Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ванредно Стање

"DOSIJE X" Reakcija na protest i zbrka sa respiratorima, opet

https://direktno.rs/politika/270301/dosi...-opet.html
Одговори

Примећујем да нико није написао,ако јесте извињавам се,да је јуче ујутру ухапшен Миленовић,заменик Бркића у Таблоиду.Слободе је лишен због неког статуса на ФБ у коме не знам шта је писало.Информацију није објавио скоро нико,могла се видети само овде https://www.youtube.com/watch?v=3HLDmJmoOR4 док је данас Бркић дао неки интервју на Славија инфо,а и још један канал му је омогућио да прочита ко је потписао налог за хапшење и још неке детаље. https://www.youtube.com/watch?v=bjSUaHtR16w

Поздрављам вас све,чујемо се кад будем могао,имам нека посла за која сам се надао да ћу завршити за пар недеља али како ствари стоје биће добро ако стигнем до краја следећег месеца.
Одговори

(28-04-2020, 06:20 PM)Бенито Пише:  Не вреди, млади пријатељу, сваком је своја мука највећа. Теже је овима нашима из дијаспоре објаснити под каквим комунизмом ми овде живимо, него Мухамеду да је Исус био Бог, а не Пророк.
Они нама стално нешто објашњавају шта се дешава на Западу, као да смо ми не неписмени, него недотавни.
Могао би краћу историју Италије, а поготово Француске да напишем. Рецимо, да напамет набројим све француске владе између 1891 и 1914. А пола Француза не зна ни колико је влада било у том периоду. Да узмемо само тај пример... Али, не вреди, они стално имају утисак да се овде дописују са неким Србима који су јуче видели интерњет, па ето научили нешто да напишу... Иначе, баве се терањем волова и рабаџилуком и тргују лучом и кречом.
Е, тако они нас третирају.
Само да случајно Србија не процвета и да се Срби у Србији никада не обогате, ни духовно, ни материјално. Коме би онда они држали ова предавања?!!
Ја не потцењујем/презирем никога и оно што напишем је из добре намере, а не да би икоме "предавао". Пошто се ово односи на мене мада ме ниси именовао, ипак ћу одговорити.

Знам добро какав је комунизам у Србији, али све то што сам на ову тему навео, гарантовано ниси могао знати ма колико био писмен и ма колико дуго имаш интернет, јер игром случаја сваки дан читам вести из Србије и нигде се то није поменуло. Другим речима: ниси обавештен ма колико ти твитерисао и читао Њујорк Тајмс.

Сумњам да би могао напамет, тј. без википедије, да наведеш све владе Француске у том раздобљу јер их је било много (а и не знам што си баш узео 1891-у кад је то влада из 1890-е по доласку новог председника државе до 1892-е), јер су до око 1958-е трајале између 15 дана и годину и по (дакле за 23 године их је било најмање 20). Французи то знају, али не знају ни председнике ни министре. Мада морам признати да сам као клинац био изненађен кад ми је брат у, тада, југославији, причао о Комуни за коју ја у Француској нисам имао предавања, а касније сам схватио зашто: јер је југославија комунистичка.

Мени није намера да упоређујем где је боље или горе, што сам чини ми се једном писао, јер то зависи много од тога шта свако очекује од државе, тј друштвеног система где живи. АЛи пошто тебе то изгледа нервира, одговорићу ти да мене нервира када неко из Србије своју државу оцењује да је најгора, да се нигде у свету не дешавају толико лоше ствари, итд...
Тако за пример малопре чух на ТВу американца, бившег топ-директора комуникације неке америчке осигуравајуће компаније, у вези здравственог система како је "Амерички здравствени систем најгори на Свету", јер наводе као пример да је само прошле године у Њујорку затворено 18 болница.
А то ме нервира јер се тиме доказује да је разум изветрео, дакле и моћ расуђивања, те уместо да буде конструктиван разговор буде размена чуђења са једне стране и презира са друге.

