Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 2.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ИЗБОРИ У СРБИЈИ 2020
#29


Стварни раскол или распоређене улоге? Американци играју на социјалисте? Социјалисти сами на себе скрећу пажњу Американцима? Српски дип стејт је суверенистички?Одавно све овде није нормално,али ово је баш ненормално.

Одговори
#30

.
ПОДВАЛА И ПРЕВАРА, А НЕ ИЗБОРИ, ДОГОДИЋЕ СЕ 21. ЈУНАНе треба пристати на оно што ће се догодити 21. јуна, јер то нису избори већ једна врста подвале и преваре, а јачег средства од бојкота не видим, осим свеопште грађанске побуне, рекао је истраживач на Институту за физику Слободан Првановић.

Првановић сматра да ниједно окупљање не треба да се деси док постоји опасност да се грађани заразе, али само одлагање избора, ако није праћено променом услова, нема никаквог смисла.

Ако ће то што су спаковали за 21. јун да одложе за септембар, онда то није битно, битни су услови, рекао је он за Н1.

Јавност је после штрајка глађу Бошка Обрадовића добила још један доказ у каквом систему и каквој дражви живимо, а одговор Радио-телевизије Србије на његов захтев испод је сваког нивоа, оценио је Првановић.

Сва три штрајкача глађу имали су право да се обрате на РТС и та кућа је требало да о том догађају обавести грађане и допусти им да кажу који су им разлози за штрајк.

Обрадовић је требало да захтев прошири на сву тројицу, као што је и Александар Мартиновић требало да прошири захтев да тужилаштво реагује по сијасет случајева, објаснио је Првановић.

Говорећи о порукама из Брисела да сви треба да изађу на изборе и да бојкот није решење, Првановић је рекао да томе не треба да придајемо велику пажњу.

Није потребно да подржавају власт или опзицију, већ принципе на којима је ЕУ саздана, а тога у Србији нема и о томе треба да воде рачуна.

Ово нису никакви услови, унапред је све познато и ако би пристала да учествује опозиција би дала легитимитет огромној подвали и превари. То не смемо да дозволимо, истакао је.

Атмосфера је у земљи прилично наелекртисана и на ивици да пређе у грађанске сукобе, не грађански рат – већ сукобе, до којих лако може да дође, упозорио је Првановић, додајући да је зато предложио да се покрене дијалог представника власти и опозиције.

„Да седну за један сто да се договоре да се смире страсти. У НИН-у излази текст са таквим предлогом председника САНУ Владимира Костића, што свим срцем подржавам. Очекујем да ће и власти и опозиција позитивно реаговати на тај позив и да ће то тога доћи, рекао је Првановић.

Говорећи о стању у медијима, он је оценио да је ситуација катастрофална. Производе се лажне вести, лажи о којекавим догађајима, претеривања свакакве врсте, језива ситуација је што се тиче медија и РЕМ би морао хитно да реагује и да то среди, закључио је Првановић.fonet
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#31

По појачаним активностима амбасадорске екипе последњих дана, рекао бих да је Аганлија све само не сигуран у излазност.
Одговори
#32

Вучић и сателити добијају 97% гласова.

Наредна гарнитура ДС-а која ће доћи после смене Лутовца, доћи ће уз помоћ запада на власт већ на првим следећим изборима. Немој да Вас Киза није обавестио.

СЗС ће се распасти после ових јунских избора јер су их већ сви напустили и разбили бојкот Јеремић је Ђиласу почео да окреће леђа..

Реално ту коалицију нико жив не подржава а нема ни подршку запада..

ПСГ улази парламент на овим изборима и биће доста озбиљан играч на сцени и покриваће добар део ДС политике.

Бошко полако одлази у историју видим и Кирпијановић поднео оставку. ДВЕРИ озбиљно губе рејтинг Бошковим непромишљеним потезима.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#33


БРАВО НИКОЛА БРАТЕ,

НЕ МОРА БАШ

П У Ч

АЛ'СВИ ДА СЕ ПО'АПСЕ, ТО ЈЕ

П Р А В О

РЕШЕЊЕ ЗА НАПАЋЕНУ СРБИЈУ!


Све друго, 1 билмез-један глас или улични протести и нереди, могу само да доведу до крвопролића док душмани са свих страна само на то чекају!


