20-02-2020, 03:50 PM
Министар војни и начелник Ђенералштаба, ваљда.
Ако треба да се објасни због чега, онда ....
Ако треба да се објасни због чега, онда ....
(24-02-2020, 10:52 AM)Перун Пише: Одлично сведочење. Михаиловић је био један од оних који су још пре рата одређени да организују четничке одреде у случају окупације. Поред њих официра исто овлашћење имале су и четничке војводе које је Самарџић више пута помињао. Пронашао сам још доказа, независних од овог који на то указују. Такође, све оно што се дешавало након окупације указује на то да је Дража радио по неком плану.Тако је. Али они немају доказе и то ће им пасти.
То је управо оно што смета послератним историчарима који за Дражу наводе да је 11. маја на Равној Гори основао Равногорски покрет а не Команду четничких одреда ЈВ. На тај начин руше негов легитимитет што им је и основни циљ.
(14-02-2020, 01:51 PM)Филип Ђукић Пише:Можеш ли да потврдиш аутентичност те фотографије?(14-02-2020, 01:43 PM)Мића Адмирал Пише: Никакав сусрет није у питању.Мислио сам зашто су се састали Пећанац и Џафер Дева...
Немци су били окупатори, а Пећанац на жалост њихов искрени сарадник.
Иначе досађујеш са оваквим познатим стварима.
(24-02-2020, 09:38 PM)Војвода Пише:Та фотографија се врти по интернету, не знам да ли је фалсификат.(14-02-2020, 01:51 PM)Филип Ђукић Пише:Можеш ли да потврдиш аутентичност те фотографије?(14-02-2020, 01:43 PM)Мића Адмирал Пише: Никакав сусрет није у питању.Мислио сам зашто су се састали Пећанац и Џафер Дева...
Немци су били окупатори, а Пећанац на жалост њихов искрени сарадник.
Иначе досађујеш са оваквим познатим стварима.
(20-02-2020, 05:35 PM)Војвода Пише: Да ли је било самопроглашених војвода? Знам да су све Пећанчеве војводе биле под Дражином командом осим Јована Шкавовића и Милије Мајсторовића. Чак је и војвода Трифун Микић тражио да пређе код Драже, иако је предао војводу Александра Јанковића Специјалној полицији. Једино не знам шта је било са Богданом Брајевићем...
(24-02-2020, 06:21 PM)Милослав Самарџић Пише: Тако је. Али они немају доказе и то ће им пасти.