Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

УДБА 2065

Мислим да их потцењујеш Бенито.Нисам уопште мислио на чланове Партије,то се подразумевало у малим местима да морају да раде за милицију(не нужно и за Удбу али их је свакако она могла добити "на зајам" кад пожели).Претпостављам да живиш у великом граду али волео бих да ти покажем како чак и увреме короне излапели доушници (од којих неки нису виђани годинама на местима друштвеног окупљања-данас су то продавнице односно платои испред њих)врше агитацију за вакцинисање (када је стигао абер са врха) те се жустро распитују ко је против .Да није тужно било би смешно.Баш ме занима сад за литијум да ли ће пензионисани поштари,наставници и други државни службеници у селима Мачве да оптужују нас противнике да смо против просперитета.Ем што све те сенилне шљамове знамо од раније као цинкароше ем сви користе потпуно исте речнице у агитовању . . .немогуће да су их сами смислили сви у исто време.Један мој,сада покојни комшија, направио гег са њима тамо 80-их.Купио мало више печења у месари и добро умотао.Застао на прекрсту (где вазда има дежурних ухода) ина њихова питања шта му је то нехајно одговори "ето убих дивљу свињу поред Дрине па понео мало и кући"(било време ловостаја).Није прошло пола сата а стигла му милиција кући.Тада још нису били уведени телефони у Бадовинцима.Срби су изгубили карактер а пакости и цинкарењу су одувек и били склони,па ми на једног јунака имамо туце издајника.
Одговори

Сви су се народи ослободили,делимично или у потпуности комунистичких служби а код нас су јаче него икада.То је сад већ питање генетике.
Одговори

Живим и у граду и на селу. Много дуго се бавим њима. И они то много добро знају.
Кад је било за корону пописао сам у једном селу, месној заједници, дакле четири засеока, колико је њих који нису радили у здравству или општини, дакле аматери, агитовали за вакцинацију. И пописао сам њих 15-ак. На преко 1000 становника.
Или, још бољи пример, када је умро Броз било је уведено ванредно стање (наравно незванично) у Београду. Страшно су се плашили да не дође до инцидента у оним данима мимохода и саме сахране. Тада су задуживали људе у улазима свих зграда по једног да контролише да ли је неко непознато лице ушло у зграду. Онда би тај, најчешће председник Кућног савета, проверио код комшије ко је дошао. Ако му се учинило да је лице сумњиво, позивала се милиција. У стану мог оца, где сам и ја био, спавала су два "сумњива лица", а ови то нису ни евидентирали. Толико су били ревносни. Али, да узмемо и да јесу били сарадници УДБ-е, председник Кућног савета и рецимо два његова заменика, опет је то изразита мањина у односу на број становника.
Провери на било ком случају, доћи ћеш до сличних резултата. Проблем је у томе што су они активни, а често и агресивни, а већи део народа гледа да се склони од тих будала, па тако изгледа да ових има више него што их има.
То да се народ квари после дугогодишње лоше владавине није новост. О томе је управо Андрић писао. Тако је и данас са Србима. Али, за то није крив народ, него елита. Елита је поставила таква правила у друштвеној стварности и народ им се прилагођава.
Удбашка је мантра да народ не ваља. Немој да наседаш на те приче. Уосталом, очигледно је да је народ далеко бољи него што су они који владају над њим. Ово што су Срби издржали, тешко да би истрпео иједан други народ.
Веруј ми, много је УДБ-е мање него што се мисли.
Владају сељачки, на чисти безобразлук.
Тако ће и завршити.
Одговори

Надајмо се да је тако али ја нисам уверен.знаш и сам да је Гестапо расписао награду за цинкарење за време немачке окупације али је брзо и одустао,много цинкарења билио.Испразнисмо благајну Трећег рајха ! :-) Слично је било и у јесен 1944-е.Нама је Велики рат сломио биолошки континутет али и моралну вертикалу као народу.Страдала је генерација Срба какву нико није имао у Јевропи.Они који су преживели нису се много питали у Краљевини а ни биолошки нису дуго потрајали.Плус још збуњеност око идентитета и питање шта сад треба да будемо и чему је послужило онолико страдање ?То знам из дединих прича а од књига на ту тему предлажем Покошено поље од Бранимира Ћосића.Никад се нисмо опоравили од Великог рата(говорим о Србији) а онда је стигла црна па црвена куга.У праву је Душан Ковачевић када каже да питање ослобађања од комунизма сада постало питање генетике.Управо данас сам мало заговарао са мојим добрим другом и колегом( идобар човек да не буде забуне),родом из Далмације.Изненадих се када чух да он подржава ископавање литијума "да пробамо па да видимо како иде ! " Јебига рекох,шта ту има да се пробава,то је као да пробаш цијанкалиј да видиш је ли јестив ?! Не може он да има исту емоцију према овом крају као што и ја немам исти тремор када видим Бенковац као када видим Мачву.Да поновим,добар човек и добар верник(што ја уопште нисам . . мислим верник)
Одговори

Оде Ти далеко. Само да Ти кажем да је, у последњих 20 година, неколико колега тражило и у Војном архиву и у Архиву града Београда тражило толико помињану објаву Гестапоа "да се забрањује Београђанима да пријављују своје комшије...." и да је нико још није пронашао. Прегледали су и сва издања дневних новина али то саопштење нису нашли. 
Ето, и то је, највероватније, написала УДБ-а после рата због очигледних разлога. Ко контролише прошлост контролише будућност!
Али, друга је ствар у питању забране отварања досијеа УДБЕ. Није примарно ко је откуцавао неког комшију. Баш УДБ-У брига за те типове.
Има много, много важнијих разлога зашто се не смеју отворити архиви УДБЕ.
У следећем посту поставићу и питање у вези тога.
Одговори

Питање за све који читају ову тему:
Који сарадник УДБЕ (југословенске или српске, сасвим свеједно, јер се забрана отварање досијеа односи на све службе, укључујући и обе војне) је, по резултатима историјских догађаја, имао највише успеха у свом друштвеном ангажману?
Одговори

(20-07-2024, 06:48 PM)victoria Пише:  Надајмо се да је тако али ја нисам уверен.знаш и сам да је Гестапо расписао награду за цинкарење за време немачке окупације али је брзо и одустао,много цинкарења билио.Испразнисмо благајну Трећег рајха !  :-) 

Ово су измислили комунисти. Гледао сам немачка документа, било је обрнуто, жалили су се надређенима на добро држање Срба.
Одговори

(20-07-2024, 07:16 PM)Бенито Пише:  Питање за све који читају ову тему:
Који сарадник УДБЕ (југословенске или српске, сасвим свеједно, јер се забрана отварање досијеа односи на све службе, укључујући и обе војне) је, по резултатима историјских догађаја, имао највише успеха у свом друштвеном ангажману?
Одговори

(20-07-2024, 07:20 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-07-2024, 06:48 PM)victoria Пише:  Надајмо се да је тако али ја нисам уверен.знаш и сам да је Гестапо расписао награду за цинкарење за време немачке окупације али је брзо и одустао,много цинкарења билио.Испразнисмо благајну Трећег рајха !  :-) 

Ово су измислили комунисти. Гледао сам немачка документа, било је обрнуто, жалили су се надређенима на добро држање Срба.

" Хајде да ми пријављујемо то ,постоји то у нашем народу , није то од јуче.Још 1943. немачка војна команда за Београд је издала саопштење у ком је тражила  да не пријављују илегалце , јер већ имају довољно денунцијаната " , подсетио је Вучић
Одговори

(20-07-2024, 07:13 PM)Бенито Пише:  Оде Ти далеко. Само да Ти кажем да је, у последњих 20 година, неколико колега тражило и у Војном архиву и у Архиву града Београда тражило толико помињану објаву Гестапоа "да се забрањује Београђанима да пријављују своје комшије...." и да је нико још није пронашао. Прегледали су и сва издања дневних новина али то саопштење нису нашли. 
Ето, и то је, највероватније, написала УДБ-а после рата због очигледних разлога. Ко контролише прошлост контролише будућност!
Али, друга је ствар у питању забране отварања досијеа УДБЕ. Није примарно ко је откуцавао неког комшију. Баш УДБ-У брига за те типове.
Има много, много важнијих разлога зашто се не смеју отворити архиви УДБЕ.
У следећем посту поставићу и питање у вези тога.

Ово стално потенцира Миломир Марић кроз своје емисије. Конкретно, да се забрањује Београђанима да цинкаре своје комшије.

А не знам одакле је то извукао, а можда је то одговор на Твоје питање које си поставио.
Одговори

Ма, какав Марић. То је једно.....
Један сарадник урадио је велики посао за УДБУ, а захваљујући својој великој лукавости, и себи и својим потомцима.
Одговори

(20-07-2024, 07:26 PM)Бенито Пише:  
Одговори

(20-07-2024, 09:54 PM)Бенито Пише:  
(20-07-2024, 07:26 PM)Бенито Пише:  

Душан Ковачевић?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Бећковић?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним