Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ванредно Стање

(27-04-2020, 02:00 AM)Бенито Пише:  Написао сам на почетку ове "кризе" да ће и ово време само потврдити стару и мудру српску пословицу да "Не падне снег да прекрије брег, већ да свака звер покаже свој траг".

Одувек било.
Одговори

Опет драматургија у најави - режимски медији провлаче идеју да би Вучић укинуо забрану кретања 1. маја (можда чак и за викенд), док наводно "струка" неће па неће. Сирома'

Није им досадно тамо на заседањима, верујем да се прилично забављају.
Одговори

(27-04-2020, 05:37 PM)Уставобранитељ Пише:  Опет драматургија у најави - режимски медији провлаче идеју да би Вучић укинуо забрану кретања 1. маја (можда чак и за викенд), док наводно "струка" неће па неће. Сирома'

Није им досадно тамо на заседањима, верујем да се прилично забављају.

Превешћу то на народни језик...

јебуцкају синовци, јебуцкају како им се прохте.
Народ забио главу у песак а дупе остало на изволте па сад свако мало заскочи се клемпо и остали Ђурићи...
Одговори

(27-04-2020, 02:00 AM)Бенито Пише:  Нисам нешто приметио да се неко још, осим Радуловића (ево, погрешио сам), у јавном животу у Србији изјаснио, ових дана, за владавину демократски устројених установа. Прва од њих је Устав. Па, даље које произилазе из Устава, а то је, пре свега, Народна скупштина, итд.....
Написао сам на почетку ове "кризе" да ће и ово време само потврдити стару и мудру српску пословицу да "Не падне снег да прекрије брег, већ да свака звер покаже свој траг". Али, то не значи да се нисам изненадио када сам видео какве су трагове оставиле неке зверке. Многи су се обрукали, а ретки су они који су остали праве кичме.
И још нешто, Чича, мислим да грешиш по питању култа вође. Нису људи код нас, барем велика већина, било чиме везана за АВ. Њима је он само симбол, само парадигма за нешто друго, а то је систем међусобно спојених система лажи и моћи, који они сматрају јединим могућим заштитником свог сопственог конформизма, и то, пре свега, духовног, односно антидуховног, а тек онда материјалног. Тако да, чим дође прилика или опасност за тај систем, они ће мењати симбол или парадигму, усвојивши неку другу, само да не би променили систем. Култ вође је нешто друго, нешто што може да живи само у времену владавине политичких идеологија. Као у случају Северне Кореје, на пример. Овај је покушава да створи култ вође, али у овом постпостмодернизму то добија одлике гротеске. Зато он, на крају, личи на обичну карикатуру. Али, понављам, неспособност наше елите да влада самима собом, довела нас је у ситуацију да не желимо ни демократију, ни њене установе. Зато је елита тако лагано прихватила једну владавину без установа и у то увукла цео српски народ, који је жртва "својих најбољих синова и кћери".
Данас сам се сетио, па да се не би огротио.
Први који је реаговао и даље је конзистентан у својим продемократским ставовима био је и јесте адвокат Родољуб Шабић. Он је убедљиво први реаговао, још истог дана када је Овај увео ванредно стање.
Одговори

(25-04-2020, 09:50 AM)Бенито Пише:  Овај је потрошио 370 милиона долара за медицинску опрему за непуних десетак дана. Питају ме неки зашто стално инсистирам на овој цифри. Зато што је Овај то сам изјавио у Јутарњем програму ТВ ПРВА, у тренутку док је стајао поред првих контејнера опреме која је стигла из Кине.
Тачно сам знао да то више никада неће поменути, а оне који се уопште буду тога сетили, рећи ће да лажу. Обашка што Овај није имао за шта да потроши 370 милиона долара. Питање је да ли је и четвртина тог новца утрошена на медицинску опрему. Јуче је у разговору са представницима ЕУ почео увијено да помиње цифру од око 90 милиона долара.
Колико је то ограничен човек, који влада на неограничен начин, доказује и то што сад не зна шта да ради са том опремом. Данас ће један део помоћи у медицинској опреми, нераспакованој, послати "сиромашној" Италији.
Апропо ових наших "далеко од родне груде", који су гледајући ЦНН, успели да схвате да су "сви политичари на свету исти", само да констатујем да су предуго у слободном свету и заборавили су какве све руже цветају у удбашкој српској башти.

