Оцена Теме:
  • 8 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Са Јутјуб канала ''Погледи''

(06-03-2021, 11:37 PM)ватхра Пише:  Суштина је Самарџићу да ви редовно постављате слике наводне сарадње Немаца са партизанима, кад се редовно испостави да на сликама једноставно није оно што ви тврдите. Нити је то ико икад тврдио, осим вашег креативног тумачења.
А ни у документима нема доказа такве сарадње.
Не, него је суштина да Ви и Ваша екипа не може демантовати оно што сам испричао, или написао, на тему ''Битка на Неретви''. Па се хватате за сламке.
У овом видео:
https://www.youtube.com/watch?v=Kk_HGk4CLzs&t=1493s
Објаснио сам ваш ''научни метод'' - метод апстракције у марксизму. Изаберете детаљ који вам се свиђа и од њега правите целу причу, док све остало апстрахујете/занемарите.
Ово на ФБ групи је још један пример за то: Није та слика, значи ништа у видеу није тачно.
Одговори

Dobar film, a bio bi bolji ( jasniji ) da si ga podelio u cak tri dela.
Ovo sa Crnogorcima si dobro objasnio.
Nejasno je zasto je Draza Stari Ras ( Sandzak ) vezao za - pod Komandu Crne Gore i to dugo tolerisao.
Pretpostavljam da nije hteo tu promenu, izdvajanje posebne Komande Starog Rasa, da pokrece jer je bio bas tada u Lipovu, kod Djurisica, a i oslanjao se na legal.Sandzacki cetn.odred majora M.Glisica.
I ti u filmu gresis, Milesevski korpusi, u vreme bitke na Neretvi, bili su u sastavu Komande Limsko sandzackih cetn.odreda.
Tek posle Neretve, ali po meni kasno, Draza izdvaja i formira posebnu Komandu Starog Rasa, pod odlicnim Lukavcevicem koji brzo reorganizuje dva Milesevska korpusa u jedne od najboljih.
I jedno pitanje :
Da li je "odozgo" Ekspedicioni korpus trebao da povede i deo Djujicevih snaga i zasto do toga nije doslo ?
Одговори

(07-03-2021, 12:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не, него је суштина да Ви и Ваша екипа не може демантовати оно што сам испричао, или написао, на тему ''Битка на Неретви''. Па се хватате за сламке.
У овом видео:
https://www.youtube.com/watch?v=Kk_HGk4CLzs&t=1493s

Домаћине, ти као да не схваташ да си тек сада ушао у прави, истински рат. Све оно што је писано у твојим књигама и раније презентовано (прошло критику или не) биће НИШТА у односу шта те тек чека на пољу критика, делегитимисања и сл. Ушли смо крупним корацима у епоху виртуелних сазнања (у огромним количинама), на један клик (јутјуб). Ишчитавајући неке научне радове, у појединим фуснотама већ сам видео ознаке: https://www.youtube.com/. Значи, кренуло је и ето нових извора сазнања.

Са таквом поплавом ново-информација неумитно ће и наша наука још више тонути (свако може да поставља шта год жели). Тако да, уколико на том ново-научном тржишту, где ће конкуренција бити и велика и критички немилосрдна (не зато што те лично не подносе већ искључиво због пара), успеш да се одржиш и науку мало уздигнеш или макар мало изнивелишеш (твоја против њихових, његових или нечијих) – онда свака теби част.
Срећно!
Одговори

Приметио сам да комуњаре на Фејсбуку и Јутјубу све своје бисере преносе са сајта Znaci.net. На тај сајт више не може да уђе свако ко жели, па је то сигурно добра назнака. Али тачно је, наука губи информативни рат. Разни субноровци, попут оног Глишића, и бруке за историчаре, попут оног Радановића (Храста), су веома активни на друштвеним мрежама. То им је изгледа нова тактика, а пошто врло добро знају да људи слабо читају књиге, пролази им. Ми морамо да смислимо нову тактику. Пошто Радановић прати овај форум, то ћемо морати да урадимо на дискретнији начин. Јок
Одговори

Онај дебил "Храст" је Радановић?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(07-03-2021, 04:39 PM)Николај Пише:  Онај дебил "Храст" је Радановић?

Главом и брадом. Сирома'
Одговори

Ако вам прете смрћу одмах их пријавите полицији,док нису обрисали коментаре.А бришу их баш због тога.
Одговори

(07-03-2021, 01:37 PM)Мића Адмирал Пише:  Dobar film, a bio bi bolji ( jasniji ) da si ga podelio u cak tri dela.
Ovo sa Crnogorcima si dobro objasnio.
Nejasno je zasto je Draza Stari Ras ( Sandzak ) vezao za - pod Komandu Crne Gore i to dugo tolerisao.
Pretpostavljam da nije hteo tu promenu, izdvajanje posebne Komande Starog Rasa, da pokrece jer je bio bas tada u Lipovu, kod Djurisica, a i oslanjao se na legal.Sandzacki cetn.odred majora M.Glisica.
I ti u filmu gresis, Milesevski korpusi, u vreme bitke na Neretvi, bili su u sastavu Komande Limsko sandzackih cetn.odreda.
Tek posle Neretve, ali po meni kasno, Draza izdvaja i formira posebnu Komandu Starog Rasa, pod odlicnim Lukavcevicem koji brzo reorganizuje dva Milesevska korpusa u jedne od najboljih.
I jedno pitanje :
Da li je "odozgo" Ekspedicioni korpus trebao da povede i deo Djujicevih snaga i zasto do toga nije doslo ?
Свака част Адмирале, нисам чуо за то, за Команду Старог Раса, мислио сам да је већ постојала.
Није требало Ђујић да пође, јер је горе остала друга најјача комунистичка група. Јављао је Ђујић њено бројно стање, негде пет до осам хиљада партизана.
Одговори

Одговори

Када ће емисија о заједничким фотографијама партизана и Немаца?
Одговори

(12-03-2021, 06:30 PM)Антитоталитаран Пише:  Када ће емисија о заједничким фотографијама партизана и Немаца?

За 14 дана.
Одговори

(12-03-2021, 07:20 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(12-03-2021, 06:30 PM)Антитоталитаран Пише:  Када ће емисија о заједничким фотографијама партизана и Немаца?

За 14 дана.

Захваљујем
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним