(03-06-2024, 10:18 AM)Бенито Пише: Осим Ђиласа који је у Београду већ трећи пут помогао Овај да остане на власти, био је потребан још један "омиљени опозиционар" да помогне да се и у друга два велика града оствари резултат повољан за Овај.
Фамозни др Несторовић са политиком "ми нећемо подржати никога", која је од када је политике увек значила подршку дотадашњој власти, одиграо је изузетно мрачну улогу на овим изборима. У Новом Саду је дозволио да му листа буде оборена због бизарног разлога, а у Нишу није ни имао листу. Тачно за онолико колико је Овај било потребно, односно за један обичан цензус од 3%.
Занимљиво је да су ретки они који су приметили ову срамну улогу коју је др Несторовић поново учинио Овај и оставио га на власти.
Напротив.
Колико ја пратим медије, површно разуме се, многи нападају Несторовића и његову групу. Између осталог и због овога што си ти споменуо, а ја означио.
На пример, то је исто спомињао Ђорђе Вукадиновић у изборној емисији на КТВ Зрењанин.
Колико сам ја разумео ваше хорско нападање Несторовићеве групе, они су криви за све и у сваком могућем сценарију.
Ја чак могу да дођем до закључка из ваших површних анализа да је Несторовић упропастио државу.
Он је крив за следеће ствари:
1. За Београд, зато што није на изборима 17. децембра подржао ни Курту ни Мурту. Ја питам сада тебе, као човек човека, да ли би подржао Маринику Тепић у обарању Александра Шапића? Флоскула о "подржавању власти" управо из тог ралога и јесте управо то - флоскула. Испразни садржај без смисла.
2. За Нови Сад, зато што је пријавио листу, која је оборена због закона о позитивној дискриминацији
3. За Ниш, зато што није ни пријавио листу
Ове ваше, на први поглед површне спекулације, можда представљају врхунску мудрост која може да се сублимише у слоган - ИСТИНА ЈЕ У АПСУРДИМА.
И сада очекујем да неко прокоментарише као одговор на ову моју запитаност - "плаве очи и ванземаљци".