Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Референдум - туби ор нот туби
#29

Влад, они су тражили контролоре путем Фејсбука и других друштвених мрежа. Чак их и не кривим, јер многи не схватају у каквој удбашкој држави ми живимо. Мислим да су нудили чак и посебне дневнице за оне који су хтели да се пријаве за контролоре за бирачка места у Тутину, Новом Пазару, Сјеници... И нико се није пријавио. Једном речју, катастрофа.
Одговори
#30

ШТА НАС РЕФЕРЕНДУМСКА ДЕШАВАЊА  УЧЕ А МИ НИСМО РАДИ?

[Слика: lossy-page1-800px-%22SERBIA%22_-_NARA_-_512724.tif.jpg]
......
У целини гледајући, Вучић не мора да брине за своју будућност са нама оваквима.

На другој страни, референдум је открио напрснућа у пирамидалној структури СНС. Дуго трају, дуго се тару.

Вучић нема потпуну контролу над СНС. Спласнуо му је критеријум победоносности. Пре три године Вучић је говорио: "Немогуће је да позовем народ на референдум, изађе 25, 35 одсто и кажем 'победили смо'". Са богатством искустава, сада је врло задовољан са 30% излазности, и исходом у глобалу.

Премијерка Ана Брнабић пак у ауторској изјави, својим речима, вели следеће:

„Председник (Србије Александар Вучић) није задовољан. Задовољан је што смо успели да изгурамо овако важну реформу али није задовољан резултатима“, рекла је она.

Брнабић, која је и повереница Српске напредне странке (СНС) за Београд, је рекла да је након објављивања података о излазности и првим резултатима гласања на референдуму Вучић, који је и председник СНС, „изашао из просторија странке уз речи ‘Ви сте паменти узмите сами па водите странку'“.

По Вучићевим наступима дало се назрети да у опште није сигуран да су његове фаланге спремне и одлучне да беспоговорно одраде најпрљавији референдумски посао. Зато је остављао простор за резервну причу као је у ствари баш он хтео пропаст референдума.
Одмах по референдуму тестирао је брзу пругу и, у брзини, најавио још један атентат на себе.

[Слика: image_1642766817_333440.jpg]
Фото: Будућност Србије

Кад једном тако почне, заустављања нема. Понеко се његовом успешном паду нада већ у априлу, но то је илузија.


Мудри људи су после сто година искуства закључили да је "социјализам тежи пут из капитализма у капитализам". Грађани и грађанке Србије су својим политичким понашањем за само тридесет година показали да је демократија тежи пут из титофашизма у стабилофашизам.

Наравно, немогуће је стићи до независног судства гласањем са страхом у срцу и кроз ћораву кутију. Знамо какво нам је судство било у времену вуненог титофашизма и "судија које су се држале закона као пијан плота". Нема у фашистоликом амбијенту никаквих "одбрана црвених линија".
Све јурећи европском агендом од поклича "Готов је!" дођосмо до киселог признања "Готови смо!". Није лако признати да смо мутирали у колективног "Геду-глуперду", али јесмо.

У коначници можемо понешто да резимирамо.

Све анкете пред референдум су тешко омашиле. Све је указивало да су гласачи подељени пола-пола. Кад оно међутим. Мало због овога, мало због онога, мало због свега.

Ћорава кутија је стандардно одрадила свој део посла.

Најтврђи Вучићеви гласачи мрзе ЕУ. Међутим, онда се поставља питање шта ће у СНС и код Вучића ако су на становишту Војислава Коштунице и ДСС? Дакле, опредељење бирача у знатној мери нема везе - ма колико изгледа контрадикторно - са политиком.

Старачка домаћинства су (знамо) подложнија медијској манипулацији.

Народ је преплашен као јато кумрија.

Постали смо раја ситног зуба.

У најкраћем, референдум нас учи:

1. За Вучића ће гласати још око милион гласача - већина оних који нису изашли на референдум а хоће на изборе, и део оних који су на референдуму гласали "против".

За Вучића гласају зато што је Босанац, зато што су интересом везани за државни апарат, зато што је многима заличио на Тита, зато што су заведени пропагандом, зато што се плаше (редослед небитан).

2. Уколико не може да се обезбеди не "равноправна заступљеност" на медијима већ некаква укупна објективност медија у дужем периоду (рецимо шест месеци пре избора) и потпуна контрола избора, на такве изборе ни случајно се не сме излазити. Дакле, бојкот априлских избора је ултимативни захтев политичке и националне одговорности.


3. Вучић је пошао силазном путањом. Како буде извршавао које наређење окупаторско, тако ће бити замишљенији и пресабираће сетније све шта је изградио по Србији и шта је отворио. Док изврши последњи крупан велеиздајнички задатак, ту ће му убрзо доћи политички крај.

4. Шта после стабилофашизма, не види се.

.....
Остало:
https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2022...st_22.html
Одговори
#31

https://www.youtube.com/watch?v=A2qH3yjFlqA
Одговори
#32

(29-01-2022, 05:27 PM)пек. Пише:  https://www.youtube.com/watch?v=A2qH3yjFlqA

Где нађе тог паганина и aутохтонaшa да толкује о референдуму?  Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним