Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ana Filipovic

(09-02-2023, 02:06 PM)Бенито Пише:  
(09-02-2023, 11:42 AM)veljkos Пише:  
(09-02-2023, 10:37 AM)Mitic Пише:  ”Српске новине”: Полемика поводом четника (2)

https://www.pogledi.rs/srpske-novine-pol...27422.html

Прочитао. Одличан текст, конкретно и без увијања објаснила како су комунисти по својој мери изградили или боље рећи окупирали једну од битнијих институција за пропагирање своје лажне историје.
Ово се ради на предмету Методологија изучавања историје, где се проучава развој целокупне европске историографије, па и историја српске историографије.
Ово су све званични подаци, које користе српски историчари.
Други је проблем што ми имамо паралелне галаксије.
Једно већина становништва види у медијима, због прилагођавања зна се коме, а сасвим друго се учи у званичним историјским студијама. 
Наравно, да би ова медијска историја добила "научну" ноту користе се ови институти, посебно један, и сви из струке или "струке" то знају, и сви се праве мутави јер се врло добро зна у чијим рукама је државни нож и погача, а историчари су, по природи посла, везани за државни буџет па морају "да пливају".

То је већ свима јасно. Ја сам говорио о томе шта ми се свиђа код Аниног начина писања. Конкретно и једноставно, зашто-зато, право у чело. На жалост историчари као она остају на маргинама, гурнути у страну, знамо већ зашто, због кога и чега.
Одговори

(08-02-2023, 10:30 PM)Бенито Пише:  
(08-02-2023, 09:21 PM)Александар Динчић Пише:  Да је среће, такав врсни историчар је сада требао бити на завршним постдипломским студијама. Једном квалитетан оперативац - нова генерација која обећава и даје наду: студиозно, објективно, озбиљно. Покренула је нови талас писања локалних ратних хроника и свакако је померила науку напред. Убеђен сам да ће пронаћи своје место у нашој науци, јер су српској историографији потребни такви радници и истраживачи.
Постдипломске студије била и завршила, али си вероватно мислио на докторске... А ту  Ти је познато како је конструисана ситуација, тако да Ти је вероватно и јасно све.

Да, на докторске, разумели смо се. Штета, али не треба очајавати. Треба на време стварати квалитетно историјско језгро за будуће догађаје. За час догађаји могу да почну да престижу једни друге.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним