Поруке: 14,507
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Епархија Крушевачка? Владика Давид?
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
876
(18-04-2020, 09:09 PM)Бенито Пише: Епархија Крушевачка? Владика Давид?
Вучков владика. Синодалац
.
(18-04-2020, 09:57 PM)Јеремија Пише: У Румунији народ почео да се бије са полицијом.
https://www.facebook.com/londonezul.sent...096139285/
Не знам шта се код нас чека?
Чекамо Киза и Канађанина са 300 храбрих!

.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 18-04-2020, 10:05 PM од
Шумадинац.)
"Овако, пошто си млак — ни врућ ни хладан — испљунућу те из својих уста."
Овај цитат из Св. писма најбоље говори о данашњој ситуацији.
Млаки смо, али баш дословце.
Нешто тртомуданмо ал све академски, нико не би залегао у бусију ко што би требало.
Караће нас ови и следећих 75 година ко што су навикли.
Јер, ако ћемо искрено: "не може се царство задобити на јастуку све дуван пушећи"...
Поруке: 9,122
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
(18-04-2020, 09:01 PM)Јеремија Пише: (18-04-2020, 08:21 PM)Бенито Пише: Браћо и сестре, према информацијама које имам, велики број верника, који имају своје духовнике у манастирима СПЦ, ујутру ће бити на Литургији. Мени је, у овом тренутку, то предалеко... Већ имам назнаку да ће ме испред парохијалне цркве сачекати патрола УДБЕ, што мене баш брига-к'о да се први пут срећемо. Али сам у дилеми због свештеника... Не би да њега неко казни због мене.
Ретко тражим савет, али ето догоде се и такве ситуације. 
Ако знаш да те чекају залудан ти посао.
Јуче су мене истерали из црквене порте у 13:55, а служба је требало да почне у 14:00 и да замени вечерњу са изношењем плаштанице.
Свештеник је сам служио а нас неколицину су истерали упозоривши свештеника да је инспектор полиције по договору са владиком наредио да нико не сме присуствовати, чак ни у порти на одстојању које је прописано.
Могу само рећи следеће: Понашају се горе од шиптарске полиције (ко је био На Космету зна о чему причам).
Хтео сам да одем сутра до манастира Св. Роман (12 км је од мене), али ми рекоше када сам звао да је полицијска патрола непрекидно код манастира.
Таква је ситуација ове (Алексиначко подручје).
Страшно...
Мене ово јако подсећа на комунистичка времена.
Нашу порту и владичански.двор су исто затарабили али зато снс билмези слободно дивљају џиповима по граду.
Задњи пут су двор комунисти затарабили 45-те. ни цркву нису дирали порта увек била откључана. Сада ставили катанац од пола киле...
Служиће се литургија али тајно по неким манастирима,кућама ко у комуниста кријући се ако виде да си запалио свећу са родбином или целивао икону народна милиција одмах долази да те хапси....
А и реално нема ко да се побуни када клинци одрастају уз ретарда сина свештеника који је ју тјуб звезда,навијачи и патриоте не постоје више. Чист пример је Шумадинац јесте против Вучића али не зна за кога је...
Тешка времена, а трага од Срба ниђе...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 7,047
Теме: 39
Углед:
167
(18-04-2020, 08:21 PM)Бенито Пише: Браћо и сестре, према информацијама које имам, велики број верника, који имају своје духовнике у манастирима СПЦ, ујутру ће бити на Литургији. Мени је, у овом тренутку, то предалеко... Већ имам назнаку да ће ме испред парохијалне цркве сачекати патрола УДБЕ, што мене баш брига-к'о да се први пут срећемо. Али сам у дилеми због свештеника... Не би да њега неко казни због мене.
Свака част на мудром расуђивању! Ми мали можемо и да падамо и да устајемо и да се "наљутимо" али...Свештеник не може!
Зато заштитимо Свештеника од душманина па и од нас самих и нашијех одлука које олако доносимо "прсах надутијех"!
Наше је мненије и совјет братски (а можда и очински) да својим одсуством
заштитиш Свештеника од але стоглаве од којих је
само једна у Србији!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 9,122
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
(19-04-2020, 03:48 AM)ПРОСВЕТАР Пише: (18-04-2020, 08:21 PM)Бенито Пише: Браћо и сестре, према информацијама које имам, велики број верника, који имају своје духовнике у манастирима СПЦ, ујутру ће бити на Литургији. Мени је, у овом тренутку, то предалеко... Већ имам назнаку да ће ме испред парохијалне цркве сачекати патрола УДБЕ, што мене баш брига-к'о да се први пут срећемо. Али сам у дилеми због свештеника... Не би да њега неко казни због мене.
Свака част на мудром расуђивању! Ми мали можемо и да падамо и да устајемо и да се "наљутимо" али...Свештеник не може!
Зато заштитимо Свештеника од душманина па и од нас самих и нашијех одлука које олако доносимо "прсах надутијех"!
Наше је мненије и совјет братски (а можда и очински) да својим одсуством заштитиш Свештеника од але стоглаве од којих је само једна у Србији!
Шта ћемо онда са Шумадинцем??
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 7,047
Теме: 39
Углед:
167
(19-04-2020, 07:53 AM)Mekenzi Пише: Шта ћемо онда са Шумадинцем??
Пааа....Бокан се побринуо да поучи
Шумадрипца у вези Др. Кона (Коена, Куна), кога
Шумадрипац поштује као неко паганско божанство!
Шта'ш....
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
876
(18-04-2020, 11:59 PM)Јеремија Пише: "Овако, пошто си млак — ни врућ ни хладан — испљунућу те из својих уста."
Овај цитат из Св. писма најбоље говори о данашњој ситуацији.
Млаки смо, али баш дословце.
Нешто тртомуданмо ал све академски, нико не би залегао у бусију ко што би требало.
Караће нас ови и следећих 75 година ко што су навикли.
Јер, ако ћемо искрено: "не може се царство задобити на јастуку све дуван пушећи"...
Васкршња литурђија....
![[Слика: IMG-5c848cf62f34e1a59c280c0c712cec4e-V.jpg]](https://i.postimg.cc/y8w4F5hH/IMG-5c848cf62f34e1a59c280c0c712cec4e-V.jpg)
Ко сме тај и може!
.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 19-04-2020, 12:27 PM од
Шумадинац.)