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#34

Да сам којим случајем неки водитељ...и да ми у госте дође овај Никола Алексић...прво бих га питао "Је ли буразеру,што ти све то лепо ниси рекао комунистима док си био знатно млађи а и њихов кадар?Што се ниси бунио против устава из 1974. године него си се сетио на прагу стоте године да нама држиш предавања о томе шта да радимо и како да живимо?".Да су овај Алексић и његове колеге знале нешто,сем да примају плату и да вребају војна одмаралишта по Јадрану никада нам се држава не би ни распала нити би као народ били сведени на ниво марве над којим се швапски душманин иживљава до изнемоглости.Док им је ћопави Загорац трпао доларе у џеп... **чка им материна да им **чка материна она партизанска!
Одговори
#35

[Слика: tgr(14).jpg]

Никола Алексић носи фотографију свог претка Лекса Саичића!

Он је истакао историјску улогу Лекса Саичића који је сачувао образ Руском цару у Јапанско- руском рату јер Александар Лексо Саичић (Виницка, 5. август 1873 — Цетиње, 7. април 1911) је био васојевићки јунак, Капетан црногорске војске, а упамћен је по невероватном умећу руковања сабљом и по двобоју са јапанским ратником, из кога је изашао као победник.

Пре триста година, тачније 1711-е године у време Владике Данила, почињу дипломатски односи између Црне Горе и Русије.

На позив Петра Великог у заједничку борбу против Турака, Владика Данило је казао Црногорцима: ‘… Ми хоћемо да се Русима, а Руси нама, с Божјом помоћу, приближимо, да не бисмо једни од других били тако далеко. И Руси и ми смо исте крви и истог језика…’ Ускоро је Владика Данило отпутовао у Русију и донио позамашну помоћ Манастирима и сиромашном народу.

Александар Лексо Саичић учествовао је у Руско-јапанском рату. Црногорски одред у том рату је предводио Јован Липовац а Лексо је остао упамћен јер је 1905-е убио јапанског ратника у двобоју пред битку. Због ове победе одликован је руским ордењем.

Честитке на добијеном двобоју добио је од Адмирала руске флоте Роженственског (Рожественский, Зиновий Петрович) и Адмирала јапанске флоте Тогоа. Руска влада му је одредила четрдесет наполеона у злату годишње до краја живота. У Манџурији је унапређен у чин Капетана и до краја рата командовао је коњичким ескадроном Амурског Змајског пука. Сабља којом је савладао јапанског ратника данас се чува у Војном музеју у Москви.

Носио је следеће ордење:

Орден Свете Ане и Светог Станислава II реда са мачевима,
Светог Владимира III реда са мачевима,
Свете Ане и Светог Станислава III реда са мачевима,
Руску Рањеничку медаљу,
Орден италијанске круне IV реда,
Орден Данила Првог IV степена,
Сребрна медаља за храброст и споменица 50. године владавине Краља Николе.

Од тада па све до данашњих дана односи правих Срба- Црногораца и Руса су братски. Братска љубав два народа, једнокрвна и једноверна, ужегнута пре три века, никада се није гасила. Велики део наших предака се школовао у Русији. Многи су се из Црне Горе одселили у Русију.

У Руској Војсци било је 30 Генерала и Адмирала, досељеника из Црне Горе. Међу њима је био Руски Генерал белогардејац Андрија Бакић који из нашег краја из Забрђа код Андријевице, као и Капетан Александар Лексо Саичић, предак Николе Алексића.

Руски Пуковник је био и Кнез Холмије Никола Васојевић, који је завршио високе школе у Русији. Тако да су везе овог краја са Русијом обостране, рецимо мост на Мурини који бомбардован у НАТО агресији, пројектовао је Рус Иван Јегорович Сукаренко.

Непосредно после јудео-бољшевичког преврата, тзв. "Октобарске револуције", велики број руских емиграната обрео се у ондашњој Краљевини Југославији а око 70 000 њих се искрацало у Зеленики, међу њима и 70 Генерала и Адмирала Руске Царске Војске. Многи су отишли даље, широм Краљевине, али део њих је остао.

Црна Гора је тако добила лекаре, инжењере, стручњаке у свим областима који су радили и као професори у беранској гимназији, али и граничаре који су чували нашу Отаџбину. Њих 26 су служили као граничари до погибије на караули Језерце на Проклетијама, где су убијени од стране шиптарских качака 1924-е године а многима су кости похрањене у Црној Гори.

У својој дугој историји Црна Гора је била увек захвална Русији за помоћ. Никада Црна Гора није припадала неком војно-политичком савезу који је био непријатељски расположен према Русији јер не би било Црне Горе без помоћи братске Русије.

Зато ћемо се држати аманета Светог Петра Цетињског: ‘Моли се Богу и држи се Русије’- тог се нећемо одрећи.

Народни гуслар Зоран Ђекић је отпевао пјесму о Лексу Саичићу.

Лексо бјеше по природи сила,
Па га лако школа научила.
Војну школу он је научио,
С мачевањем он је први био.
Бог га за то бјеше обдарио,
Цар Николи доста мио био.
У хиљаду и деветсто пете,
Кад се Јапан са Русијом срете,
Лексо ступи као добровољац,
као сваки стари Црногорац.
Руској флоти заповједник бјеше,
На Пацифик борбу започеше.
Но, пре борбе што је отпочела,
Русима је књига долетјела.
Од јапанског адмирала Тога,
Који пише ал’ не моли бога.
Са књигом се мегданџија тражи,
Па ти одмах свој армији кажи.
Роженственко књигу објављује,
На књигу се јунак осмјехује.
Па он чека ко ће да се јави,
И да види ко је јунак прави.
Он мислио да се Козак јави,
Адмирал се пуно изненади.
Он пред собом види српског змаја,
Од Берана јуначкога краја,
Храброг Лекса, коме нема равна.
Приђе Лексо, здрави Адмирала
И овако њему проговара:
Господине, силан Адмирале,
Ја сам Србин, родом на Балкану,
Ваш сам војник, онда Лексо плану,
Ја ћу стати храбро на мегдану.
На мегдан ћу Јапанцу да пођем,
Са мегдана здраво ћу да дођем.
Ако Бог да и срећа од Бога,
И мојега мача свијетлога,
Јапанцу ћу ја одсјећи главу,
Па је послат столном Петрограду,
А на руке славном руском цару,
Славном цару, Николи Роману.
„Збогом, рече Адмиралу,
Право оде ка мегдану,
Гдје га чека мегданџија,
Од Јапана љута змија.
Њих гледају обје војске,
Војна сила није шала,
Са два врсна адмирала.
Кад на мјесто Лексо стиже,
Приђе њему мало ближе,
Па му назва милог Бога,
Погледа га као свога
И рече му врло тихо:
„Ред је да се поздравимо.
Један другом тад пођоше,
Лијепо се руковаше
И на своја права мјеста
Ко јунаци храбро сташе.
За сабље се дохватише,
Један другом полетјеше.
Ко орлови ударише,
Један другог облетјеше,
А сабље се завитлаше,
Према Сунцу преливаше.
У пламен се оне дале,
Па су ране изазвале,
Ал су ране врло мале.
Но Јапанац малакса је,
На мегдану заостаје.
То је Лексо примјетио,
Куражни је одмах био,
Па се јуриш појачао
И Јапанца савладао.
Десну руку тешко рани,
Па не може да се брани.
Лексо оштром сабљом ману
И Јапанцу скиде главу.
Зави главу у јаглуку,
Па је носи ко јабуку.
Он се врати у логору,
У маломе томе двору.
Адмирали тад усташе,
Змају Лексу честиташе.
Роженственко руке шири,
Па свог борца он загрли.
Пољуби ка као брата
И хероја тога рата.
Наста пјесма и весеље,
Све до рујне зоре бјеле.
Лексу име мијењаше,
Муровцем га сад назваше.

Ко то данас, која сила може да се одупре поплави зла овога света? Русија! И само Русија, само – Владимир Владимирович Путин, као што је оно 1380-е године Димитрије Донски на Куликовом пољу стао пред Златном хордом а Свети Кнез Лазар 1389-е пред Муратом!

СЛАВА БОГУ НАЈЗАД СВЕ ВЕЋИ БРОЈ СРБА СХВАТА ДА СИСТЕМ 1 БИЛМЕЗ = 1 ГЛАС НЕ МОЖЕ НИШТА ПРОМЕНИТИ!

ТРАЖИ СЕ ЂЕНЕРАЛ, ТРАЖЕ СЕ 300 ХРАБРИХ!!!


Вріеме є да се окупимо!

Вріеме є да што углавимо!

Нека буде борба непрестана!

Нека буде што быти неможе!

Поколеня дела суде, што є чіе, даю свема!

ВО ИМЯ ОТЦА И СЫНА И СВЯТОГО ДУХА!

СЛАВА РОССИИ !

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !


Да исполњатсја уста наша хваљенија твојего Господи!

Jако да појем Славу Твоју, јако сподобил јеси нас Причаститисја Свјатим Твојим Божественим Безсмертним и Животворјашчим Тајнам:

СОБЉУДИ НАС ВО ТВОЈЕЈ СВЈАТИЊИ, ВЕС ДЕН ПОУЧАТИТСЈА ПРАВДЈЕ ТВОЈЕЈ!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

http://www.youtube.com/watch?v=h-DJc1RRcJc

Воскресение Христово видјевше, поклонимся Святому Господу Иисусу, единому безгрешному!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#36

Имамо ли Бечејаца на форуму? "Данас" пише да се на листи Савеза комуниста преименованих у СПС за локалне изборе у тој општини налазе чланови квазидесничарских "Заветника". Јок
Одговори
#37

(26-05-2020, 07:43 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Никола Алексић носи фотографију свог претка Лекса Саичића!

Лепо је што носи фотографију претка,такође је битно да није заборавио ни петокраку на сакоу.
Одговори
#38

(26-05-2020, 11:06 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(26-05-2020, 07:43 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Никола Алексић носи фотографију свог претка Лекса Саичића!

Лепо је што носи фотографију претка,такође је битно да није заборавио ни петокраку на сакоу.

Погубили се па не знају где ударају. На грудима петокрака а прича ки бајаги србска... ко да им верује?
Одговори
#39

(27-05-2020, 02:34 AM)Јеремија Пише:  ко да им верује?

Како ко? Па ево Љотке и њима слични. То ме подсети на ратове 90- их где је најчешће петокрака командовала а кокарда ишла напред. Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#40

Просветар је промашио тему какве везе има Алекса Саичић са изборима. Кад помињеш Николу Васојевића шта мислиш о њему?Сумњив човек чим су га Енглези поставили за свог конзула у Новом Пазару у време кад су били највећи пријатељи са Турцима.
Одговори
#41

(27-05-2020, 07:54 AM)пек. Пише:  Просветар је промашио тему какве везе има Алекса Саичић са изборима. Кад помињеш Николу Васојевића шта мислиш о њему?Сумњив човек чим су га Енглези поставили за свог конзула у Новом Пазару у време кад су били највећи пријатељи са Турцима.

Ништа ново пек. Просветар сваку тему омаши са километарским тупим досадним болдованим писанијама које нико реално ни не чита...


Да се манемо ми доконог просветара и вратимо се изборној теми...

Избори у Србији никада досаднији. Не памтим од 1990 године да је икада готово и да нема предизборне кампање, нема оне енергије што чини изборе. Код ових избора неизвесност нема. СНС убедљиво побеђује са око 70% остали ће мање или више ће се втети око цензуса од 3%...

Изборна листа је сиромашна, претежно десничасрски направљена од СНС сателита странака.

Што се тиче бојкота од тога леба нема. Мислим да је Ђилас погрешио што бојкотује. У том несрећном савезу највише је и онако оронула, подељена готово уништена је страдала Демократска странка..

Бошко, Борко, Вук, Ђилас реално једва би цензус прешли.

Вучић неће сам од себе пасти. Тако што ће избори бити бојкотовани, штрајк глађу итд...Мора се изаћи на улице, истрпети увреде, претње а не седети у стану и куцати по твитеру како је Вучић диктатор, неправда а у реалном свету неби могао скупити потписе...

Реално да СНС није погурао неколико странака никада неби скупили потписе.

Данас изузев СНС, СРС, СПС реално нико не може да сакупи 10 хиљада потписа за изборе...

Ови избори реално ничему не воде. СНС убедљиво побеђује, озбиљне опозиције нема ни близу да их угрози а остатак ће скупљати мрвице оно што им да СНС да глуме опозицију у скупштини.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#42

(26-05-2020, 06:15 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Да сам којим случајем неки водитељ...и да ми у госте дође овај Никола Алексић...прво бих га питао "Је ли буразеру,што ти све то лепо ниси рекао комунистима док си био знатно млађи а и њихов кадар?"

Изузимајући псовке, за ово од мене имаш књигу!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним