27-04-2018, 07:50 AM
![[Слика: image.jpg]](https://i.postimg.cc/Yqp0qQs5/image.jpg)
(26-04-2018, 10:13 PM)Милослав Самарџић Пише: Ево поручниче, ексклузивно:Не бих рекао да није постојао Живановић.
Удба је после рата погрешно записала Сретен Живановић Жућа или Ћућа, како где. Па се то ширило од књиге до књиге. Тако пише у Инвентарном списку у архиву у Шапцу, па сам одатле и ја преузео за Албум 4.
То је у ствари поднаредник Јездимир Ракић, користио је ратно име Војин. Рођен у селу Залазје у Босни. Одликован Карађорђевом звездом. Један од три стална пратиоца мајора Рачића (поред Веле и Вујице). Јездимир и Вела су погинули заједно са Рачићем. Зна се њихов гроб.
Ово је утврдио, поредећи Јуришићеву и Трбојевићеву књигу, Зарија Васић из Љубовије. Уз помоћ Јездимировог сина, који је ''пљунути'' отац.
(26-04-2018, 10:13 PM)Милослав Самарџић Пише: Ево поручниче, ексклузивно:
Удба је после рата погрешно записала Сретен Живановић Жућа или Ћућа, како где. Па се то ширило од књиге до књиге. Тако пише у Инвентарном списку у архиву у Шапцу, па сам одатле и ја преузео за Албум 4.
То је у ствари поднаредник Јездимир Ракић, користио је ратно име Војин. Рођен у селу Залазје у Босни. Одликован Карађорђевом звездом. Један од три стална пратиоца мајора Рачића (поред Веле и Вујице). Јездимир и Вела су погинули заједно са Рачићем. Зна се њихов гроб.
Ово је утврдио, поредећи Јуришићеву и Трбојевићеву књигу, Зарија Васић из Љубовије. Уз помоћ Јездимировог сина, који је ''пљунути'' отац.
(27-04-2018, 08:15 PM)Мића Адмирал Пише:(26-04-2018, 10:13 PM)Милослав Самарџић Пише: Ево поручниче, ексклузивно:Не бих рекао да није постојао Живановић.
Под именом Сретен Живановић унапређен је у чин рез.пеш.п.поручника, Указом О.Бр.2888, 1.окт.1943. Био је ађутант и радио-телеграфиста.
Вела је Велизар Тешић из с.Брњац, код Лознице.
Војин Ракић, по мени, из с.Сикорић у Семберији.
(27-04-2018, 08:22 PM)Петар Пише: Милославе ја ћу још да закомпликујем.За човека на оној слици у белом џемперу овде кажу да је Сретен Ћућа Живановић,ти у Албуму 4.на једној слици човека који личи на овог потписујеш као Рајко Марковић,комадант Рађевског среза.Чак има и бели џемпер на слици.Оно што ја могу да кажем на основу разговора са људима који их запамтили је да је Ћућа био Рачићев пратилац.Једна старија жена га је описала баш као на сликама ,,оног Ћућу Живановића,.Али нико се не сећа његовог имена и презимена.Она не може да га препозна слабије види,користили смо и лупу.Кад смо већ код Рачићевих пратилаца,да ји неко зна чији је надимак био Луне?Удба је записала Жућа, а не Ћућа. Синоћ сам провераво инвентарни списак, из Архива у Шапцу. На свим местима пише Жућа.