Ја и желим да се Србија обогати и процвета, што потврђује писмо које користим и мој долазак на овај форум од оснивања пре 20 година, и оптуживати ме да ми је намера да "солим памет" (само фали још оно "из далеког и безбедног Париза") је више него увредљиво.
АЛи само тако настави: тим понашањем ћеш баш помоћи зближавању дијаспоре и матице, а комунисти могу мирно да спавају.

ПС: не знам за Србију, али то што су се из Француске могли видети снимци на интернету катастрофалног стања опреме медицинског особља и пензионерских домова прво је разумљиво: држава има 65 милиона житеља па мора нешто да процури, мада је то ништа ако се не прикаже на ТВ дневнику најгледанијих ТВ, а друго то не значи да тај који је сниман неће бити кажњаван чак и отказом, као што се дешавало и пре овога за те који су узбуњивали јавност.

Слобода или Смрт!
Одговори

Добро, ако разумеш какав комунизам влада у Србији и желиш да Србија процвета, онда Ти се извињавам... Нисам Те препознао у магли наших људи из дијаспоре који прво што науче на Западу, било да су се тамо родили или у зрелим годинама крочили, је да покупе тај колонијални однос који западњаци имају према Балкану.
Врло кратко ћу Ти одговорити око овога да мрзим своју државу- одма Ти кажем- презирем је. Презирем је зато што изузетно добро познајем све њене установе, и све заједно не вреде ни пола луле дувана. Презирем је зато што обожавам српски народ, са свим његовим манама, и знам да Срби не заслужују овакву државу.
Наравно постоје и горе државе на свету, и то много горе, али каква су то мерила?
Све примере које си навео су неупоредиви са српским случајем. И то не само зато што је Француска десет пута многољуднија од Србије, и још увек спада у светске силе, ма шта и ко мислио о томе.
Снимци из француских болница се не приказују у ударном термину- снимци из Инфективне клинике у Београду не постоје зато што се болница распада.
Француски нобеловац на француској телевизији говори да је вирус сигурно настао у лабораторији- ми ни немамо нобеловца, али се појаве двојица званичних научника који су хладнокрвно утврдили да "господин нобеловац прича бесмислице"
Француска влада ангажује највећег ауторитета у епидемиологији да им да научно мишљење о ковид 19 (утврдио да је подигнута превелика паника око опасности од вируса)- српска влада ангажује лекара специјалисту, бившег војног лекара избаченог из војске због афере са лажним инвалидским војним пензијама, који је одмах утврдио да је опасност огромна и предложио да се изведе војска на улице.
Француска влада смањује трошкове у здравству и дочекује неспремна епидемију ( Твоје тумачење)- српска влада не смањује, него повећава буџет за здравство и дочекује тотално неспремна епидемију (општа констатација)
Француска тек сада покреће производњу респиратора- српска влада нема намеру никада да покрене производњу респиратора и одбија понуду младих српских приватника да их произведу по цени од 3500 долара по комаду, него их купује од Кинеза за 45000 долара. Да би потом те исте респираторе поклонио Италији.
И тако можемо набрајати унедоглед...
Да додам још нешто: осим случаја у Неготину, који је специфичан из више разлога, у Србији се није догодило, барем колико знам, да је ковид 19 ушао у приватне домове за старе, а у тзв државне је ушао на више места. Иако су законски оквири, вероватно, много непрецизнији и блажи него у Француској.
Мислим да је то, у случају Срба сигурно, најбољи доказ колико су Срби удављени комунизмом и сталном пропагандом комунистичких политичара и медија о супериорности државне у односу на приватну својину, чему су Срби бесомучно изложени.
ПС што се тиче Њујорк Тајмса и Твитера, гуглања и интерњета потпуно си промашио. У вези оних влада не би се баш убеђивао, веруј шта Ти је воља.
Одговори

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Врло кратко ћу Ти одговорити око овога да мрзим своју државу- одма Ти кажем- презирем је. Презирем је зато што изузетно добро познајем све њене установе, и све заједно не вреде ни пола луле дувана. Презирем је зато што обожавам српски народ, са свим његовим манама, и знам да Срби не заслужују овакву државу.

Што рече Гарашанин - јер народ је српски тако добар, да се с њим све, но само разумно постићи може.

У нашем јавном дискурсу недостаје први део ове Гарашанинове реченице.
Одговори

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Нисам Те препознао у магли наших људи из дијаспоре који прво што науче на Западу, било да су се тамо родили или у зрелим годинама крочили, је да покупе тај колонијални однос који западњаци имају према Балкану.
Читај оно што напишем уместо да пажњу посвећујеш искључио чињеници да сам у дијаспори што ти очигледно диже притисак. А иначе такве из дијаспоре нисам до сада сретао, јер ретко који странац може себе поставити за домородца, кад и сам не зна како они размишљају а њега сматрају за другоразредну боранију. Они који су се асимиловали су углавном комплетно раскинули са својим коренима.
Мада ни то није разлог за толики презир: овде има старих асимилованих из разних нација у Свету - нпр. Јермени - што није спречавало Јерменима у матици да заволе светски најпознатијег њиховог дијаспорца Шарл Азнавура који је за себе говорио да је Француз и Јерменин. И није им падало на памет да сумњају да има колонијални поступак према њима. А Јерменија је такође претрпела комунизам.

Пре бих рекао да је проблем у томе што се по природи одвајања створио јарак између Срба са Балкана и Срба из дијаспоре и да се проширује јарак услед међусобних неразумевања и неспорзума. Иначе, дијаспору у свакодневном животу избегавам, али зато што избегавам слабо-образоване уопште, јер немамо о чему да разговарамо, а овде је већина дијаспоре плод економске емиграције ниско образованих људи из југославије. А кад дођем код нас у Србију, већина народа ме гледа као ванземаљца, тј или са презиром или са завист.

И чини ми се да је само код Руса и Срба тај јарак толико дубок између дијаспоре и матице а да се код свих других народа некако везују иако постоји и код њих (Португалаца, Шпанаца, Мароканаца...) то да се неко другачије цени зависно од тога јели из дијаспоре или матице.

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Презирем је зато што обожавам српски народ, са свим његовим манама, и знам да Срби не заслужују овакву државу.
Наравно постоје и горе државе на свету, и то много горе, али каква су то мерила?

Никаква, зато и није у реду да ту државу, ма каква да је лоша систематски инсиситраш да је најгора на Свету што овде чиниш. Поента моје приче је да може медвед да мисли да само њега, од свих животиња за које он зна, човек жели да убије и да је његов представник најгори на свету, тиме не види проблем са реалног угла па логично је да не може да нађе трајно позитивно решење да то што му се дешава промени.

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Све примере које си навео су неупоредиви са српским случајем.

То по твојој догми „Србија је најгора“, у стварности су итекако упоредиви.

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  и још увек спада у светске силе, ма шта и ко мислио о томе
Свакако, али то је релативан појам који не значи у стварности много просечном житељу.
Једино се Француска издваја у Свету јер је једна од ретких нуклеарних држава што оружано (а појавише се пробни балони у медијима да Немачка тражи да се француско нуклеарно оружје и столица сталне чланице савета безбедности у УН пренесе на „савез Француске-Немачке“ односно ЕУ и има ко у власти и опозицији који би то подржавао), тако и у цивилне намене (50ак нуклеарних централа за производњу струје). А то могу само захвалити Де Голу који је последњи какав-такав државник Француске од Наполеона.

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Француски нобеловац на француској телевизији говори да је вирус сигурно настао у лабораторији- ми ни немамо нобеловца, али се појаве двојица званичних научника који су хладнокрвно утврдили да "господин нобеловац прича бесмислице"

Исто тако су се у Француским медијима појавили француски научници сличних калибра да кажу исто о нобеловцу. Кад није у корист владе увек и свугде се нађе средство да се укаља онај који говори разумно и изнесе истину.

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Француска влада ангажује највећег ауторитета у епидемиологији да им да научно мишљење о ковид 19 (утврдио да је подигнута превелика паника око опасности од вируса)

О коме је реч? Ако је о истом доктору што сам поменуо Дидије Рау, он је поднео оставку због тога од научног савета против Ковид19 и још јуче му прете одузимањем лиценце лекара.

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Француска влада смањује трошкове у здравству и дочекује неспремна епидемију ( Твоје тумачење)- српска влада не смањује, него повећава буџет за здравство и дочекује тотално неспремна епидемију (општа констатација)

Ето ма које да ти се изнесу чињенице ти у њих сумњаш зато што не одговарају твојој мантри о „најгорој на свету“ Србији. Није моје тумачење већ факти и општа констатација.
Ако узмем пример породилишта:
- 1972-е је било 1.747 породилишта за 911.611 порођаја
- 2016-е их има 519 за 783.640 порођаја,
док је број становника у истом раздобљу прешао са 52 милиона на 65 милиона 2016-е (први графикон на овом чланку: „2 трећине породилишта затворена за 40 година“ https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/art...55770.html )

Иначе и овде повећавају буџет министарства здравља сваке године, али запошљавају администрацију са задатком да они спроведу сечу трошкова (!?!) и секу оно што не треба тј инфраструктуру и практичну радну снагу (медицинско особље)

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Француска тек сада покреће производњу респиратора- српска влада нема намеру никада да покрене производњу респиратора и одбија понуду младих српских приватника да их произведу по цени од 3500 долара по комаду, него их купује од Кинеза за 45000 долара. Да би потом те исте респираторе поклонио Италији.
И тако можемо набрајати унедоглед...

Могу и ја набрајати у недоглед сличне приче одавде. А јелте, да не желе „млади српски приватник“ да се омасти такође? Пошто овде „млади француски приватници“ створише за једва 2 месеца да преко 3Д штампача може да се праве респиратори за 1.000 евра по комаду, остављајући планове њихове иновације на слободно коришћење на интернету да буду доступни другим државама:
https://www.zdnet.fr/actualites/respirat...902737.htm
Цитат:Les plans 3D du MakAir, dont le coût de fabrication est estimé autour de 1 000 euros, sont accessibles en ligne, mis à la disposition d'autres pays qui souhaiteraient imprimer les pièces.
У исто време француска мултинационала Ер Ликид најавила прозводњу 10.000 респиратора удружена са другим сличним фирмама "ПСА Пежо, Шнедр елетрик, Валео и стотине подизвођачима" које ће продавати 3.000 евра по конаду КОЛИКО ИХ КОШТА ПРОИЗВОДЊА
https://www.lefigaro.fr/societes/polemiq...t-20200423

Дакле разумем ја да комунизам влада Србијом, али ни сви њени житељи нису алергични на комунистичка достигнућа.

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Да додам још нешто: осим случаја у Неготину, који је специфичан из више разлога, у Србији се није догодило, барем колико знам, да је ковид 19 ушао у приватне домове за старе, а у тзв државне је ушао на више места.
За овде не знам о државним пензионерским домовима али претпостављам да је исто ако не и горе него у приватним.

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  Мислим да је то, у случају Срба сигурно, најбољи доказ колико су Срби удављени комунизмом и сталном пропагандом комунистичких политичара и медија о супериорности државне у односу на приватну својину, чему су Срби бесомучно изложени.
Да, вероватно. Али ајде, кад си поменуо приватну својину, ми онда коментариши следећу табелу која бележи за 2013-у годину проценат становништва власника свог место становања:
https://www.ieif.fr/wp-content/uploads/2015/10/CGP2.jpg
(Извор: Еуростат еУропски завод за статистику)
Дакле које су државе са највећом стопом грађана власника свог стана/куће у ЕУ?

