Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ванредно Стање

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Не знам да ли сте приметили да нам је начелник генералштаба у току овог рата са невидљивим непријатељем резервни потпуковник.

Војвода Путник се преврће у гробу. Јок
Одговори

Мајор.
Тек је "у току рата" унапређен у потпуковника. Blush
Навео сам већ на почетку "рата". Палиш к'о голф дизел на Бјелашници. Smile
Одговори

Да, тачно, дошло је до аванзовања после хемијског боја за Ваљево. Чекамо орденовање. Баја
Одговори

Чобанин кажњен због чувања оваца у време полицијског часа

http://www.politika.rs/scc/clanak/452656...jskog-casa
Одговори

Изађе Косово и Метохија из енергетског система Србије, званично. Каква случајност, баш за време ванредног стања.
Одговори

Цитат:Отворено писмо председнику Србије, Александру Вучићу

ЗАСВИРАЈ, ЗАПЕВАЈ ПА ЗА ПОЈАС ЗАДЕНИ
Поштовани председниче,

потпуно разумем да сте се уживели у улогу која Вам ни по Закону ни по Уставу није намењена. Потпуно разумем да желите да будете „неко“ и „нешто“ у једној малој земљи на брдовитом Балкану. Потпуно разумем да су Вам, ваши саветници и медијски „стручњаци“, доделили улогу цара, коју маестрално играте, и да су сви ваши сарадници прихватили да статирају у тој „бајци“, климају главом и хвале Вас.

Али не могу да разумем да председник неке државе, макар то била и Србија, свакодневно крши Закон и „гази“ Устав. Не могу да разумем ни то ваше, непрестано, упињање да покажете да сте „неко“ и „нешто“ кад Ви већ јесте – председник државе. Не могу, такође, да разумем ни то да сте прихватили улогу цара а да нисте свесни да је тај цар лик из бајке „Царево ново одело (рухо).“

Ваша брига и љубав за државу, за нас грађане, које толико „волите“ и којима желите, по сваку цену, да „помогнете“ има смисла само дотле док не постане патолошка. А она то већ одавно јесте. Избезумљује нас, кида, дави, гуши, плаши, сатире.

Ово ванредно стање, и сав „терор“ над нама, који наводно „саветују“ медицински „стручњаци“ на ваш предлог, постаје све неиздржљивије. Ваша велика „љубав“ и свакодневно „мољење“, ваше „економске мере“ (са све великим парама које имате и које тако лако набављате) и све друго што радите више нема смисла. Србија одумире.

Није све политика постоји и живот

Можда Ви, како сте говорили, и знате за свако место у Србији али очито да не знате како се живи у тим местима. А да знате, или да вам то сме да каже неко од ваших „климоглаваца“, схватили би да су села пуста. Да су у њима претежно старци, удовци, удовице или нежење, те да сте вашом суманутом, непотребном и неразумном одлуком о увођењу потпуне забране кретања и на селу уништили и то мало што је од села остало.

Толико много „знања“ које се накупило у вашој глави спутава Вас да ствари гледате реално. Само на тој „вашој“, рецимо, Звездари, у којој људи живе „једни другима на главама у двадесет квадрата по особи“, има више становника него у пола села у Србији, у којој један човек живи на најмање десет хектара. А протеклих месец дана су и једни и други „закључани“.

Да Ви икада можете да мислите о нечем другом осим политици и сопственом „рејтингу“, или да Вам то неки ваш „климглавац“ сме да каже, схватили би да ће овог пролећа у Србији угинути стотине хиљада пчела јер њихови „власници“ су углавно 65+ а мало ко има неког млађег да му помогне. Да ће хиљаде хектара земље остати необрађено, да ће стотине хиљада стабала воћа остати запуштено.

Схватили би да стотине хиљада грађана имају неког на селу или сопствену викендицу и да би им, овог ускршњег празника, било много боље да су њих, рецимо, четворо били на десет ари чистог ваздуха и да су се са евентуалним комшијама довикивали са минимум педесет метара раздаљине него што су остали да седе у 50 квадрата стана.

Овог месеца је у Србији могло да буде засађено милион струка лука, паприке, кромпира, бораније… више него обично. Овог месеца могло је да буде уређено на стотину колометара запарложених обала… онако, из „досаде“.

Уместо тога затворили сте нас у станове да гледамо телевизију и Вас како се на њој шепурите к`о ћуран пред ћуркама. И да слушамо како ћете нам дати некакве ваучере од 100 евра да у супермаркетима, кажу, вашег брата купујемо храну сумњивог квалитета увезену ко зна одакле. А могли смо и сами да је, храну, произведемо…

Да Ви икада можете да мислите о нечем другом осим политици и сопственом „рејтингу“, или да Вам то неки ваш „климглавац“ сме да каже, схватили би да сте „потентни“ само кад вређате и понижавате и кад Вам ти вређани и понижавани еуфорично кличу.

Схватили би да у земљи у којој је, захваљујући вашој диктаторској помами, уништен правни и правосудни систем, уништена култура, распао се здравствени систем, обезглављена војска, полиција. А о медијима да и не говорим.

Да Ви икада можете да мислите о нечем другом осим политици и сопственом „рејтингу“, или да Вам то неки ваш „климглавац“ сме да каже, престали би да нас залуђујете „великим привредним успесима“ заснованим на великом задуживању земље и бестијалном пљачкању народа. Направили сте такав систем у којем сте омогућили вашим сарадницима да изигравају Едварда Тича (Црнобрадог) и да им то буде награда за подршку коју Вам пружају.

Затворили се скоро два милиона пезионере у логоре зване кућна изолација и трујете их лажима и величањем ваше „беспоштедне“ борбе за добробит државе у нади да ћете им узети и оно мало здраве памети и навести их да на предстојећим изборима глас дају Вама, било на републичким или локалним изборима јер Ви ћете и тако бити једини кандидат на свим изборним листама диљем ове земље.

Да Ви икада можете да мислите о нечем другом осим политици и сопственом „рејтингу“, или да Вам неки ваш „климглавац“ сме да каже истину, чули би сте да је ово што сте урадили пензинерима и пољопривреницима већи геноцид од нацистичке гасне коморе. Овим и оваквим вашим понашањем осудили сте скоро пет милиона грађана Србије на тихо „умирање“ или живот без живота и без будућности.

Вашим доласком на власт грађани Србије су постали део великог пројекта „Ријалити Србија“ којим упраљају ваши медијски „стручњаци“ а од рејтинга, за чије се испитивање свакодневно троше велике паре, зависи да ли ћете нас „јахати“ или „тимарити“. Међутим, оно што највише забрињава је чињеница да у вашим ноздрвама све више осећате крвожедни смрад диктаруре који Вас опија и држи као кокаински делиријум а нико од ваших „климоглаваца“ да вас упозори да постајете опасни и за себе и за околину.

Наравно, морамо разумети да, у целом овом јаду који нас је с Вама задесио, није лако ни онима који су Вас „креирали“ и да и они сад гледају како да Вас се реше. То је већ постало толико јасно и видљиво да је само питање тренутка када ће неко „дете“ повикати: „Цар је го“! И када ће Вам се све „срушити“ као „кула од карата“. Када ће грађани Србије схватити да је формирање „Владе националног спаса“, „хлеб наш насушни“. Владе чији ће задатак бити потпуна децентрализација Србије како се више никада не би догодило да на нам ви из Београда кројите животе и судбине преко љигаваца које постављате на одговорне функције.

Од времена и воде која ће Савом и Дунавом до тада протећи зависиће и колико ће ваш злочин према Србији бити већи као и колика ће наша патња бити тежа. А, од тога ће и казна зависити.

На крају: ипак, нам се чувајте председниче! Сад кад је велики број медицинског особља и војске заражено коронавирусом, једино сте нам Ви остали да нас чувате и да нам „уливате“ оптимизам.

И још нешто. Морам да вам кажем да све више схватам колико Ви, и чланови ваше странке, мрзите Шабац али, смирите се, ни ми не волимо Вас. Мада, у те две речи је велика разлика. Ако разумете?

НЕКА ПАМЕТ И РАЗУМ ПОБЕДЕ! ДА МИСЛИТЕ А НЕ ДА ВЕРУЈЕТЕ!

Срдачан поздрав

Иван Ковачевић
Одговори

Овај је потрошио 370 милиона долара за медицинску опрему за непуних десетак дана. Питају ме неки зашто стално инсистирам на овој цифри. Зато што је Овај то сам изјавио у Јутарњем програму ТВ ПРВА, у тренутку док је стајао поред првих контејнера опреме која је стигла из Кине.
Тачно сам знао да то више никада неће поменути, а оне који се уопште буду тога сетили, рећи ће да лажу. Обашка што Овај није имао за шта да потроши 370 милиона долара. Питање је да ли је и четвртина тог новца утрошена на медицинску опрему. Јуче је у разговору са представницима ЕУ почео увијено да помиње цифру од око 90 милиона долара.
Колико је то ограничен човек, који влада на неограничен начин, доказује и то што сад не зна шта да ради са том опремом. Данас ће један део помоћи у медицинској опреми, нераспакованој, послати "сиромашној" Италији.
Апропо ових наших "далеко од родне груде", који су гледајући ЦНН, успели да схвате да су "сви политичари на свету исти", само да констатујем да су предуго у слободном свету и заборавили су какве све руже цветају у удбашкој српској башти.
Одговори

Различитости и алтернативе као квалитет
Србија мора постати демократска земља или ће нестати. И неће нас поразити Турци, Аустроугари или Албанци. Нестаћемо јер власт стално смањује снагу народа, одбацујући све који не мисле као они
ПИШЕ: Мр Драган КРСМАНОВИЋ
ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%d1%80%d0%b0%d0%b7...%bb%d0%b8/
Одговори

Све похвале за текст Драгана Крсмановића. Таман сам помислио да сам остао потпуно усамљен у мишљењу да је једини спас за Србију у повратку демократији и демократским установама, а ево макар нас има двојица.
Одговори

(26-04-2020, 11:06 PM)Бенито Пише:  Све похвале за текст Драгана Крсмановића. Таман сам помислио да сам остао потпуно усамљен у мишљењу да је једини спас за Србију у повратку демократији и демократским установама, а ево макар нас има двојица.

Чек бре Бенито...
Како то мислиш да вас је двојица?
Зар има неко ко не жели истинску државу са изграђеним институцијама?
Демократије што се тиче...
Изграђене институције гарантују демократију али и обавезе.
Демократију попут Шведске, на пример: Народ је тај који плаћа државне службенике (посланике, министре, премијер министра) па их народ и контролише.
Е сад, питање је дали наш народ може да се отараси култа вође?
Одговори

Нисам нешто приметио да се неко још, осим Радуловића (ево, погрешио сам), у јавном животу у Србији изјаснио, ових дана, за владавину демократски устројених установа. Прва од њих је Устав. Па, даље које произилазе из Устава, а то је, пре свега, Народна скупштина, итд.....
Написао сам на почетку ове "кризе" да ће и ово време само потврдити стару и мудру српску пословицу да "Не падне снег да прекрије брег, већ да свака звер покаже свој траг". Али, то не значи да се нисам изненадио када сам видео какве су трагове оставиле неке зверке. Многи су се обрукали, а ретки су они који су остали праве кичме.
И још нешто, Чича, мислим да грешиш по питању култа вође. Нису људи код нас, барем велика већина, било чиме везана за АВ. Њима је он само симбол, само парадигма за нешто друго, а то је систем међусобно спојених система лажи и моћи, који они сматрају јединим могућим заштитником свог сопственог конформизма, и то, пре свега, духовног, односно антидуховног, а тек онда материјалног. Тако да, чим дође прилика или опасност за тај систем, они ће мењати симбол или парадигму, усвојивши неку другу, само да не би променили систем. Култ вође је нешто друго, нешто што може да живи само у времену владавине политичких идеологија. Као у случају Северне Кореје, на пример. Овај је покушава да створи култ вође, али у овом постпостмодернизму то добија одлике гротеске. Зато он, на крају, личи на обичну карикатуру. Али, понављам, неспособност наше елите да влада самима собом, довела нас је у ситуацију да не желимо ни демократију, ни њене установе. Зато је елита тако лагано прихватила једну владавину без установа и у то увукла цео српски народ, који је жртва "својих најбољих синова и кћери".
Одговори

