Поруке: 42
Теме: 0
Придружен: May 2017
Углед:
1
Ми смо Срби и није наше да навијачки пратимо ратне догађаје у Украјини. Срби су претрпели бомбардовање моћних сила и 10 година санкција. Сврстати се на страну Путина у овом рату или увести санкције против Русије би било лицемерно од нас и упрљали бисмо се. Још увек не знамо колику су већ штету за међународне односе нанеле нама оне наше брадоње у Украјини 2014. и које су последице.
(Последња измена: 01-03-2022, 03:58 PM од
Сербство.)
Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
Ми смо се сврстали на страну Украјине. Српска држава, бар. Званично и експлицитно, за викенд. То што не уводимо санкције Русији не значи ништа, пошто смо рекли да поштујемо међународно признате границе Украјине, што ће рећи да Русију сматрамо за агресора, у дипломатским рукавицама. Лавров сасвим сигурно није будала као наши министри спољних послова, па да то не разуме и не прима к знању. Заболе њих за наше санкције. Ту смо ми погођенији од њих у случају увођења. Пошто је врхунац русофилства код Срба саздан у фрази "сада смо показали мрском НАТО-у, нисмо увели санкције Русији", то говори и о интелектуалном стању српских русофила.
Зато нек' онај моли Бога да Руси не окрену лево ка Румунији.
(Последња измена: 01-03-2022, 04:21 PM од
Ђорђе.)
Поруке: 16,985
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Много сте песимистични на овој теми.
Поруке: 1,793
Теме: 10
Углед:
258
Како год да се заврши ово у Украјини очигледно је да је Русија или бар Путин са Европом завршио. Све што се дешава оставиће огромне последице а државе које су се ставиле директно на страну Украјине дуго неће имати шта да траже у комуникацији са Москвом. Дакле Русија се готово тотално окреће Азији и фокусира се на тај правац. Јасно је да у Европи нема шта да тражи. Успела је Русија и да оживи мртву рагу НАТО и ЕУ. Не видим како ће успети да превазиђу проблеме које имају већ сада а ко зна шта ће тек бити и докле ће ово ићи. Где то ставља нас? У тренуцима кад нам предстоји сигурно највећа економска криза до сада јасно је да Русија нема више шта да се пита у Београду, осим ако заиста не реше да продуже до Берлина. Опет.
Како год да буде мислим да се руска сфера интереса окреће и оставља нас овде окружене да прихватимо неминовно. Изгледа да поред много ратова које смо ратовали и победили па изгубили у политици, успећемо да изгубимо овај рат у којем ни не учествујемо.
Поруке: 1,793
Теме: 10
Углед:
258
Ја не верујем шта читам на овом форуму.
13 земаља НАТО алијансе од који нити једна једина нема копнену границу са тадашњом СР Југославијом изводи гађање уз учествовање још десетак држава. Гађање које је производ лажи и пропаганде којих смо сви били сведоци. Гађање државе која ни војно ни на који други начин не прети ниједној држави на свету. Бомбардовање државе која решава своје унутрашње питање силом само зато што су се на силу одлучили они који желе да насилно промене ситуацију на терену. Гађање пијаце, аутобуса, возова, болница... То може да се пореди са овим што се дешава у Украјини?
Па шта сад, да осудимо Јемен кад бомбардује Саудијску Арабију јер су и нас бомбардовали? Ово је смешно заиста.
(Последња измена: 01-03-2022, 07:12 PM од
Павле.)
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
(01-03-2022, 03:59 PM)Бенито Пише: (01-03-2022, 03:41 PM)Сербство Пише: Ми смо Срби и није наше да навијачки пратимо ратне догађаје у Украјини. Срби су претрпели бомбардовање моћних сила и 10 година санкција. Сврстати се на страну Путина у овом рату или увести санкције против Русије би било лицемерно од нас и упрљали бисмо се.
На почетку теме написао сам зашто подржавам Путина. Дакле, зато што је коначно скинуо совјетски, а обукао руску бунду. Одрицање од бољшевизма није мали корак. "Русофили" у Србији, који су сви одреда Совјетофили, нису подржали руску војну у Украјини, и то је разлог зашто сам написао "Живео Путин" и "Живела Руска војска".
Мислим да је било примереније да напишеш овим тзв "русофилима" да треба да их буде срамота, јер су они своје "русофилство" наплатили дебело. Да не наводим за сваког појединачно на који начин, а сада не подржавају јавно руску војну у Украјини. А не подржавају је из два разлога: зато што Руси нису кренули у акцију у стилу Стаљина и спалили и порушили све пред собом; као и зато што су нашли новог спонзора, односно старог, српску удбу која им је скупила потписе за ове циркус изборе и обезбедили им већ место у скупштини Србије, у којој ће седети и фолирати као и до сада да су "русофили".
ПС мислим да је бесмислено да уопште објашњавам да сам против било каквих злочина, али то нисам објашњавао ни протеклих осам година када је непрестано трајао рат у Украјини и где је извршено море злочина које је несметано чинио режим из Кијева, и то не само у Донбасу, него широм Украјине.
Само да прецизирамо:
Не постоји русофилијa под петокраком. Под петокраком може бити само русофобијa и совјетофилијa. Комунисти не могу бити русофили. Они могу бити или русофоби или совјетофили. То је огромна разлика. Они подржавају управо оно против чега се Путин, тј. данашњa Русија бори. Даклем, сви удбашки националисти попут Овога, Дачића, Вулина, Палме, Шешеља и др. нису истински русофили, већ совјетофили. Не подржавају болесника који се успешно опоравља, већ његову болест која брзо јењава.
Најбољи рецепт против црвене куге је управо детаљно описан у омиљеној Путиновој књизи - "Бела идеја" од чувеног Ивана Иљина.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 02-03-2022, 07:23 PM од
Шумадинац.)