Поруке: 2,854
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
Не помаже пуно без неких ствари из епизоотиологије...
Морталитет, леталитет, морбититет.
Имаш болести као Малигна корица, гдје вирус напада мали проценат популације, али је морталитет 98-100%, фактички побије све што оболи.
Овај то не ради, али би број смртних исхода био добро већи да није респиратора и јаке терапије.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(05-02-2021, 09:41 AM)херцеговац Пише: Не помаже пуно без неких ствари из епизоотиологије...
Морталитет, леталитет, морбититет.
Имаш болести као Малигна корица, гдје вирус напада мали проценат популације, али је морталитет 98-100%, фактички побије све што оболи.
Овај то не ради, али би број смртних исхода био добро већи да није респиратора и јаке терапије.
Да ли се зна колики је проценат преживљавања пацијената при терапији респираторима? По свим модалитетима рада респиратора.
А што се тиче терапије, колико ја знам, тренутно се примењује већ десети протокол од почетка епидемије у марту 2020. Тако да моје следеће питање гласи: колики су проценти преживљавања по сваком од тих 10 протокола?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 837
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
148
Самарџићу,
то су по мени ипак индиректне жртве Ковида, јер не можете негирати да због тога настаје преоптерећеност болница.
Да ли су били спремни за то? Наравно да нису!
Да ли су све учинили како је требало? Највероватније нису!
А када лекарима долази поплава заражених у ту нову болест, морају свакако да спреме оделења за то.
Или умирају од те болести или због неког другог узрока, али проблем и даље постоји.
(Последња измена: 06-02-2021, 05:57 PM од
ЛукаЛоко.)
Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
Не могу бити индиректне жртве ковида, већ индиректне жртве предузетих противепидемијских мера ради сузбијања ковида.
А то мења ситуацију и отвара друга питања.