Бенито, ти си ми супарник у овој дискусији, јер сам ја био тај који је написао да су политичари исти на целом свету.
Ако ништа друго, у Србији власти су делиле маске сваком становнику.
У Италији нису. Зато је један форумаш овде братски покушао да ми пошаље неколико од својих.
Италијанско министарство за здравство је званично прогласило узбуну за опасност те болести већ крајем јануара. Први аутохтони случајеви заражених откривени су отприлике 21. или 22. фебруара и почеле су прве забране и карантин.
А знаш, национална влада је оформила комисију за снабдевање потребног материјала, то јест колико сам ја схватио, бавила се повећањем проиводње маски и респиратора тек око 20. марта, то јест један месец дана касније!
То ти је као да избије рат, проглашено је ратно стање, а влада схвата да треба повећати производњу тенкова и авиона само после читавог месеца дана.
Што се тиче маски, био је на полуострву прави циркус.
Током фебруара Италија и Ватикан су упутили у Кину неке количине тих маски. Значи, мислили су да су потребне. Затим, можда зато што их није било довољно, дали су народу поруку да оне не служе против ширења вируса. Међутим, римски лист „Ил Темпо“ открио је да је премијер почетком марта наредио за себе и своје сараднике маске свих врста (никад се не зна) а тек после неколико дана мислио је на потребе лекара и запослених у полицијским снагама.
Само ових дана влада је донела закон о фиксној цени за маске, да не буде прљавог бизниса око њих као што је било до сада.
Такође су открили да су власти покрајине Лацио, то јест покрајине Рима, платиле су не знам колико милиона евра једној приватној фирми за испоруку маски, које нису никада стигле, а сада правосуђе води истрагу око тога.
Одговори

Није Србија ништа поделила. Република је купила те маске (15 дана по првом случају вируса) и потом "блокирала" максималну цену од 120 динара по комаду.

Понека локална самоуправа је делила маске. Град Шабац је чим су пронађени први случајеви у Војводини и Београду поделио око 50000 маски из градских робних резерви. То знам.

Србија и "ортаци" републике Србије су се прилично омастили.
Одговори

Лука, да не понављам шта је написао Уставобранитељ, али неко те је опасно слагао да су ови у Србији делили народу маске. Довољно маски нису имали ни здравствени радници у већини здравствених установа. Верујем да је било криминала у Италији, што уосталом не би било ништа ново.
Али, у Србији није функционисало ништа. Осим, наравно, пропаганде.
Када комунисти не знају шта да раде, они изведу војску на улице и забране сваку слободу говора, да би само они давали информације. Уосталом, чак и савезнички расположени Немци су ових дана попиздели гледајући "статистике" из Србије и натерали их да макар мало "урихтају" бројеве, јер су толико лагали да то није нормално.
Поновићу, 370 милиона долара за око хиљаду и петсто респиратора, 5 милиона маски, 1 милион рукавица, 3000 специјалних медицинских одела и још неке ситнице... Да додамо и комерцијално плаћене летове из Кине, што је око 500000 долара по лету, дакле највише 3 милиона евра. Ово је најскупља одбрана од неке епидемије коју је нека држава икада у историји платила.
Највећи број хоспитализованих од корона вируса било је око 4000, највећи број на респираторима 146....
Све у свему, и да се труде, италијански политичари не могу српским комуњарама принети респиратор. КидањеКидањеКидање
Одговори

Чисто ради поређења - годишњи буџет српске војске пре две године је изашао око 600 милиона евра. По сећању пишем.
Одговори

Има једна изузетно занимљива ствар коју ретко ко примећује. Нема једног дана да у свим информативним емисијама на националној фреквенцији у Србији се не појави вест о Трампу. Свака од тих вести није везана за неко званично саопштење из Беле Куће, него је пренета вест, најчешће са ЦНН, или друге медијске куће која је оштро супротстављена политици актуелне америчке администрације, у којој се Трампу пребацује да је неспособна особа за дужност коју обавља, да је ограничен и да је он највећа опасност за Америку.
Овај се потпуно ставио на страну глобалиста и отворено им држи страну, надајући се да ће му они помоћи да остане на власти, као што су му помогли да на њу дође. Да би испунио тај циљ неће се либити да провоцира америчку администрацију, иначе пријатељски расположену, и то издајући и српске националне интересе, само да би остао на власти. Пример језера Газиводе је најбољи доказ за то. Овај је огромна опасност за Србију и његово окретање глобалистичкој и комунистичкој Кини је само логичан след догађаја условљен његовим сулудим понашањем.
Одговори

Каква спрдња од парламента. Седе у неким боксовима попут кунића. Smile
Одговори

(27-04-2020, 06:14 PM)Јеремија Пише:  Превешћу то на народни језик...

јебуцкају синовци, јебуцкају како им се прохте.
Народ забио главу у песак а дупе остало на изволте па сад свако мало заскочи се клемпо и остали Ђурићи...

[Слика: IMG-a81153e23525672a8f88ac45be2285b3-V.jpg]
https://i.postimg.cc/rmrswFXZ/IMG-a81153...85b3-V.jpg
Јок
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(27-04-2020, 11:47 PM)Бенито Пише:  Лука, да не понављам шта је написао Уставобранитељ, али неко те је опасно слагао да су ови у Србији делили народу маске. Довољно маски нису имали ни здравствени радници у већини здравствених установа. Верујем да је било криминала у Италији, што уосталом не би било ништа ново.
Али, у Србији није функционисало ништа. Осим, наравно, пропаганде.
Када комунисти не знају шта да раде, они изведу војску на улице и забране сваку слободу говора, да би само они давали информације. Уосталом, чак и савезнички расположени Немци су ових дана попиздели гледајући "статистике" из Србије и натерали их да макар мало "урихтају" бројеве, јер су толико лагали да то није нормално.
Поновићу, 370 милиона долара за око хиљаду и петсто респиратора, 5 милиона маски, 1 милион рукавица, 3000 специјалних медицинских одела и још неке ситнице... Да додамо и комерцијално плаћене летове из Кине, што је око 500000 долара по лету, дакле највише 3 милиона евра. Ово је најскупља одбрана од неке епидемије коју је нека држава икада у историји платила.
Највећи број хоспитализованих од корона вируса било је око 4000, највећи број на респираторима 146....
Све у свему, и да се труде, италијански политичари не могу српским комуњарама принети респиратор. КидањеКидањеКидање
Не знам како многима није јасно да се то исто системски дешава и на Западу, једина разлика је што су комунисти насилно преузели власт и на њу опстају захваљујући страном фактору, а на Западу су лопови злоупотребили институције да би дошли на власт и такође опстају захваљујући страном фактору - Брисел, тј. Вашингтон. Па, шта су ти глобалисти по Западу ако се оно што се дешава у Србији не може десити на Западу?

Исто тако медицински систем овде у Француској није функционисао уопште, тачније власт није у најмању руку доносила одговарајуће одлуке кад је требало: често се појављују снимци и слике медицинског особља које као медицинске блузе користе они џакови за ђубре, кажу у државним болницама су пуни ходници пацијената, а приватне клинике које су се ставиле на располагању и предложиле да преузму бесплатно пацијенте су празне. Уместо то опремали су брзе возове да развозе тешке пацијенте из једног краја Француске у други, а паметније и ефикасније би било да су развозили лекове и медицинско особље.

Први озбиљни епицентар епидемије у Француској је био у Алзасу, на граници са Швајцарском и Немачком, а наводе да је (могући) разлог неко протестантско окупљање верника из целог света у граду Милуз, а друго озбиљно жариште је у департману Уаз (Oise) на сверу Париза. То друго је највероватније дошло преко војне авијацијске базе одакле је у фебруару полетео војни авион за Вухан у Кини како би покупили Французе који су се тамо заглавили. Превоз је како сам чуо обављан без имало хигијенских мера против заразе, те насупрот путника који су одмах послати у карантин на југ Француске, војно особље које их је испратило је могло без икакве контроле да се врати у своју базу и тамо несметано се крећу по градовима.
Има неки доктор, сад је познат у Свету - Дидије Рау - директор епидемиолошког института у Марсељ каже "тестирао сам комбинацију лекова са базом Хлорокина и даје позитивне резултате мада није све по протоколу али требало би ипак истраживати у том правцу", брже боље су доводили докторе на ТВ да га оцрне и презиру како је он "преварант" (а често су то доктори коме епидемије није специјализација), али се убрзо ширило у јавност да су ти доктори примали пара од великих произвођача лекова те је конфликт интереса јасан свима. Разлог? Тај лек - хлорокин - кошта 3 евра кутија, лечи маларију, и сви који иду у Африку га годинама обавезно узимају. Тај лек је ЗАКОНОМ од бивше министарке здравља "изненада" стављен у јануару на списак "отровних супстанца" и тако повучен из апотека, а сад га само доктор из болнице може препише (а и немају га довољно пошто га углавном производе Индија и Кина). Бившој министарки здравља је муж био директор државног националног института за медицинско истраживање "ИНСЕРМ" и уцењивала је председника да ће поднети оставку ако се он по истеку мандата не изабере за други мандат. Изашло у штампу, притисак био превелики па су га сместили у... "Државни савет" који се дакле бави правничким питањима и чак има улогу судије административног суда (а он је лекар, доктор медицине). Тај доктор је давно у свађи са Дидије Рау и примао је пара од фармацеутске индустрије. Недуго потом излази у јавност да је једна од тих фирма можда нашла лек по цени од 800€ доза (инекција).

Исто тако, изађе у јавност да је држава тражила од доктора Рау пре 17 година, дакле 2003-е, да анализира стање медицинскког система Француске. Она написао 350 страна где закључује да "уколико се деси нека епидемија медицински систем Француске не би могао да је савлада" - прошло незапажено јер у августу се десио огромни топлотни талас који је однео хиљаде живота старијих људи посебно у пензионерским домовима. Од те 2003-е, сваке године је влада зарад "мере штење државног буџета" мало по мало смањивала количину залиха тако да данас од маске, тестова, кревета на реанимацији нема ништа. Данас предлажу да се свако сналази а би правио своје маске, охрабрују волонтерство да сваке седне за шиваћу машину и добровољно шије маске да би их поклањао, а са друге стране сад како се за 11-и мај спремају да пусте народ да слободно излази из кућа, размишљају о обавезим маскама (почевши од градског превоза) које би се продавале "по 5 евра у апотеци" и то оне које су добровољно шивене.

Дакле, која је разлика са екс-комунистичком државом? Зар мислиш, тј. ви у Србији мислите да су комунисти измислили лоповлук? Или Запад па га послао код Православаца?

По питању статистике верујем да у свим државама лажу, овде редовно доводе у питању податке које Немачка износи, а такође сумњају у податке које Француска наводи. Те сумње су од јавност, са друге стране владина пропаганда стандардно се наставља.

Да додам још и то, да се у прво време у Француској уопште није раучало (читај: "крило се") колико је штићеника пензионерских домова преминуло од тог вируса. Недавно читам у некој од тих установа у Паризу: од 51 штићеника, 29 преминули. Већина тих установа су у рукама приватних фирми, место у тим установама кошта најмање 2.000 евра месечно за једну особу за боравак, прехрану и негу 24 сата дневно 365 дана годишње, због чега често породица старог лица мора да плаћа остатак јер пензије никада нису довољне, или да продају кућу стан у власништву те старине како би имали од чега да је сместе, и то за услуге које су и до сада биле равне робовласничким, сада су се погоршале. Процуре језиви снимци о стању тамо, и толики је бес народа да верујем да кад се све ово заврши много тога ће се променити (можда и на горе), најпре по питању тих фирми за пензионерске домове.

Заборавио сам поменути и то: влада Француске покренула хитну производњу респиратора за болнице у марту... који у пракси нису адаптирани за лечење болесника. То ме подсети доктор који је ево у ових 20 минута све објаснио и иако нисам доктор више сам схваито него све ово што сам чуо/прочитао за ова 3 месеца.
https://twitter.com/raoult_didier/status...1129698304

Слобода или Смрт!
Одговори

Не знам да ли примећујете али из наших болница нема видео записа, фотографија и сличних мултимедија по телевизијама или твитерима. Када је први пут нешто "покушало" процурити одмах су кренула хапшења и претње оној новинарки Лалић.

Међутим, са интензивне неге у Кодоњу негде у Ломбардији или из неке њујоршке болнице смо имали уживо преносе.
Одговори

Не вреди, млади пријатељу, сваком је своја мука највећа. Теже је овима нашима из дијаспоре објаснити под каквим комунизмом ми овде живимо, него Мухамеду да је Исус био Бог, а не Пророк.
Они нама стално нешто објашњавају шта се дешава на Западу, као да смо ми не неписмени, него недотавни.
Могао би краћу историју Италије, а поготово Француске да напишем. Рецимо, да напамет набројим све француске владе између 1891 и 1914. А пола Француза не зна ни колико је влада било у том периоду. Да узмемо само тај пример... Али, не вреди, они стално имају утисак да се овде дописују са неким Србима који су јуче видели интерњет, па ето научили нешто да напишу... Иначе, баве се терањем волова и рабаџилуком и тргују лучом и кречом.
Е, тако они нас третирају.
Само да случајно Србија не процвета и да се Срби у Србији никада не обогате, ни духовно, ни материјално. Коме би онда они држали ова предавања?!!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним