој социјализам попуштао већ пред сам крај и његове смрти, почела су приватна предузећа, фирме, чувени Бабо из Босне. Да није било рата и Милошевића Србија би данас била богата земља.

Зашто капиталисти не гледају на Србе као на РАВНОПРАВНЕ, или бар као на Хрвате, Словенце, Шиптаре, ... Тита?

Цитат:Што су допустили западни КАПИТАЛИСТИ да Тито победи 1945 на гласању које су ПРИЗНАЛИ?

Тито никада није победио у ћоравој кутији. НИКАДА!

Цитат:Јефтини вицеви из препрошлог века и отрцане вреће...

Сувише сужено гледаш. Није крив запад што смо ми дозволили Милошевића удба која није дозволила да се размонтира комунистичко злочиначки режим, а неби националисти прави победили они су Србима подметнули Шешеља и Драшковића као "четнике" националисте који су били удбини људи...Ал то је нека друга прича...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

На иницијативу "Покрета обнове краљевине Србије", улица у Крагујевцу добила назив Ђенерал Дража Михаиловић

http://politikin-zabavnik.rs/public/maga...530#page/4

Tito vam je smesten i namesten. Mozda je on bio za eksperiment zaduzen. Pa nece kapitalisti da eksperimentisu u Americi sa socijalzimom.Smile

A najvis eje Tito stavljen da smanji Srbiju, i imao je i ima strasnu pomoc Srba, nazalost.

A sam kapitalizam...uhvate se neki liberalan....pakao...nemilosrdan kamate....

Kao prvo vi treba pun dzk soli d apojedte dok dodjete do liberalnog kapitalizma, vi niste u normalan kapitalizam ni usli.

A drugo, kamata...daj meni pare bez kamate, evo ja pristajem. A sta, ti oces samo da uzimas bez kamate?Smile

Ne valjaju vam banke? Evo ovako, ja vam dam 300.000 dolara da investirate negde i da mi dajete 2% kamatu na 5 godina. Tako banka uzme pare od vas i daje vam kamatu. Ako ne mozete da mi date kamatu ja imam poravo da uzmem od banke sve sto ima da namirim svoja potrazivanja(FDIC u Americi).

A frka, prpa? Pazi majku mu, banci lako d avam daje kamatu a vama nije.Smile
Одговори

(02-11-2019, 10:57 PM)Mekenzi Пише:  Титов социјализам је био умерен, није био ко у другим комунистичким земљама. Тито је држао неки баланс, 70-их је пустио милионе југословена да пребегну на запад (Има овде један твој истомишљеник сад ће да се јави) Тито је свој социјализам попуштао већ пред сам крај и његове смрти, почела су приватна предузећа, фирме, чувени Бабо из Босне. Да није било рата и Милошевића Србија би данас била богата земља.

Сам си рекао нешто што је очигледно.

А то је да су се титоваши префарбали у демократе и четнике, па сад служе Дражиним убицама тј. ЗАПАДУ, тј. КАПИТАЛИЗМУ, тј. ...

То је свакоме јасно ко овде привири.

(02-11-2019, 10:57 PM)Mekenzi Пише:  
Цитат:Што су допустили западни КАПИТАЛИСТИ да Тито победи 1945 на гласању које су ПРИЗНАЛИ?

Тито никада није победио у ћоравој кутији. НИКАДА!

Станите пред огледало и реците то 10, 100, 1000, 10000, 100000, ... пута док не постане истина.

(02-11-2019, 10:57 PM)Mekenzi Пише:  Сувише сужено гледаш. Није крив запад што смо ми дозволили Милошевића удба која није дозволила да се размонтира комунистичко злочиначки режим, а неби националисти прави победили они су Србима подметнули Шешеља и Драшковића као "четнике" националисте који су били удбини људи...Ал то је нека друга прича...

Све је то ИСТА прича.

А што невини запад није дозволио да се размонтира удба и комунистичко-лептирски-шарени-малени режим после 5. октобра 2000?
Размонтирали Српског Председника Слобу и ЦЕО РЕЖИМ и поставили Наташу Кандић на власт, али ... комунистичко-лептирски-шарени-малени режим нису дирали... јатт.

Како то сами себи објашњавате, мени не морате, све ми је јасно.

Ма Тито је био паметан.
Уништио генетске комунисте Србе и Русе и окренуо се као и цела наша Југословенска нација ЗАПАДУ!
Као и Наш Југословенски Краљ Енглески официр.

(03-11-2019, 05:12 PM)zstoja Пише:  Ne valjaju vam banke? Evo ovako, ja vam dam 300.000 dolara da investirate negde i da mi dajete 2% kamatu na 5 godina. Tako banka uzme pare od vas i daje vam kamatu. Ako ne mozete da mi date kamatu ja imam poravo da uzmem od banke sve sto ima da namirim svoja potrazivanja(FDIC u Americi).

A frka, prpa? Pazi majku mu, banci lako d avam daje kamatu a vama nije.Smile

Наравно да ленчуге, нерадници и битанге зеленашке не ваљају...

