09-02-2023, 02:47 PM
(09-02-2023, 02:06 PM)Бенито Пише:(09-02-2023, 11:42 AM)veljkos Пише:Ово се ради на предмету Методологија изучавања историје, где се проучава развој целокупне европске историографије, па и историја српске историографије.(09-02-2023, 10:37 AM)Mitic Пише: ”Српске новине”: Полемика поводом четника (2)
https://www.pogledi.rs/srpske-novine-pol...27422.html
Прочитао. Одличан текст, конкретно и без увијања објаснила како су комунисти по својој мери изградили или боље рећи окупирали једну од битнијих институција за пропагирање своје лажне историје.
Ово су све званични подаци, које користе српски историчари.
Други је проблем што ми имамо паралелне галаксије.
Једно већина становништва види у медијима, због прилагођавања зна се коме, а сасвим друго се учи у званичним историјским студијама.
Наравно, да би ова медијска историја добила "научну" ноту користе се ови институти, посебно један, и сви из струке или "струке" то знају, и сви се праве мутави јер се врло добро зна у чијим рукама је државни нож и погача, а историчари су, по природи посла, везани за државни буџет па морају "да пливају".
То је већ свима јасно. Ја сам говорио о томе шта ми се свиђа код Аниног начина писања. Конкретно и једноставно, зашто-зато, право у чело. На жалост историчари као она остају на маргинама, гурнути у страну, знамо већ зашто, због кога и чега.