Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Путин - кога волимо

Замислите да се Он не зове Владимир Владимирович Путин, него Слободан Милошевић, да не говори о Украјини, него о Хрватској, да није 2022, него 1991. година, па то звучи овако:
"... Хрватска је Брозова творевина. Броз и бољшевици су дали Хрватској, која никада није постојала, да постоји. Хрватска је, дакле, бољшевичка творевина. И зато, немојте нама причати о дебољшевизацији... Хоћете дебољшевизацију? Ово вам је дебољшевизација..."
Замислимо само...
Па, онда замислимо зашто "српски националисти" нису нешто одушевљени синоћним говором Владимира Путина.
ПС тема је отворена на подфоруму Политика да би видели како ће овај међународни спор утицати на дешавања у Србији
Одговори

(22-02-2022, 08:05 PM)Бенито Пише:  Замислите да се Он не зове Владимир Владимирович Путин, него Слободан Милошевић, да не говори о Украјини, него о Хрватској, да није 2022, него 1991. година, па то звучи овако:
"... Хрватска је Брозова творевина. Броз и бољшевици су дали Хрватској, која никада није постојала, да постоји. Хрватска је, дакле, бољшевичка творевина. И зато, немојте нама причати о дебољшевизацији... Хоћете дебољшевизацију? Ово вам је дебољшевизација..."
Замислимо само...
Па, онда замислимо зашто "српски националисти" нису нешто одушевљени синоћним говором Владимира Путина.
ПС тема је отворена на подфоруму Политика да би видели како ће овај међународни спор утицати на дешавања у Србији

Милошевић и Путин се не могу поредити из више разлога. Наиме, Путин је био део апарата моћног КГБ-а и сасвим је овладао том игром. Након доласка на власт имао је ватрено крштење са подморницом "Курск" и већ ту је показао своје умеће да игра на дуге стазе... Постао је најмоћнији човек света ако се мери по сили оружја и, мислим да је врло добро спремао ову "игранку" Запада. Наравно, другачије сагледава Путин своју Родину него што је то чинио покојни Милошевић... Милошевић је био апаратчик, човек којег је УДБА - службе поставила на место којем није дорастао. Не заборавимо, Милошевић се изјашњавао као Југословен, заклињао се Брозу и тек када су "браћа" са Севера рекли довиђенто Југославији, а затим Македонија и најпосле БиХ видео је да од братствојединствености нема ништа. Нити је имао моћи нити знања да одигра партију са хохштаплерајем из ЕУ и Америке, а посебно није схватао да је само играчка у рукама служби. Завршио је како је завршио (на нашу срамоту) а ми смо сведоци тих збивања. Можда је могао више да је имао кадар са јасним СРБСКИМ наративом. Кажем можда јер нисам сигуран. Али, сасвим сам сигуран да је већина опозиције радило у корист србске штете и да је велика већина била на платном списку Запада.

Најпосле, Русија се је прича за себе... Стаљин је у недоба када су му Швабе дошле под прозоре анимирао сво свештенство да кади, моли и благосиља народ у одбрани мајчице Русије што је дало немерљив допринос исходу борбе... Ето, ја Милошевића не могу замислити како међу монаштвом позива Србе на устанак за очување и васкрс Србије.
Одговори

Нагласак је био на - ЗАМИСЛИМО!!!
Али, очигледно не можемо ни да - ЗАМИСЛИМО!!!  Тужан
Одговори

(22-02-2022, 08:38 PM)Јеремија Пише:  
(22-02-2022, 08:05 PM)Бенито Пише:  Замислите да се Он не зове Владимир Владимирович Путин, него Слободан Милошевић, да не говори о Украјини, него о Хрватској, да није 2022, него 1991. година, па то звучи овако:
Замислимо само...

Милошевић и Путин се не могу поредити из више разлога. Наиме, Путин је био део апарата моћног КГБ-а и сасвим је овладао том игром. Након доласка на власт имао је ватрено крштење са подморницом "Курск" и већ ту је показао своје умеће да игра на дуге стазе... Постао је најмоћнији човек света ако се мери по сили оружја и, мислим да је врло добро спремао ову "игранку" Запада. Наравно, другачије сагледава Путин своју Родину него што је то чинио покојни Милошевић... Милошевић је био апаратчик, човек којег је УДБА - службе поставила на место којем није дорастао. Не заборавимо, Милошевић се изјашњавао као Југословен, заклињао се Брозу и тек када су "браћа" са Севера рекли довиђенто Југославији, а затим Македонија и најпосле БиХ видео је да од братствојединствености нема ништа. Нити је имао моћи нити знања да одигра партију са хохштаплерајем из ЕУ и Америке, а посебно није схватао да је само играчка у рукама служби. Завршио је како је завршио (на нашу срамоту) а ми смо сведоци тих збивања. Можда је могао више да је имао кадар са јасним СРБСКИМ наративом. Кажем можда јер нисам сигуран. Али, сасвим сам сигуран да је већина опозиције радило у корист србске штете и да је велика већина била на платном списку Запада.

Најпосле, Русија се је прича за себе... Стаљин је у недоба када су му Швабе дошле под прозоре анимирао сво свештенство да кади, моли и благосиља народ у одбрани мајчице Русије што је дало немерљив допринос исходу борбе... Ето, ја Милошевића не могу замислити како међу монаштвом позива Србе на устанак за очување и васкрс Србије.

Цитат:

"Апологете деветомајског победобесија (тзв. Дана победе) шире тврдње како је Стаљин током Другог светског рата наводно вратио слободу Руској Цркви, прекинуо прогоне на православне, укинуо агитацију милитантног атеизма и отворио храмове. Да ли је то заиста тако?

Масовна стрељања свештенства трајала су до 1943. године. Само у периоду 1937-1938. год. стрељано је 106. 800 свештеника, током 1939. године – 900, током 1940. – 1100, током 1941. – 1900, током 1943. – још 500 православних свештенослужитеља. До 1943. године међу живима и на слободи остало је само 4 епископа од некадашњих 200 - и то оних најпокорнијих слугу совјетске власти.

Већ у децембру 1944. године Совнарком (Савет народних комесара) наредио је затварање отворених храмова, њих око 1150; Током 1946-1947. ликвидирано је 16 манастира. Ако су током 1947. године понегде и отварани храмови на упорне захтеве верних, у периоду од 1948. до 1953. године ни један нови храм није био отворен, без обзира на многобројне молбе верника.

„Стаљин је ради достизања својих циљева, био спреман на све. Њему је свеједно, на који начин ће насамарити руског човека, само да би он приносио своју крв као жртву за остварење његових циљева, очувања крваве власти у својим рукама:“ Б. В. Камински

Покушаји совјетског патријарха Алексеја I да се сретне са Стаљином нису уродили плодом. У периоду 1946. године свештенство официјелне цркве било је обремењено огромним порезима. Убрзо после Другог светског рата поново је обновљена активна атеистичка пропаганда. У ту сврху 1947. године било је основано „Свесавезно друштво за ширење политичког и научног знања“ ради општенародног атеистичког васпитања. 1948. године забрањене су све црквене литије и отпочела су затварања преосталих отворених храмова и манастира. Од 1. јануара 1947. до 1. јуна 1948. године ухапшено је 679 свештеника. Све до пред сам крај Стаљиновог живота било је затворено око хиљаду храмова.

Стаљинов амандман на устав из 1929. године о забрани религиозне пропаганде, у складу са којим су верници били лишени права „слободе религиозне пропаганде“, а да је при томе атеистичка пропаганда у потпуности сачувана, све до саме његове смрти није укинут, исто као ни једна безбожна лењинско-стаљинска одредба од 1917. године.

Митрополит Иларион Алфејев"

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Изгледа да је Русија са све Јељцином и КГБ агентом Путином даље одмакла у дебољшевизацији него Србија која је пуна неких националиста... а заправо најљућих титоваца.
Одговори

Добро, могуће да сам био преамбициозан када сам покушао да замислим Милошевића пре три деценије да изговори оно што је рекао Путин синоћ. Ево сад ћу бити реалнији у замишљају.  Ваистину!

25. фебруар 2022. године:
"Поштовани грађани Србије, оптужују нас неки да смо бољшевици и да неће са нама. Ево, ја им поручујем, да је држава Косова продукт бољшевизма, односно Брозовог комунизма. Помоћи ћемо у дебољшевизацији Косова и Метохије. Наше снаге су распоређене дуж административне линије која је поделила нашу јединствену државу. Ми морамо кренути у дебољшевизацију целокупне наше територије. Тако нам Бог помогао."
Претпостављате ко ово изговара.
Шта, опет сам нереалан?  Баја
Одговори

(22-02-2022, 11:09 PM)Ђорђе Пише:  Изгледа да је Русија са све Јељцином и КГБ агентом Путином даље одмакла у дебољшевизацији него Србија која је пуна неких националиста... а заправо најљућих титоваца.

Ваистину!

Нажалост, тужна истина.

Срби на политичкој сцени Србије никада нису имали праве националисте, већ политичаре које је удба подметала попут Шешеља, Вука итд..

Само СПО се изделио на 100 фракција.

ПОКС на две фракције...

и док не дође што би рек'о пок.ПРОСВЕТАР (Бог да му душу прости) тражи се 300 храбрих и да се у некој јарузи извиче вођа а не изборима 1 билмез=1глас и ћоравим кутијама.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

„Као резултат бољшевичке политике никла је Совјетска Украјина, која и дан данас може да се зове Украјином Владимира Иљича Лењина. Он је њен аутор и архитекта. То потврђују архивска документа у којима Лењин наређује да се Донбас и буквално припоји Украјини. А сада захвални наследници демолирају споменике Лењину. То они називају декомунизацијом. Желите декомунизацију? То нам сасвим одговара. Спремни смо да вам покажемо шта значи права декомунизација Украјине", рекао је Владимир Путин, председник Руске Федерације у обраћању у којем је рекао да ће Русија признати Доњецк и Луганск као независне државе.

https://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/r...0/oko.html

https://hr.n1info.com/svijet/lenjin-bolj...cao-putin/
Одговори

Тачно оно што сам и најавио се и десило. Сви српски политичари листом су, на овај или онај начин, изјавили да "не смемо да подржимо" акцију (агресију) Русије у Украјини. Само понеко каже Донбасу, али са истом квалификацијом. Разлог је, такође листом код свих, "јер то угрожава наше националне интересе на Косову".
Дакле, Путинов потез не угрожава наше националне интересе на Косову. Путинова реченица "Ово је дебољшевизација." Уништава интересе српских политичара који су сви никли испод бољшевичког шињела и држе Србију у пропасти и сиромаштву да би они уживали и могли да се богате на несрећи сопственог народа.
Одговори

Пуче пушка...
Одговори

(24-02-2022, 12:16 PM)Monarhist Пише:  Пуче пушка...

Прољеће је зло се спрема,
Прољеће је зло се спрема..

ЈООЈЈ јоој...
Хармоника

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Одушевљен сам Путином, скоро као Штраус, или дански краљ, или Љотић, Хитлером.  Баја
Жао ми је што покојни Просветар није још мало поживио да види ово. Могу да замислим његове постове ових дана.
Одговори

Истина, јутрос су и мени срушене многе сумње у вези Путина. И могу рећи да су то позитивне сензације.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним