Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко организује и ко ће водити протесте против Рио Тинта?

.

Народ!

Да, тако би требало бити и требало да буде.

Свуда окачени плакати за најаву протеста (обично пада радним данима) исписани "крвавом хрватском гајевицом у народу познатој као USTASICA"

Међутим,

Као што видимо, у току је  концентрисање левичарских снага ЗЕЛЕНЕ АГЕНДЕ. Иза протеста стоји прозападна левичарска опозиција, млади скојевци, левичарске невладине организације и удружења. Чак им се придружују и тзв. десничарска опозиција и нека парацрквена удружења и надрилекари. Као и многи пољопривредници који сваке године користе тоне хербицида и пестицида. Народ се ту ништа неће питати већ ће бити само учесник. Организатори протеста их мало нуткају патриотским шлагвортима по друштвеним мрежама да што више пучине привуче. Тактика је у томе да се оправдано незадовољство народа против Рио Тинта преузме, искористи и преусмери у своју корист. То Овај врло добро зна и ништа се не дешава без његовог знања и допуштења. Проблем Рио Тинта постаје само удица или мамац. Као кад рибар забаци удицу са мамцем у реку или језеро, па је гладна риба прогута. Након што прогута мамац са удицом, риба ће се наћи у невољи, а рибар са њом може чинити шта му је воља. 

Е сад, шта нам ваља чинити?

Ето, за почетак нешто промуцах, па нека неко паметнији допуни или исправи.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Тако је, зелени су црвени. Звали су се маоисти (Јошка Фишер у Немачкој нпр), пре него што се прочуло да је Мао Це Дунг највећи убица у истории света. Ша су се замаскирлаи у зелене.
То је тоталитарна идеологија која под фирмом решавања неког проблема жели власт, привилегије и могућност да спроводи своје квазимисионарство. Као што је било овде од 1945.
За почетак треба одвојити изворне српске организације за за штиту природе.

На пример:
https://www.facebook.com/groups/584849888902129

Или ''Сувоборска греда''.
Одговори

Ко год да води ја сам против раскопавања целе западне Србије због било чега па и литијума.То не значи да сам за овога или онога већ да сам против рударења.У 21-ом веку ми нуде рударење од чије ренте смо током првих 10 месеци 2023-е у буџет добили чак 128 милиона евра или 21,33 евра по становнику ако рачунамо да нас има 6 милиона.Просјаци у Италији зараде 6 евра по сату што значи да за 4 сата надмаше нашу 10-месечну ренту на НАФТУ,ГАС,ЗЛАТО,БАКАР итд !!!
Одговори

НСПМ је урадио велику анкету, истраживање јавног мнења, поводом питања Рио Тинта и литијума. Поставили су низ различитих питања, о овом проблему, из различитих аспеката, како би се добила што јаснија слика става Срба и осталих грађана Србије о питању овог рудника литијума, али и других рудника који се налазе или се најављују у Србији.
Овде ћу изнети само један детаљ. Наиме, на прецизно питање:
Да ли сте за то да Рио Тинто отвори рудник јадарита у Јадру?
Позитивно је одговорило: 25,6 % испитаника 
На друго, слично али ипак различито питање:
Да ли сте за то да Рио Тинто отвори рудник јадарита у Јадру, под условом да немачки научници гарантују да процес ископавања ове руде није штетан по животну средину?
Потврдно је одговорило 31,8 %

Е тих између 6 и 7 % Срба спадају у највеће зло у нашем народу!!!
То су ти што више воле Швабурину него маму и тату!
Одговори

(28-07-2024, 02:01 PM)victoria Пише:  Ко год да води ја сам против раскопавања целе западне Србије због било чега па и литијума.То не значи да сам за овога или онога већ да сам против рударења.У 21-ом веку ми нуде рударење од чије ренте смо током првих 10 месеци 2023-е у буџет добили чак 128 милиона евра или 21,33 евра по становнику ако рачунамо да нас има 6 милиона.Просјаци у Италији зараде 6 евра по сату што значи да за 4 сата надмаше нашу 10-месечну ренту на НАФТУ,ГАС,ЗЛАТО,БАКАР итд !!!

Па не баш ко год.
Разлика је да ли на зиду држе слику Тита, или Сороша, Јошке Фишера, итд. 
Или неког Србина.
Видели смо петог октобра да није свеједно.
Дакле боље је да ојачају изворно српски покрети.
Одговори

(28-07-2024, 02:33 PM)Бенито Пише:  НСПМ је урадио велику анкету, истраживање јавног мнења, поводом питања Рио Тинта и литијума. Поставили су низ различитих питања, о овом проблему, из различитих аспеката, како би се добила што јаснија слика става Срба и осталих грађана Србије о питању овог рудника литијума, али и других рудника који се налазе или се најављују у Србији.
Да ли сте за то да Рио Тинто отвори рудник јадарита у Јадру, под условом да немачки научници гарантују да процес ископавања ове руде није штетан по животну средину?

Изгледа да Немци финансирају и ове за и делом ове против
Одговори

(28-07-2024, 02:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-07-2024, 02:33 PM)Бенито Пише:  НСПМ је урадио велику анкету, истраживање јавног мнења, поводом питања Рио Тинта и литијума. Поставили су низ различитих питања, о овом проблему, из различитих аспеката, како би се добила што јаснија слика става Срба и осталих грађана Србије о питању овог рудника литијума, али и других рудника који се налазе или се најављују у Србији.

Изгледа да Немци финансирају и ове за и делом ове против

ПААА Неће да бидне. 

СЕОС и Не дамо јадар нико не финансира. То су људи из Недељица.

Јер Ви стварно мислите да неко финансире сељаке у Недељицама.

Стварно мислите да је неко платио навијаче Партизана и Црвене Ђаволе да каче оне транспаренте???

Што се НСПМ и Ђорђа Влаха тиче, његова истраживања су неозбиљна. Увек дебело промаши. Више се ку*чи и и пише по твитеру него што ради истраживања, додуше човек је једном ногом у гробу и не знам како ради истраживања.

За новембарске изборе предвиђао је да ће Народна Странка тадашњег Вука Јеремића освојити 100+ хиљада гласова, они освојили 10 ак хиљада...

Ал ово је најјаче питање:

Цитат:Да ли сте за то да Рио Тинто отвори рудник јадарита у Јадру, под условом да немачки научници гарантују да процес ископавања ове руде није штетан по животну средину?
Кидање Кидање Кидање Кидање 

Мислим да се са овим питањем Ђока Влах спрда са Вама.

"Немачки научници" Кидање Кидање Кидање

хмк хмк Ми имамо озбиљан простатитс и није у реду да нас госн. Бенито са Ђорђетом влахом засмејава овако јак јер морамо трк у нужник и онда нам побегне мисао.

Елем,

Да се манемо шаљивџије и спрдаџије Ђорђа Вукадиновића, ми Рио Тинто ође схватамо озбиљно као националну претњу по опстанак српског аутохоног становништва и да је ред да народ устане, јер ако падне Западна Србија, Срби у Западној Србији ће доживети судбину Срба из РСК и Олују, етничко чишћење, застрашивање, прогон, затрпавање гробова, итд...

Много је озбиљнија ситуација од оне Милошевићеве "Страни плаћеник-Домаћи издајник".

Ође се не ради о никаквим  Страним плаћеницима, овде се ради о одбрани земље.

Нами је најјбитније шта је рекла САНУ а не Ђока Влах. А САНУ се јасно изјаснила.

Најжалије је што две СНС институције ћуте СПЦ и ДЕЛИЈЕ СЕВЕР ко'е су се јуче оним траги комичним транспарентом огласили.  

Него, какво је истраживање Колико је Рио Тинто откупио земље у Недељицама ??

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Да поставимо питање:

Знамо ко је против??

А,

КО ВОДИ ПРОТЕСТЕ ЗА РИО ТИНТО ??

ХАЈДЕ ДА ВАС ЧУЈЕМ!!

