Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Играни филм ''Ђенерал''

Слажем се са Бенитом и Миткеом. Ево пар примера из стране кинематографије....

https://www.alamy.com/poster-for-patton-...archtype=0

https://www.google.com/search?q=%D1%84%D...DT6-upAzAB

https://images.app.goo.gl/aqRHt

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Што се не види која војска на слици је примедба на месту. Али то је мало теже постићи без да се не виде други ликови у крупном кадру.
Одговори

(25-04-2025, 01:44 PM)ватхра Пише:  На постеру има не два авиону пару, него шест.
Два горе лево, и још по два мања доле лево и десно.
Мислим да сам их помињао кад сам бројао лејере.

Код минобацача ми је прилично чудно да герилци имају целу батерију у низу и да дејствују. Мало опреме, још мање муниције. Да имају на једном месту четири оруђа је мало теже, али нисам хтео да критикујем јер се можда и десило.
Наравно да мб не пуцају по Дражи јер он није Кинг Конг
Његова униформа је историјски прилично у реду, не разумем ту примедбу.

Пешадија у стрељачком воду је ок.

Овде као и код Рајана имамо на плакату само протагонисте, не виде се противници

Тада су четници имали осам топова и око 20 минобацача.
Одговори

(24-04-2025, 10:41 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(24-04-2025, 09:14 PM)Mario Пише:  Да ли могу добити неке од фотографија? Чисто да направим и ја нешто па то не мора да буде званично, него чисто презентације ради Smile

Јави се на мејл.
Послао сам мејл Smile
Одговори

(25-04-2025, 04:28 PM)Mario Пише:  
(24-04-2025, 10:41 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(24-04-2025, 09:14 PM)Mario Пише:  Да ли могу добити неке од фотографија? Чисто да направим и ја нешто па то не мора да буде званично, него чисто презентације ради Smile

Јави се на мејл.
Послао сам мејл Smile

Стигао. Само да нађем времена.
Одговори

(25-04-2025, 03:31 PM)Шумадинац Пише:  Слажем се са Бенитом и Миткеом. Ево пар примера из стране кинематографије....

https://www.alamy.com/poster-for-patton-...archtype=0

https://www.google.com/search?q=%D1%84%D...DT6-upAzAB

https://images.app.goo.gl/aqRHt
Ово су изванредни пример плаката за филмове о генералима, који су били познате историјске личности које је донео Други светски рат.
Филм "Патон" је нешто старији, али је и филм А продукције Холивуда, са врхом америчких филмских звезда. У том филму је представљена теорија да је Патон убијен од једног немачког специјалца, а не да је погинуо у саобраћној несрећи.
Иначе, радило се о једном од најхрабријих и најратоборнијих америчких генерала и то се одмах види на плакату.
На плакату филма o генерал Мекартур, видимо карактеристичну позу америчког команданта на Тихом океану који је уништио Јапан и после га обновио као његов гувернер. Исто изванредан плакат. Одмах знамо о чему се ради у филму.
Трећи плакат је за филм "Жуков" где видимо лик глумца који игра Жукова, на готово половини плаката, а на остатку плаката се налазе и атмосфера жестоког рата и ликови припадника његове породице, чиме нам редитељ представља личну драму генерала Црвене армије који је био у немилости Стаљина, али је враћен у Црвену армију и преузима најтеже задатке у најтежим тренуцима Совјетског савеза, и излази као победник Другог светског рата. 
Овај последњи плакат је можда и најбољи. 
Углавном, сва три плаката су изванредна.

Волео би да Милослав не разуме ову критику самог плаката као критику његовог филма, јер је велика срамота да Срби до сада нису добили честит филм о свом највећем јунаку у Другом светском рату, а таквог примера нема нигде на земаљској кугли. Свака част, Милославу, на снази да уради овај филм, с поготово на теми где се описује највећа ратна сага војске којом је Дража Михаиловић командовао у борби против окупатора. 
Међутим, и овде се показало да туђа рука свраб не чеше. Није ово критика филма, него плаката.
Одговори

Герила је унижавање војне организације која је тада деловала на сасвим другим основама.
Одговори

Бенито,

Патон (филм са плаката) и Brass target (о коме пишеш, атентат на Патона) су два различита филма, на потпуно различитим нивоима
Одговори

Ја имам само једну примедбу на плакат, а у суштини то је више примедба на филм, баш када је реч о минобацачлијама. Мислим да се отишло у другу крајност у односу на партизанске филмове и да су четници овде превише једнообразно обучени и опремљени, јер на стварним фотографијама се види разноликост униформи. Када посматрам ове посаде са плаката више ми изгледа као српска војска из Балканских ратова.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(25-04-2025, 06:53 PM)ватхра Пише:  Бенито,

Патон (филм са плаката) и Brass target (о коме пишеш, атентат на Патона) су два различита филма, на потпуно различитим нивоима

Да, помешао сам та два филма.
Одговори

(25-04-2025, 07:42 PM)Николај Пише:  Ја имам само једну примедбу на плакат, а у суштини то је више примедба на филм, баш када је реч о минобацачлијама. Мислим да се отишло у другу крајност у односу на партизанске филмове и да су четници овде превише једнообразно обучени и опремљени, јер на стварним фотографијама се види разноликост униформи. Када посматрам ове посаде са плаката више ми изгледа као српска војска из Балканских ратова.
То је ствар опредељења аутора, идеје, поруке.
У Херојима Халијарда сваки четник је одевен другачије.
Овде је већина одевена исто или слично. 
Сем опредељења, то је и ствар чињеничног стања. Овде се већи део радње одвија у ВК. Највише слика из ВК имамомиз Прањана 1944. Видимо да скоро сви имају исте униформе.
Што се тиче обичних четника, различито одело је кад су "вољно". Али кад су борбене јединице, доста је слично.
Веће разлике настују у зимско доба, јер није било довољно шињела.
Ми смо снинали у летње доба.

П.С.
Бенито, знао је Енглез радњу филма: Четници омлате Немце и усташе.
Одговори

(26-04-2025, 11:34 AM)Милослав Самарџић Пише:  П.С.

Толико година проведених у проучавању Драже Михаиловића и још не научи чувену поруку:
"Енглезе трпите, али пред њима ништа не откривајте."  Тужан
Написао сам већ, да се не понављам. Ако је знао, тим горе.
Одговори

(26-04-2025, 12:10 PM)Бенито Пише:  
(26-04-2025, 11:34 AM)Милослав Самарџић Пише:  П.С.

Толико година проведених у проучавању Драже Михаиловића и још не научи чувену поруку:
"Енглезе трпите, али пред њима ништа не откривајте."  Тужан
Написао сам већ, да се не понављам. Ако је знао, тим горе.

Послао сам Марију, хајде да видимо да ли си у праву, а ја мислим да ниси.
Одговори

Изволите неко моје виђење како би требало да изгледа Smile По мени фаворит је четврта верзија
[Слика: djeneral-plakat-verzija-1.jpg]

[Слика: djeneral-plakat-verzija-2.jpg]

[Слика: djeneral-plakat-verzija-3.jpg]

[Слика: djeneral-plakat-verzija-4.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним