Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Е сад само упореди овај текст са оним текстом о изложби посвећеној ''човеку са стилом''...
Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Милославе, јеси ли стигао да посетиш ову изложбу?
Поруке: 1,259
Теме: 6
Придружен: Sep 2013
Углед:
562
Ма, не ради се о томе ко је био на изложби, а ко није.
Сви би ми, цео народ, могли послужити као живи експонати на таквој изложби, а не као посетиоци.
Само, постоје наши на небу живи сународници, преци, почесто и деца, најчешће људи који су у свом срцу, вери, размишљању, преносили Србско име, и који су својим животима сведочили народну част, а постардаше од злочиначке комунистичке руке, некада и оних "Срба", најгорих међу нама. Ти најгори су се деценијама шепурили Србијом, кад испусте погане душе, телесине им сахрањују у "Алеју великана". Дресирана им деца да мрзе Србију и данас владају.
Ту дубоку суштину, ту, сада већ `историјску вертикалу`, поменута изложба није смела или није хтела да расветли.
Зато су они највреднији, најчаснији, и немерљиво највећи мученици на "изложби" прескочени, као да не постоје.
"Још није време за њих" рећи ће ситнозуби фарисеји, мародери народне трагедије.
Неће бити "правог времена". Јер, по нечијој директиви, треба одрадити и тај део "суочавања са прошлошћу", али у оној варијанти где Срби нису жртве зато што су Срби, дакле антифашисти и антикомунисти, већ ће се приказати да су неки људи били колатералне жртве пометеног времена.
Исти, мада баналнији, случај је са ТВ серијом "Равна Гора". И, опет ће се рећи, "добро је за почетак" (?!) Треба ваљда разумети да ће некад у језиво магловитој будућности бити неких "пројеката" који ће коначно предочити праву истину? Па и да се то деси, какве ће вредности имати за двадесет или педесет година?
Не, намера је да се најгором могућом лажи, полуистином, коначно стави тачка на србску националну свест.
Углед:
2,056
Погодио си у центар. На жалост и поменута серија и изложба су у функцији маскирања истине, тј. цементирања лажи, а не у функцији ''првог корака''; потоње говоре непоправљиви оптимисти.
Поруке: 2,155
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Затварање изложбе је у суботу на Светог Илију.
Поруке: 563
Теме: 1
Углед:
98
Без обзира на све приговоре сваки антикомуниста треба да посети ову изложбу. У најмањем, сваки "дражиновац" и "калабићевац" јер ће тамо моћи да види Дражине и Калабићеве ствари
Ја, ипак, имам позитивно мишљење о изложби. Барем због тога што знам колико је изнервирала другове.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 30-07-2014, 12:45 AM од
Felix.)
Углед:
2,056
Да ли их је изнервирала или глуме да их је изнервирала...
Углед:
98
Знам неке "истакнуте" међу њима и верујте да их је изнервирала. Али то не треба да чуди када је овде институционално још нетакнут култ Јосипа Броза па и најмање и "изокола" преиспитивање његове улоге наилази на оштар отпор.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Углед:
2,056
Верујем за те појединце, свакако их има, али говорим уопштено, они притискају и кад знају да им нешто у основи одговара. За њих је идеална ова опција, да су у Србији убили ''само'' 15.000 Срба, од којих већином четника и других униформисаних.
Углед:
98
Припремите се за неокомунистичку јесењу офанзиву...
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.