(27-04-2020, 02:00 AM)Бенито Пише:  Нисам нешто приметио да се неко још, осим Радуловића (ево, погрешио сам), у јавном животу у Србији изјаснио, ових дана, за владавину демократски устројених установа. Прва од њих је Устав. Па, даље које произилазе из Устава, а то је, пре свега, Народна скупштина, итд.....
Написао сам на почетку ове "кризе" да ће и ово време само потврдити стару и мудру српску пословицу да "Не падне снег да прекрије брег, већ да свака звер покаже свој траг". Али, то не значи да се нисам изненадио када сам видео какве су трагове оставиле неке зверке. Многи су се обрукали, а ретки су они који су остали праве кичме.
И још нешто, Чича, мислим да грешиш по питању култа вође. Нису људи код нас, барем велика већина, било чиме везана за АВ. Њима је он само симбол, само парадигма за нешто друго, а то је систем међусобно спојених система лажи и моћи, који они сматрају јединим могућим заштитником свог сопственог конформизма, и то, пре свега, духовног, односно антидуховног, а тек онда материјалног. Тако да, чим дође прилика или опасност за тај систем, они ће мењати симбол или парадигму, усвојивши неку другу, само да не би променили систем. Култ вође је нешто друго, нешто што може да живи само у времену владавине политичких идеологија. Као у случају Северне Кореје, на пример. Овај је покушава да створи култ вође, али у овом постпостмодернизму то добија одлике гротеске. Зато он, на крају, личи на обичну карикатуру. Али, понављам, неспособност наше елите да влада самима собом, довела нас је у ситуацију да не желимо ни демократију, ни њене установе. Зато је елита тако лагано прихватила једну владавину без установа и у то увукла цео српски народ, који је жртва "својих најбољих синова и кћери".

Ако је све тако као што кажеш онда нема неке светле будућности.
Јер, ти који су мазнули неки положај и лову тешко ће се одрећи истог за добробит Србије.
Можда сам ја престарио па не схватам данашња времена, али никада нећу разумети људе који живе од Отаџбине а не за отаџбину.
Полазим од себе, од неког времена када сам могао да бирам вилу у европској метрополи а за узврат да будем "преводилац" натовцима по Босни а касније на КиМ-у. Остао сам "сиромашан" али чистог образа и чисте савести (то је посебна прича започета 1991-ве).

Негде сам се уздао у људе попут Мила Ломпара, који по мени, може бити да грешим, имају част, достојанство и најпосле, знање да почну са грађењем система и институција које би увеле толико потребан ред у Србију.
Коначно, зашто се не би ангажовао неко попут Милослава, тебе, херца и још толико младих и честитих људи јер, на вама је то а не на старцима.
Или ће бити да сам ја остао у неким временима која су дефинитивно прошлост.
Одговори

Не иде то тако, мој Јеремија. Стално се враћамо на стару причу. Треба да станемо, саберемо се и видимо са чим располажемо. Мислим да би у том тренутку схватили колико су резултати поражавајући у свим могућим областима. А опет, када се нешто гради, треба да превлада оптимизам.
Најважније питање је ко треба да се сабере. Не само да у том друштву нема места за било кога од оних који су били у државној управи до сада, главно је питање да ли овај остатак има снаге и знања за тако велики наум. Ево, овако отприлике, било би потребно најмање неколико стотина доктора друштвених, техничких и природних наука, који су докторирали у иностранству, а који су осведочени родољуби, различитих политичких опредељења, да би могли да кренемо у наум обнове српске државности. И да они желе да жртвују своје уносне каријере и послове у иностранству или приватном бизнису, да раде за мали новац или чак бесплатно, са извесном судбином да ће бити жртвовани. У овом тренутку, барем колико ја познајем ситуацију, ми Срби не можемо таквих 20 да нађемо. Да не говоримо о томе да друга страна, која ово не жели, је много јача и бескрупулознија.
Тако да очекујем другачији развој ситуације код нас. А то није нимало ружичасти сценарио.
Једноставно, демократија је скупа играчка. Дуго се гради, а њени оснивачи поднесу највећу жртву. Тешко се урушава када се утемељи, обично уз страховите жртве, чему смо ми Срби били историјски сведоци. Али, касније је тешко то обновити. То је главни проблем Србије. Комунисти знају, што се код нас набоље видело у протекле три деценије, да се претварају и да се играју демократије, али не знају и не желе да је поштују и успоставе у својој земљи. У том Дамином гамбиту је Србија и тешко ће успети да успешно изађе из те позиције.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним