Поруке: 13,856
Теме: 298
Придружен: Aug 2013
Углед:
2,615
Потписа Овај.... Није за патике, додуше.
Узе налив-перо к'о Шојић.
Поруке: 1,202
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
244
Ово "умувавање" Израела у причу ми се уопште не допада.
Углед:
2,615
Напротив, то је једна од ретких добрих ствари у овом споразуму.
Углед:
2,615
Трампова администрација копча "обе стране" за Израел, односно у оквир америчке спољне политике, насупрот Хезболаху који је у дилу са дип стејтом.
У томе је поента те тачке.
Зато су и Вучић и Хоти поплавили када су видели ту тачку.
Поруке: 1,202
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
244
У оба примерка се помиње Хезболах као терористичка организација и - што је важније - имплементирање механизама за контролу финансирања Хезболаха.
Углед:
2,615
Одредбе у вези Хезболаха (чини ми се бр 8) и Јерусалима као престонице Израела (чини ми се бр16) су највеће изненађење овог споразума.
Американци почињу, преко нерешеног питања Космета, да преузимају балканске државе из руку "дубоке државе".
Оно што су претпостављали неки аналитичари, управо се догодило.
Мислим да је изузетно значајно да се читав Балкан искључи из те игре са Ираном, а посредно и са Кином и ЕУ, јер је читав наш крај дебело платио због неких комбинација са којима никакве везе није имао. Мислим да су Руси били унапред упознати са овим споразумом, јер је очигледно да нема ничега упућеног против њих.
Само ми није јасно зашто сада Вучић путује у Брисел, пошто после овог споразума, сваки разговор око Косова у медијацији ЕУ постаје беспредметан.
Поруке: 5,779
Теме: 64
Углед:
364
Мислим да је ово први пут у историји да председник Америке јавно доведе за исти сто две мале државе(за које вероватно 2/3 американаца и не знају да постоје),и пред светским медијима потпише споразум.Јуче је Вучић спиновао вест да се у споразуму налази тачка где се од њега тражи да потпише независност Косова.Гренел је то одмах демантовао на свом твитер налогу са једном реченицом"није истина".
Споразум који је доступан на интернету нигде не спомиње узајамно признавање независности,већ се већим делом односи на економску сарадњу и не нападање у међународним односима.
Свима "боде" очи последња тачка око премештања амбасада у Јерусалим и признавање независности Косова од стране Израела.То је и кључна тачка споразума где Трамп морао лично да посредује.Мислим да је прави играч на светској сцени(јевреји)показао своје право лице.
Зашто Вучић путује у Брисел,видећемо шта ће тамо да уради.
Медији по Србији објављују "победу" Вучића у Вашингтону и сервирају причу како је Србија добила излаз на море(Албанија).
Отварао сам и неке косовске медије,који су углавном подељени око потписивања споразума,неки га хвале а неки куде.
Углавном као што рекох на почетку,није џабе Трамп посредовао.
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 506
Теме: 0
Придружен: Mar 2020
Углед:
9
Курти је напао Хотија да је лагао о узајамном признању.
Поруке: 7,143
Теме: 39
Углед:
167
Објашњено!
Међутим!
ОН ЈЕ КОМУНИСТАААА !!!, повикаше сељаци!
Тагата ја србска поголема!
EX ORIENTE LUX!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!