Какве паре, треба ту зеленашку стоку у букагије, па на доживотни принудни рад, да ПЛАТЕ за КРИМИНАЛ који чине од почетка тзв: капитализма.

А кад ископају кубик земље и камена ДАЋЕМО им купус чорбу да се спреме за следећи кубик...
Одговори

"Наравно да ленчуге, нерадници и битанге зеленашке не ваљају...

Какве паре, треба ту зеленашку стоку у букагије, па на доживотни принудни рад, да ПЛАТЕ за КРИМИНАЛ који чине од почетка тзв: капитализма.

А кад ископају кубик земље и камена ДАЋЕМО им купус чорбу да се спреме за следећи кубик..."

A sto stoka zelenaska? Pa daj ti meni pare bez kamate kad si tako posten?

U Srbiji s erad i dalje smatra samo motika. A i industrija je samo nesto sto se PRAVI i moze da se opipa.Smile Koministicka glupava zaostavstina.

Prijatelju, ako ja tebi dam pare da ti zaradis, procenat MORA meni. To je POSTENO. To sti trazis je neposteno i pokvareno.

Ako hoces da delim rizik sa tobom onda ide jedno bar 30% meni od tvoje zarade posto sam ti dao pare da radis posao. Ako neces da delim rizik, onda jedno 2, 3%, koliko je kamata u banci kad ti dam pare.

Ti bi da ti ja dam pare a ti ih obrnes i zaradis? Pa sta sam ja budala? USTEDI pare sam pa zaradi na investiciji. Ne mozes d austedis? E pa neko moze, pa ako ti dam ima da platis jer si nepssoban da ustedis.

------------

Po Srbiji se ima poptuno pogresan rezon sta je posteno a sta nije. To vam je komunisticka grebatorska filozofija ostala. Sto bi se reklo masa je operisana od pojam postenno i pojm alogicno. Mada sve sto sto je posteno je i logicno i sve sto j elogicno je i posteno.

Imate problem u moralu u Srbiji, NISTA VISE.

"Титов социјализам је био умерен, није био ко у другим комунистичким земљама. Тито је држао неки баланс, 70-их је пустио милионе југословена да пребегну на запад (Има овде један твој истомишљеник сад ће да се јави) Тито је свој социјализам попуштао већ пред сам крај и његове смрти, почела су приватна предузећа, фирме, чувени Бабо из Босне. Да није било рата и Милошевића Србија би данас била богата земља."

Taj balans je tako dobro drzan da je to sve pokradeno i propalo. Slusaj malo Miodraga Zeca po youtube d avidis kako se radilo i zivelo i sta je problem bio u SFRJ. Krediti vec posle 10 godina od "oslobodjenja".

Jel znas ti sto j ebilo rata? Zato sto se sve urusilo do ekonomije ODMAH posle Titove smrti(sverc kafe vec 2 godine posl enjeghove smrti) i ostali nece takav sistem vise, hoce sami da zive. Zapad ih podrzao jer imao druge interese i to j eto.

Utopija je bio Titov sistem. To NE RADI.

A sto odlazili iz drzave toliko za vreme Toita? Jel to taj balans? Smile

I sto iz Amerike slabo odlaze. Ko ima bolji balans, Titova YU ili Amerika? Smile
Pa Amerika niko ne brani da ide napolje, ali slabo idu. I pare iz Amerik mozes d aiznese koliko oces, nije kao u Srbiji 10.000 evra. Znaci ja poberem sad sve moje pare i odem iz Amerike. A sto ne idem? BALANS.Smile Niko ne ide jer BALANS.
Одговори

Зстоја написао доста паметних ствари али пре него што пошаљеш поруку прочитај је поново имаш толико грешки у куцању да не разумем увек шта пишеш. Пиши ћирилицом тако ћеш да имаш мање грешака.
Одговори

A kako si znas da sam napisoa dosta pametnih stvari ako ne mozes da razumes? To sto si razumeo, na to odgovori.

(04-11-2019, 11:38 AM)пек. Пише:  Зстоја написао доста паметних ствари али пре него што пошаљеш поруку прочитај је поново имаш толико грешки у куцању да не разумем увек шта пишеш. Пиши ћирилицом тако ћеш да имаш мање грешака.

Eto i ja tebe ne razumem, napisao si greski umesto gresaka.Smile

Kad ispravis, onda cu da ti odgovorim.Smile

(04-11-2019, 11:38 AM)пек. Пише:  Зстоја написао доста паметних ствари али пре него што пошаљеш поруку прочитај је поново имаш толико грешки у куцању да не разумем увек шта пишеш. Пиши ћирилицом тако ћеш да имаш мање грешака.

I citiraj recenice koje ti nisu jasne. Mozd ati ne razumes logiku, a reci razumes?
Одговори

napisoa Mozd ati
А паметне ствари које си написао:Никола Пашић је био комуниста тачно а никоме до сада то није пало на памет,Американци су увели комунизам у Русију и Србију да испробају па ако успе да уведу код њих,а то што сам ја против узимања камате и обилазим банке на километар не значи да ти ниси у праву да онај ко је узео од неког паре треба и да му врати.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним