Оцена Теме:
  • 8 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Са Јутјуб канала ''Погледи''

Јевреји криви за све? Blush

Рекао бих то сигурно, кад би било тако.
За мене је антисемитизам просто један антиинтелектуални покрет. Крај размишљања.
Одговори

Авакс је познат антисемита и ко зна чије је он духовно и интелектуално ишчадије кад онако бунца.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Све се измешало због рата у Украјини!Као, сви су за Русе а у ствари су за Запад, а од Срба није остало ништа,једино у Планини! Хармоника
Одговори

(14-02-2023, 12:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јевреји криви за све? Blush

За мене је антисемитизам просто један антиинтелектуални покрет. Крај размишљања.

А где сам ја то написао да су Јевреји криви за све. Исто питање и за "мадлениног малог" Кидање (Madeleine Jana Korbel Albright) који зато и јесте Бисерко.

(14-02-2023, 12:40 PM)Шумадинац Пише:  Авакс је познат антисемита и ко зна чије је он духовно и интелектуално ишчадије кад онако бунца.

Ја сам само написао да Форд није био присталица тог рата (ни таквог начина „пословања“).

ПС

Ко хоће може да погледа и на „њикипедији“ ко је финансирао Руско-Јапански рат...али из неких , јелте, „филантропских“ побуда.

А да не буде забуне, Форд је оно што сам написао изрекао за банкаре...
Одговори

Форд је финансирао Хитлера, Хитлер је његову слику држао на зиду. Мајн кампф је писан на основу Фордове књиге Интернационални Јеврејин.
Одговори

(14-02-2023, 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  Форд је финансирао Хитлера, Хитлер је његову слику држао на зиду. Мајн кампф је писан на основу Фордове књиге Интернационални Јеврејин.

Мо'ж да буде а не мора да значи...нешто друго је у питању: ви сте на почетку видеа описали стање у царској Русији и напретку државе. Конкуренцији (која одавно има „пик“ на Романове) је то засметало.

Ако се говори о Wall Street-у ту раде банкарски криминалци и зеленаши...Форд је индустријалац. На врхунцу сукоба се полако улази у рушење царске Русије (поред атентата на владаре и изазивања нереда, иде се на рат...тачније ратове па и први светски рат). Банкар који финансира Јапан је Jacob Henry Schiff (born Jakob Heinrich Schiff). Сматрати дотичног као појединачни случај је наивно (сви су добро увезани пословним и породичним везама...и то вам је одговор на „интернационалне Јевреје“...не ради се ту о народу него појединцима који изазивају ратове и зло због свог интереса...после се то лепо претвори у причу о антисемитизму преко својих медија, агената или корисних идиота, као што је „мадленин мали“ Шуми Бисерко).

ПС

Ако сте наводили ко је то са Wall Street-а, требало је навести стварне изазиваче ратова, а не кружити около (то је посао „левичара“ да круже око чињеница и скривају трагове, а колико сам разумео ви то нисте...ако сам добро разумео...могли сте навести банкара са Wall Street па нека свако истражује ако га занима, а не наводити имена који удаљавају од правих „криваца“).

Ако смо ово превазишли, можемо даље о „промашајима“ у видеу...а када сте већ споменули Хитлера и ту се може видети утицај банкара са Wall Street-а који су у оркестрирању наставка великог рата стварали јаку Немачку...или шта је наведена братија радила са Вајмарском Немачком. Не чуди што је пружен отпор у виду Хитлера.

Форд није финансирао Хитлера него је пословао у свом интересу. Е сад, што се тај начин његовог пословања коси са начином „пословања“ горе наведене братије, то је друга прича...која нас уводи у ратове све до данашњих дана.
Одговори

(14-02-2023, 12:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јевреји криви за све? Blush

Надам се да ми нећете замерити на узастопним порукама а сматрам да је битно. Професор Јован Ђурић (брат Михајла Ђурића који је робијао када је мењан устав 1974-те године) каже да се њега стрпали на листи од 7000 научника антисемита (имате на Јутјубу његове изјаве па погледајте зашто је до тога дошло).

Можемо ли слободно рећи да је то "нечији" антиинтелектуални (а онда и антисрпски) покрет који једног научника баци на листу антисемита – јер је довео у сумњу рад Алберта Ајнштајна. Значи, довољно је да поставите неку научну тезу и да вас братија стави на листу непожељних...није ли то стварно „антисрбизам“ (а каже се антисемитизам за неке који нису ни Семити него туркијски потомци).
Одговори

Мени делује да је Ентони Сатон описао то како треба. Међу толико милионера са Вол Стрита издвајати оне који су ту најмалобројнији, делује бесмислено.
Узгред, које националности је био на пример Никола Пашић?
Одговори

(15-02-2023, 04:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мени делује да је Ентони Сатон описао то како треба. Међу толико милионера са Вол Стрита издвајати оне који су ту најмалобројнији, делује бесмислено.
Узгред, које националности је био на пример Никола Пашић?

Кажете најмалобројније...па ви онда не знате како до уопште дејствује (funkcioniše). Опростите ми што сам непристојан и кажем не знате...али не умем другачије да се изразим, с обзиром на ваш закључак.

У том смислу, треба да проучите како је рушена берза 1929 (ако не грешим годину). Само један мали број је покупио огромно богатство (слично као при мешетарењу на берзи када је Наполеон поражен).

Ти „малобројни“ су 1929 приграбили око 30 % укупног богатства Сједињених Држава (то је огромно богатство које не можемо ни да замислимо). Бесмислено је што тако мислите јер данас се зна који мали постотак ненормално (и неморално) богатих „дрма“ светом и изазива ратове и кризе са циљем одржавања сопствене пирамиде моћи.

ПС

Не заборавите да су на берзи, 1929-те потпуно осиромашени и многи милионери.

Какве везе сада има Пашић (нисам приметио да сте га спомињали у видеу...мој пропуст...или није). А колико знам његово порекло је углавном нејасно. Како се изјашњавао, не знам...нити ме занима. Оно што знам је да је радио за циљеве југословенства, а тиме на штету Србије (нпр Нишка декларација...док 'Рвати кољу Србе по Мачви).

Не знам шта сте хтели да постигнете са питањем које је националности био Пашић. Можда сте хтели у духу са тврдњом „мадлениног малог“ Шуми Бисерка (Шумадинац) да идете на причу да антисемитизам није добар па да није лепо што сам антисемита (не желим да верујем у такву вашу намеру). Не гледам на националност код људи, ало код банди које изазивају зло (и огромно зло) гледам злочинца а не националност...само што „неки“ злочинци сваку критику (или отпор том злу) претворе у угрожавање своје нације.

И Валтер Ратенау (Walther Rathenau) је био Јеврејин али се залагао за своју отаџбину – Немачку. Да буде добра држава за све своје грађани да напредује. Међутим, у Вајмарској Немачкој су неки његови сународници рушили ту државу, а били су на водећим местима исте те државе. Онда је смакнут...немојте сао да ми кажете да га је убио неки немачки „фундаменталиста“ Шок ...расплакаћу се Кидање .
Одговори

Кинеска морнарица је данас највећа на свету.
Одговори

(18-02-2023, 10:56 AM)Београђанин Пише:  Кинеска морнарица је данас највећа на свету.

Није.
Кинези имају највише бродова, међутим по тонажи је америчка већа.
Американци имају више носача авиона као и база по свету, те могу да пројектују своју моћ по целом свету. Кина то може врло ограничено.

Међутим, по изградњи нових бродова су Кинези одавно претекли Американце, плус праве договоре за базе по целом свету.
Америчка флота има доста старих бродова. Нпр све крстарице ће ускоро ићи на сечење, од разарача им је и даље главна класа Кид која је још из хладног рата. Пројекти нових бродова које су имали су се показали као фијаско.
Тако да ускоро може доћи до смене.
Одговори

Да, то сам и мислио. САД воде једино у броју носача авиона. Имају их једанаест, а Кина три.
Одговори

Одговори

Не чујете се негде од средине 11-ог до почетка 14-ог минута.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним