Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕСЕТ НАЈВЕЋИХ БИТАКА ЧЕТНИКА ПРОТИВ НЕМАЦА И УСТАША

(17-06-2020, 04:14 PM)djura94 Пише:  Овај серијал о 10 највећих битака је јако добро одрађен. Имам само једну замерку. Видим да се у тих 10 битака убраја и битка за Требиње. Колико је мени познато, напад на Требиње је извршила Независна група националног отпора(фракција коју је Воја Лукачевић отцепио од ЈВуО лета 1944), па самим тим сматрам да је грешка што се ова битка овде убраја.

Војска није знала за то, а ни Дража се није одрицао тих операција.
Одговори

Битка на Озрену - Операција Тојфел, једна од највећих четничких победа над Немцима и усташама.

Одговори

Свака част! Једва чекам битке против партизана!
Одговори

(19-06-2020, 11:07 PM)Милослав Самарџић Пише:  Битка на Озрену - Операција Тојфел, једна од највећих четничких победа над Немцима и усташама.

Знаш како уче сад у Хрватској?
Да је највећа победа усташа и домобрана у Другом светском рату била управо на Озрену против четника, а највећи пораз на Сутјесци против комуниста. Smile
ПС погледај коментаре на Јутубу- комунисти се опет помамили. Мора да су у терању. Тужан
Одговори

Највеће битке четника против Немаца и усташа - епизода 6. Битка за Вишеград.
Одговори

Је ли гледао неко:

https://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/r...5325/.html

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Нисам знао да је Лаушевић био Глишићев теча.
Поручниче, да ниси у контакту с њим, да му тражиш слику, немамо Лаушевићеву слику?
Ја сам изгубио контакт.
Него није то тај Топаловић; отац покојног певача био је редов, пратилац Драгише Васића.
Одговори

(01-07-2020, 11:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  Нисам знао да је Лаушевић био Глишићев теча.
Поручниче, да ниси у контакту с њим, да му тражиш слику, немамо Лаушевићеву слику?
Ја сам изгубио контакт.
Него није то тај Топаловић; отац покојног певача био је редов, пратилац Драгише Васића.

Има ту много тога да се дода и одузме...

Зваћу га ја сутра...

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Супер!
Одговори

Кад ће Рогатица? Smile
Одговори

Ново на Јутјуб каналу Погледи:
БИТКА ЗА РОГАТИЦУ
Одговори

Шта је тачно зелени кадар?
Одговори

Нераспоређенo људство које претходно напусти неку организацију. Може се посматрати у војничком али и у невојничком погледу.
Одговори

(17-07-2020, 09:12 PM)Александар Динчић Пише:  Нераспоређенo људство које претходно напусти неку организацију. Може се посматрати у војничком али и у невојничком погледу.
... али, притом, задрже оружје. То је кључна разлика између зеленог кадра и обичних дезертера.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним