Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

Не помаже пуно без неких ствари из епизоотиологије...

Морталитет, леталитет, морбититет.

Имаш болести као Малигна корица, гдје вирус напада мали проценат популације, али је морталитет 98-100%, фактички побије све што оболи.

Овај то не ради, али би број смртних исхода био добро већи да није респиратора и јаке терапије.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(05-02-2021, 09:41 AM)херцеговац Пише:  Не помаже пуно без неких ствари из епизоотиологије...

Имаш болести као Малигна корица, гдје вирус напада мали проценат популације, али је морталитет 98-100%, фактички побије све што оболи.

Овај то не ради, али би број смртних исхода био добро већи да није респиратора и јаке терапије.

Да ли се зна колики је проценат преживљавања пацијената при терапији респираторима? По свим модалитетима рада респиратора.
А што се тиче терапије, колико ја знам, тренутно се примењује већ десети протокол од почетка епидемије у марту 2020. Тако да моје следеће питање гласи: колики су проценти преживљавања по сваком од тих 10 протокола?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(04-02-2021, 10:46 PM)Уставобранитељ Пише:  Ако ћемо мало о статистици, било би добро видети због чега је наступио децембарски помор у Србији (пошто преминули од корона вируса чине само један, не претежни део преминулих).

Од срца и рака, јер нису могли да се лече због овога.
Јуче сам сазнао за још једну жену - срце, није могла да иде на иначе редовне прегледе.

Уместо набавке респиратора и трошења енергије око овога, да су повећани капацитети за уградњу бај-пасова и замену срчаних залисака, смртност би се битно смањила. Недопустиво је да 70.000 људи чека на те ствари. Сада 50.000... ако наставе овако, биће још краћа листа.
Одговори

(05-02-2021, 09:41 AM)херцеговац Пише:  Не помаже пуно без неких ствари из епизоотиологије...

Јел имаш коментар на моју објаву изнад ове?
Одговори

(05-02-2021, 12:05 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(04-02-2021, 10:46 PM)Уставобранитељ Пише:  Ако ћемо мало о статистици, било би добро видети због чега је наступио децембарски помор у Србији (пошто преминули од корона вируса чине само један, не претежни део преминулих).

Јуче сам сазнао за још једну жену - срце, није могла да иде на иначе редовне прегледе.

Уместо набавке респиратора и трошења енергије око овога, да су повећани капацитети за уградњу бај-пасова и замену срчаних залисака, смртност би се битно смањила. Недопустиво је да 70.000 људи чека на те ствари. Сада 50.000... ако наставе овако, биће још краћа листа.

Председник Удружења пацијената Србије говори и о нековид пацијентима

https://nova.rs/vesti/drustvo/intervju-p...od-korone/
Одговори

(05-02-2021, 01:09 PM)Mitic Пише:  

Председник Удружења пацијената Србије говори и о нековид пацијентима

https://nova.rs/vesti/drustvo/intervju-p...od-korone/
Све је човек лепо рекао, осим ове реченице:

Sve što se radi je borba protiv kovida, što je potpuno u redu

Што кажу ови новоговораши, за неповеровати да се оваква реченица нађе у овом интервјуу.

Прерачунато из оне прве америчке статистике о броју жртава мера против корона, Србија би имала 40.000 прерано преминулих. Тада сам мислио да је то превише. Сада изгледа да није.
Одговори

Слажем се у потпуности са изнесеним ставом. Људи са хроничним болестима немају шансе да дођу до изабраног лекара... ево примера: Имам хронични бронхитис, долазим пред врата амбуланте а ту ме особа која прима књижице пита: Шта треба? Чим је чула реч бронхитис каже: "То је за ковид амбуланту"... мора прво да ураде тест па... нисам је више ни слушао, благо повишеним тоном сам рекао: Не желим тест, хоћу код лекара. Узалуд, као да говориш зиду.
Дакле, ако хоћу преглед приморан сам да плаћам приватним амбулантама и специјалистима, а тамо, гле чуда, све хонорарно запослени лекари из градских болница и диспанзера.
И тако, док се приучени лекари и сестре скривају иза скафандера играјући се доктора пацијенти плаћају данак.
Одговори

(05-02-2021, 12:07 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Nisi mi jasan.

To je znak da je zdravstveni sistem skurcan. To što je uništen sistem ne znači da ne postoji zaraza. Ne kontam, šta si dokazao ovim sem toga.

Ja ti kažem, da bi rijetko ko izašao da nije respiratora.

Ne vrijedi da se raspravljamo. Ti nikada nećeš popustiti, a ja sam doživio i gledao ljude kako prolaze.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(05-02-2021, 11:47 PM)херцеговац Пише:  
(05-02-2021, 12:07 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Nisi mi jasan.

To je znak da je zdravstveni sistem skurcan. To što je uništen sistem ne znači da ne postoji zaraza. Ne kontam, šta si dokazao ovim sem toga.

Ja ti kažem, da bi rijetko ko izašao da nije respiratora.

Ne vrijedi da se raspravljamo. Ti nikada nećeš popustiti, a ja sam doživio i gledao ljude kako prolaze.

Пусти субјективни осећај. Него реци овако. Прошле године умрло је преко 10.000 грађана више од срца и рака, нису могли да се лече ''због короне''. Ове године ће бити више жртава, ако се овако настави, због кумулативног ефекта. Да си нека власт, да ли би:
а) вратио на старо лечење вирусних инфекција.
б) терао овако даље, без обзира на жртве.
Одговори

Самарџићу,
то су по мени ипак индиректне жртве Ковида, јер не можете негирати да због тога настаје преоптерећеност болница.
Да ли су били спремни за то? Наравно да нису!
Да ли су све учинили како је требало? Највероватније нису!
А када лекарима долази поплава заражених у ту нову болест, морају свакако да спреме оделења за то.
Или умирају од те болести или због неког другог узрока, али проблем и даље постоји.
Одговори

Не могу бити индиректне жртве ковида, већ индиректне жртве предузетих противепидемијских мера ради сузбијања ковида.

А то мења ситуацију и отвара друга питања.
Одговори

(06-02-2021, 05:51 PM)ЛукаЛоко Пише:  Самарџићу,
то су по мени ипак индиректне жртве Ковида, јер не можете негирати да због тога настаје преоптерећеност болница.
Да ли су били спремни за то? Наравно да нису!
Да ли су све учинили како је требало? Највероватније нису!
А када лекарима долази поплава заражених у ту нову болест, морају свакако да спреме оделења за то.
Или умирају од те болести или због неког другог узрока, али проблем и даље постоји.
Зато сам навео опцију а).
Прошле године у фебруару била је у Србији много већа поплава инфицираних неким вирусом у болнице. Добијали су лекове и враћали су кући. То је дакле стари метод. Нема ''индиректних жртава короне'', које су много веће него директне.
Одговори

Готово трећина преминулих од ковида имала дијабетес

http://www.politika.rs/scc/clanak/472358...-dijabetes
Одговори

(06-02-2021, 09:02 PM)Mitic Пише:  Готово трећина преминулих од ковида имала дијабетес

http://www.politika.rs/scc/clanak/472358...-dijabetes

Било би добро да се види колико је преминулих од грипа 2017. године имало дијабетес.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 33 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним