16-02-2020, 11:24 PM
(16-02-2020, 11:14 PM)Јеремија Пише:(16-02-2020, 10:38 PM)zstoja Пише: "Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио."
Nisam ti ja rekao ko ga podrzavao, a ko nije, nego gde otisao.
A ne cudi me sto ga ovi nisu podrzavali, jer se sad pomirili sa ovima u Srbiji, a u Srbiji i dalje komunisti u crkvi, ai ovde kupuju crkvena predstavnistva za crkvu od 1.9 miliona dolara. Tu im zive neki u 7 spavacih soba sa 7 kupatila...
Ne pravim j aneku razliku sad aizmedju ovih u Srbiji i ovih u AMerici. Nemwa tu sada bitne razlike.
(15-02-2020, 03:46 AM)ПРОСВЕТАР Пише:(15-02-2020, 02:15 AM)Јеремија Пише: Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио.
То је тачно и то је велика срамота наша која пече...
Негооо....ако ово виде заостоја и Киза одма'ће бити удри по Цркви!
Ne, crkvu ne smes da kritikuje i kad si u pravu. To je tvoja istina. 7 spavaccih soba i 7 kupatila...predstavnistvo SPC za istocnu AMeriku.
Оно што је за критику треба критиковати. Јер, Истина је у Бога, све остало је тумачење људи. Човек може бити титулисан било којом титулом ама је само човек и подложан је сваком искушењу.
Девијације итекако има, посебно код архијереја који су умислили да су Апостоли и да је истина у Њиха... моја маленкост је упознала владике који су блудници, мужеложници, среброљупци... ал опет, рукоположени су и хиротонисани уз присуство Духа Светога па лаик немам право рушити поредак који је устројен.
Istina je da crkva drzi 7 spavacih sova i 7 kupatila i 800 kvadrata u AMerici. To ej istina.
Svi mi gresimo, ali ako ti kazem da obican covek zivi mnogo skromniej(iako ima pare) od onih koji bi trebalo da forisraju duh i prave vrednosti, onda imamo problem. Treba konstatovati da mi imamo problem sa SPC.
I tu je u pravu Miroljub Petrovic...sta radi crkva? NSlabo do onoga sto treba. I to je istina.
Napisao sam, Stiv Dzobs ziveo u manjoj kuci nego SPC predtsavnistvo samo za istocnu Ameriku.
Tako da nemoj da ostavljas bogu istinu. Da mi malo porazgovaramo o istini i na ovom svetu.
Od toga da Ameriak plajcka i otima...ali i do toga da SPC zivi vrlo raskalasno.
Nadji mi crkvu koja im avise u odnosu broj vernika?
NIJEDNA. Katolici imaju vise, ali imaju mnogo vise vernika od 7 miliona.
Nem acrkve na ovoj kugli sa vise materijalnog a manej bvernika od SPC.
-------------
Uzmimo NAJPOVOLJNIJU varijantu za SPC.
A to je da ovih 800 kvadrata niej njihovo, nego im neko ustuopio to dzabe da drze predstavnistvo za istocnu AMeriku.
Serbian Orthodox Diocese of Eastern America
65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804
https://stsavanyc.org/diocesan-bishop/
Na toj adresi ja ona kuca sa 7-7-800.
Kako ih nije SRAMOTA da uopste uzmu takvu kucu za predstavnistvo?
Znaju li oni za sram, za obraz, za umerenost, za moral...???
Sta su oni, Tramp, Bill Gejst, Stiv Dzobs...pa se mere sa njima?
To niej katastrofa, to je UZAS.
=====================
Evo malo za Prosvetara, da vidi kako americka ii srpska zastava stoje na toj srpskoj svetinji, nema kanadske...
Serbian Orthodox Diocese of Eastern America
Bog zna istinu....to najlepse, pa krknes dupe u 800 kvadrata.