Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Исти човек је на обе слике, као и на овој:
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Шарац,зашто ти тако реагујеш?
Ја нисам ни мислио на форум,а и овај форум ти не памтиш од времена када на њему није ни била потребна регистрација негде око 2003/04 године,сходно томе није ера слика на форуму кренула са тобом,већ много година пре тебе.Ти то не памтиш па не знаш,нема потребе да се жестиш.
Вуко Меденица,њих беше нешто доста браће,и деце,моја претпоставка је да је слика настала код старе кафане у Добруну,тамо им је једно време био ај да кажем штаб.
Мало личи на Петра Жиравца и он беше тамо,имао је неки војводски чин,али је се брзо вратио и несретно завршио у логору Дахау,срећом је преживео,умро је негде крајем 60-тих.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Не жестим се!Него ми је криво када неко каже да је слика била а знам да није.Сећам се и старог форума.Није било ни 10% слика у односу колико слика сам ја објавио на овој теми, и ко је особа са слике за седам година.Пре овог форума три године сам објављивао слике у чувеној групи на фејсбуку "Ја сам из четничке фамилије".
Поруке: 252
Теме: 0
Придружен: Aug 2013
Углед:
23
Ја лично мислим да радиш одличан посао.Код слика за мене је битно да се наведе извор.
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Шта је са фб страницом Равногорска Историја?Има лепих и озбиљних ствари,треба је боље одржавати.
Ја сам члан једне фб групе,која ми се згадила.На једну тему дср иду два дневнополитичка лупетања.Све што је озбиљније,склонило се одатле.Просто се питам,да ли људи намерно то раде,или је све плод незнања.
Равногорска Историја ј озбиљна страница,и треба да буде нуклеус окупљања и квалитетних текстова.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Једна нова слика из музеја Империје рата у Лондону.Британски пуковник Бејли са непознатом женом и мислим да је Лукачевић десно?Сликано у Липову зима 1942-43. године
Извор:Амбасада Велике Британије у Београду и ТВ Нова РС
(Последња измена: 24-09-2020, 10:09 AM од
Милош Шарац.)
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Ја мислим да је ово Калаитовић.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године