(29-04-2020, 12:54 AM)Бенито Пише:  ПС што се тиче Њујорк Тајмса и Твитера, гуглања и интерњета потпуно си промашио. У вези оних влада не би се баш убеђивао, веруј шта Ти је воља.
Не видим шта сам то промашио, али нема везе то сам навео као пример.
У вези влада Француске између 1890-1914, ред би био да докажеш да их знаш на памет пошто то тврдиш, али нема ја шта да верујем ти си себе по том питању већ доказао, али само да знаш: ни дипломирани из Историје у Француској то не знају на памет јер нема сврхе с обзиром на колико су кратко трајале и да ништа значајно и трајно већина нису спровеле. Памте се само владе оних који су нешто постигли које још увек траје: као рецимо закони Жил Фери-а о обавезном и бесплатном школовању деце до 14 година из 1881-е (чија супстанца о "бесплатности" је давно исчезла у пракси).

Поента свега овога што наведох је: кад се Србија буде отарасила комунизма - процветаће јој због природе свог народа и културе, кад се Француска буде отарасила лопова у власти - ипак ће остати непомичан леш преминулог створења када и Наполеон, мада је Француска вештачко сторење још од оснивања пре 1200 година.

Дакле не иде то: "ко је најгори и има ли горег од себе", него "да ли се заиста нешто дешава само мени или се слично дешава и другима и зашто је то тако".

Слобода или Смрт!
Одговори

Нигде нисам написао, ни помислио да је Србија најгора држава на свету.
Наравно да су било какви примери из Европе неупоредиви са Србијом. Супротно тврде само они који не знају довољно, или ништа о Србији.
У Француској су се појавили стручњаци који критикују нобеловца, исто као у Србији, али се у Србији није појавио нобеловац. О томе причам.
Мислио сам на Рау. Одузеће му лиценцу, када глобалистички медији буду делили и одузимали лиценце. Овде никада не би ни добио лиценцу, камоли био ангажован од владе да напише своје научно мишљење. Што се види из приложеног, такав се у српској јавности није појавио.
Када сам написао "Твоје тумачење" не значи да га не прихватам, већ обрнуто. Немам разлога да Ти не верујем. Французи повећају буџет за здравство из неког разлога, погрешног или доброг... У Србији се званично не зна зашто је повећан буџет. Бивши председник владе Србије, звани Овај, два пута изјављивао, да не зна где му се губи трећина годишњег буџета за здравство.
За ово остало немам времена да одговарам, јер или није ни битно за ову расправу.
ПС као што се види из горе наведеног, нигде Те нисам увредио, него Ти се обраћам врло љубазно. Са друге стране, постао сам мрзитељ Србије, медвед, незналица... Зато ћемо ову расправу прекинути на овом месту.
Ево, изволи и заврши круг порука.
Одговори

Ко ми је овде обрисао одговор и зашто?

Слобода или Смрт!
Одговори

(29-04-2020, 06:55 PM)Коста Пише:  Ко ми је овде обрисао одговор и зашто?

Молим за одговор на Колетово питање.
Одговори

Обрисао сам поруку зато што крши правила форума.
Одговори

(29-04-2020, 07:41 PM)Бенито Пише:  Обрисао сам поруку зато што крши правила форума.

Које правило молићу лепо? И којим речима?
И на диктаторским друтвеним мрежама на које се многи "конзервативци" широм света жале да влада цензура, макар наводе шта није уреду пре но што нешто обришу или ограниче налог.

Али добро, ипак ће остати да насупрот твојој завршној реченици у претходном одговору мени, ипак сиу решио да ти "затвориш круг порука".

Нема везе. Теби се више нећу овде обраћати и замолио бих те да ме заобиђеш како директно тако и непосредно.

Слобода или Смрт!
Одговори

Врло једноставно, вређао си другог форумаша.
Можеш слободно да поновиш поруку, али без вређања.
Одговори

Кад је једноставно, могао си да цитираш моје речи да видимо, макар у ПП. Тако бих ти се извинуо да је заиста био случај. Овако "кадија те тужи-кадија ти суди". Ту поруку више немам и не пада ми на памет да губим више време са тобом и да је поново пишем. Уосталом, све сам већ написао: требао би све моје одговоре теби да избришеш да би се сакрио твоје ниско понашање.

ПС: кад ћеш избрисати твоје поруке где си вређао мене?

Слобода или Смрт!
Одговори

Изволи наведи где сам Те вређао и обрисаћу одмах.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним