Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Када ће Србија обновити капитализам?

(16-02-2020, 11:14 PM)Јеремија Пише:  
(16-02-2020, 10:38 PM)zstoja Пише:  "Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио."

Nisam ti ja rekao ko ga podrzavao, a ko nije, nego gde otisao.Smile

A ne cudi me sto ga ovi nisu podrzavali, jer se sad pomirili sa ovima u Srbiji, a u Srbiji i dalje komunisti u crkvi, ai ovde kupuju crkvena predstavnistva za crkvu od 1.9 miliona dolara. Tu im zive neki u 7 spavacih soba sa 7 kupatila...Smile

Ne pravim j aneku razliku sad aizmedju ovih u Srbiji i ovih u AMerici. Nemwa tu sada bitne razlike.

(15-02-2020, 03:46 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(15-02-2020, 02:15 AM)Јеремија Пише:  Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио.

То је тачно и то је велика срамота наша која пече...

Негооо....ако ово виде заостоја и Киза одма'ће бити удри по Цркви!

Тужан

Ne, crkvu ne smes da kritikuje i kad si u pravu. To je tvoja istina. 7 spavaccih soba i 7 kupatila...predstavnistvo SPC za istocnu AMeriku.Smile

Оно што је за критику треба критиковати. Јер, Истина је у Бога, све остало је тумачење људи. Човек може бити титулисан било којом титулом ама је само човек и подложан је сваком искушењу.
Девијације итекако има, посебно код архијереја који су умислили да су Апостоли и да је истина у Њиха... моја маленкост је упознала владике који су блудници, мужеложници, среброљупци... ал опет, рукоположени су и хиротонисани уз присуство Духа Светога па лаик немам право рушити поредак који је устројен.

Istina je da crkva drzi 7 spavacih sova i 7 kupatila i 800 kvadrata u AMerici. To ej istina.

Svi mi gresimo, ali ako ti kazem da obican covek zivi mnogo skromniej(iako ima pare) od onih koji bi trebalo da forisraju duh i prave vrednosti, onda imamo problem. Treba konstatovati da mi imamo problem sa SPC.

I tu je u pravu Miroljub Petrovic...sta radi crkva? NSlabo do onoga sto treba. I to je istina.

Napisao sam, Stiv Dzobs ziveo u manjoj kuci nego SPC predtsavnistvo samo za istocnu Ameriku.

Tako da nemoj da ostavljas bogu istinu. Da mi malo porazgovaramo o istini i na ovom svetu.

Od toga da Ameriak plajcka i otima...ali i do toga da SPC zivi vrlo raskalasno.

Nadji mi crkvu koja im avise u odnosu broj vernika?

NIJEDNA. Katolici imaju vise, ali imaju mnogo vise vernika od 7 miliona.

Nem acrkve na ovoj kugli sa vise materijalnog a manej bvernika od SPC.

-------------

Uzmimo NAJPOVOLJNIJU varijantu za SPC.

A to je da ovih 800 kvadrata niej njihovo, nego im neko ustuopio to dzabe da drze predstavnistvo za istocnu AMeriku.

Serbian Orthodox Diocese of Eastern America
65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

https://stsavanyc.org/diocesan-bishop/

Na toj adresi ja ona kuca sa 7-7-800.

Kako ih nije SRAMOTA da uopste uzmu takvu kucu za predstavnistvo?

Znaju li oni za sram, za obraz, za umerenost, za moral...???

Sta su oni, Tramp, Bill Gejst, Stiv Dzobs...pa se mere sa njima?

To niej katastrofa, to je UZAS.

=====================

Evo malo za Prosvetara, da vidi kako americka ii srpska zastava stoje na toj srpskoj svetinji, nema kanadske...Smile

Bog zna istinu....to najlepse, pa krknes dupe u 800 kvadrata.Smile
Одговори

(16-02-2020, 11:24 PM)zstoja Пише:  Istina je da crkva drzi 7 spavacih sova i 7 kupatila i 800 kvadrata u AMerici. To ej istina.

Svi mi gresimo, ali ako ti kazem da obican covek zivi mnogo skromniej(iako ima pare) od onih koji bi trebalo da forisraju duh i prave vrednosti, onda imamo problem. Treba konstatovati da mi imamo problem sa SPC.

I tu je u pravu Miroljub Petrovic...sta radi crkva? NSlabo do onoga sto treba. I to je istina.

Napisao sam, Stiv Dzobs ziveo u manjoj kuci nego SPC predtsavnistvo samo za istocnu Ameriku.

Tako da nemoj da ostavljas bogu istinu. Da mi malo porazgovaramo o istini i na ovom svetu.

Od toga da Ameriak plajcka i otima...ali i do toga da SPC zivi vrlo raskalasno.

Nadji mi crkvu koja im avise u odnosu broj vernika?

NIJEDNA. Katolici imaju vise, ali imaju mnogo vise vernika od 7 miliona.

Nem acrkve na ovoj kugli sa vise materijalnog a manej bvernika od SPC.

-------------

Uzmimo NAJPOVOLJNIJU varijantu za SPC.

A to je da ovih 800 kvadrata niej njihovo, nego im neko ustuopio to dzabe da drze predstavnistvo za istocnu AMeriku.

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

https://stsavanyc.org/diocesan-bishop/

Na toj adresi ja ona kuca sa 7-7-800.

Kako ih nije SRAMOTA da uopste uzmu takvu kucu za predstavnistvo?

Znaju li oni za sram, za obraz, za umerenost, za moral...???

Sta su oni, Tramp, Bill Gejst, Stiv Dzobs...pa se mere sa njima?

To niej katastrofa, to je UZAS.

=====================

Evo malo za Prosvetara, da vidi kako americka ii srpska zastava stoje na toj srpskoj svetinji, nema kanadske...Smile

Bog zna istinu....to najlepse, pa krknes dupe u 800 kvadrata.Smile

Значи скроз си за капитализам... док се не дође до цркве. Smile
Онда си за комунизам.
Ајде покрени петицију да свештенство живи у колибама а од превоза само магарци. Smile
Одговори

Златибор: Изградња капитализма
На овој планини најбоље се види како су закони економије најзад почели да делују. У блиској будућности, Србија ће достићи ниво плата из 1941, тако да народ више неће морати да емигрира
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%d0%b7%d0%bb%d0%b0...%bc%d0%b0/
Одговори

(16-09-2020, 11:17 AM)Милослав Самарџић Пише:  Златибор: Изградња капитализма
На овој планини најбоље се види како су закони економије најзад почели да делују. У блиској будућности, Србија ће достићи ниво плата из 1941, тако да народ више неће морати да емигрира
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%d0%b7%d0%bb%d0%b0...%bc%d0%b0/

Мени је ово најблаже речено ужас:

[Слика: Ei6-Yo-Tc-Xc-AA6ehm.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Постоје три комунистичка Београда:

-Нови Београд

-Београд на води

-Београд на Златибору.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

СВЕ ОБЈАШЊЕНО ИАКО НАШИЈЕМ УШИМА НЕ ПРИЈА КАД СЕ О РУСИЈИ ЛОШЕ ГОВОРИ!

Ха, ха....Пајовић развали Ушатог Клобука који не може да издржи ни да слуша Пајовића!

Ооооо Ушати Клобуче, ко те наговори да позовеш Пајовића!

Кидање

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Док су нам овакви доктори и саветници - никад!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(15-09-2021, 11:10 AM)Шумадинац Пише:  

Док су нам овакви доктори и саветници - никад!

Ја....вероватно зато што препоручује ИВЕРМЕКТИН против короне, лек који кошта џабака а профита...ЈОК!

ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ!

СФ-СН*

-------------------------
*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Негоооо....да се вратимо ми на тему коју је поставио Гос'н Самарџић....по нами ВРЕМЕНИ ЊЕТ да се враћамо на систем који је пук'о, што је у сваком рату бесмислено да се војска враћа на коте где је већ претрпела пораз, ЈЕДНОМ И ВИШЕ ПУТА!

Послушајмо дакле дакле шта вели Александар Павић из свог искуства са пекинезима....НЕМО'ДА СЕ ЗАГЛАВИМО У КАЉУГУ БОРАЦА ИЗ ПРОШЛОГА РАТА, ТОПОВИ СЕ НЕЋЕ ИЗ БЛАТА ИЗВУЋИ СА ПРИМЕНОМ ТЕХНОЛОГИЈЕ ГЊИЛЕЖНОГ ЗАПАДА, НО САМО АКО ОПАНАК И ВОЛОВИ ЗАПНУ!

Међутим!

Професор Доктор Иван Пајовић стручно, трезвено о глобализацији и још којечему.

Браво за Доктора Пајовића а ни водитељ зачудо није био лош....овај пут. 

Међутим!

Времени њет ни за грађанске протесте ни за Марићевића јаругу, ђаво је однео шалу, Србија је данас окружена душманима жедним србске крви а СВЕ, СВЕ, СВЕ...смо испробали за последњих 30 година!

Међутим!

Рецепт за спас Србије је једноставан, траже се 300 храбрих, од Мајора па наниже, да се изврши бескрвни војни удар, суспендује Скупштина, похапси све од Вучића па наниже и да се укину све политичке партије на 10 година, да се формира Привремена Влада Народног Спаса којом би управљало трочлано Председништво састављено од три тела, једног Војног (3 члана), једног Црквеног (3 члана) и једног цивилног (3 члана), док би у случају неслагања Мјастобљуститељ (чувар Трона Србског Краља Војника) имао право да "пресече" конфликт као и право вета.

Та Влада би МОРАЛА моментално да учлани Србију у ОДКБ и доведе руске базе под хитно, ИНАЧЕ ЋЕ НАС СПРЖИТИ!

Тек онда Србија би могла да одахне и да се окрене реформи економији судства и осталих Државних Институција као и привредном развоју!

Амин Бже дај!

ПОЗДРАВ СВИМ СРБИМА, ПОШТОВАОЦИМА СВЕТЕ РУСИЈЕ И МОЋНОГ ЦИРКОНА!

табаџија

А и симпатизерима добардан...шта'ш...!

EX ORIENTE LUX!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Srbija će prestati biti komunistička država čim bude definitivno raščistila sa komunizmom, SKJ-om, komunističkom Jugoslavijom, Josipom Brozom, mitom zlatne epohe i njihovim nasleđima i iste bacila na đubrište istorije, dajući im adekvatne etikete nakaradne ideologije i izopačenog režima, zle komunističke imperije, najgoreg tiranina i smutnih vremena... Međutim, Srbija i Srbi sa svim tim nisu ni izdaleka raščistili...

Srbija bi mogla postati kapitalistička zemlja i da se potpuno reformiše nacionalno, socijalno, ekonomski itd. i unapredi, ali za to je potrebna jaka i iskrena želja i volja vlasti u državi, naporan rad svih državnih upravitelja, ali i vreme...

Samo, bojim se da bi do toga došlo isključivo nekom srpskom verzijom slavne revolucije, u kojoj bi na vlast došao neki srpski general koji je iskreni rodoljub, nacionalista, monarhista, koji bi morao vladati državom kao regent, koji bi renacionalizovao Srbe, koje je komunizam nacionalno obezličio, vratio međuratni kapitalizam, razvio snažnu ekonomiju, poboljšao socijalne uslove i status najsiromašnijih i rešio sve nacionalne probleme, status KiM itd. Naposletku bi vladar trebao snažnu i moćnu državu učiniti demokratskom, ustavnom monarhijom lihtenštajnskog modela, višepartijskog političkog sistema, dovođenjem dinastije Karađorđević na vlast.

Бєху
Вишєслɑвовићи (631−947),
Бєлошєвићи (947−1186),
Вукɑновићи (1186−1371),
Мрђɑновићи (1365−1374),
Прибɑчєвићи (1374−1427),
Брɑнковићи (1427−1459),
Тєодоровићи (1815−1903) и
Кɑрɑ−Ђорђєвићи (1804−1945).
Свєвлɑдовићи су фикциȋɑ.

Тито ȋє нєгɑтивɑц.

Бɑлкɑнски Сєрбин.