Изгледа да су  то они " Где су бранили Србе, Тамо Срба више ни нема" и тешки комунисти против којих је госн. Самарџић био отворен противник..

Елем за Рио Тинто су они који су блиски овој црвеној трулој коалицији то је ЦК СНС-а!

Знате у којим земљама се овако да један човек доноси олдуке где ће бити Рудник, То су Вам оне земље о којима смо најцрње читали под пером Милослава Самарџића 90-их година у Погледима, који је хвалио Западну Демократију, Краља, Вука, Шешељеве Војводе итд....док су му мрски били кинески комунисти, кубански, севернокрејски, колико знамо госн. Самарџић је био принципијелно за Парламентарну Европску Демократију...

Елем, данас када се покреће питање рудника са једне стране имате ЦК СНС, интересне групе које их држава економски финансира (Домаћи плаћеници-домаћи издајници) да не праве буку попут навијача Звезде, Патријаршије итд...

ЦК СНС на челу са Вођом, коме треба тапшати је донео одлуку, док са друге стране имате обичан народ...Тако да је ово борба с' једне стране комуниста и са друге стране је народ, обичан, да ли ћете стати на страну радиоактивнног литијума, колонизације, тровање свега што диш, протеривања Срба са вековних огњишта, прављење рудника на најполоднијој пољопривредној земљи или уз народ на Вама је.

Домаћи плаћеник-Донмаћи издајник = Комуниста.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Мекензи, није НСПМ без разлога поставио наведено питање. Сам Овај је рекао да ће се консултовати "са немачким стручњацима, па ако они кажу да нема опасности....". Уосталом, и речена председница Народне скупштине је повела иницијативу за одлазак парламентарне делегације у Немачку да би се посланици упознали са значајем копања литијума.
Дакле, постоји разлог зашто је поставио то питање.
Ни мене не интересује шта мисле "немачки стручњаци", него став Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду, али Овај њих ништа и не пита.
У том контексту је нормално, чак и паметно што је Вукадиновић поставио управо такво питање у својој анкети. Ту се лепо види у каквом је стању српска нација. Да је памети на сам помен "немачких стручњака" пад подршке отварању рудника био би драстичан, али код нас је увећан. И то је један од аспеката, један од детаља на који сам желео да укажем.
Уосталом, генерално је подршка Срба отварању рудника литијума око четвртине, а радикално против је више од половине становништва. Тако да је то довољан показатељ, и у овој анкети, као и у многим другим раније.
Одговори

(28-07-2024, 07:32 PM)Бенито Пише:  Мекензи, није НСПМ без разлога поставио наведено питање. Сам Овај је рекао да ће се консултовати "са немачким стручњацима, па ако они кажу да нема опасности....". Уосталом, и речена председница Народне скупштине је повела иницијативу за одлазак парламентарне делегације у Немачку да би се посланици упознали са значајем копања литијума.
Дакле, постоји разлог зашто је поставио то питање.
Ни мене не интересује шта мисле "немачки стручњаци", него став Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду, али Овај њих ништа и не пита.
У том контексту је нормално, чак и паметно што је Вукадиновић поставио управо такво питање у својој анкети. Ту се лепо види у каквом је стању српска нација. Да је памети на сам помен "немачких стручњака" пад подршке отварању рудника био би драстичан, али код нас је увећан. И то је један од аспеката, један од детаља на који сам желео да укажем.
Уосталом, генерално је подршка Срба отварању рудника литијума око четвртине, а радикално против је више од половине становништва. Тако да је то довољан показатељ, и у овој анкети, као и у многим другим раније.

Србија озбиљно клизи ка Револуцији или грађанском рату, јако озбиљно. Ја ретко кад грешим. Овде се не питају ни немачки стручњаци, ни Брнабићка имамо једног јединог противника а то је Рио Тинто, буду ли ови гурали пројекат биће нови 5-октобар, незадовољство у народу достиже степен кључања и то ће се претворити у озбиљан бунт. 

Видео си јуче Траннспарент Делија, боље да ништа нису ни дизали оно је брука и срамота...

Елем,

Милошевић је Срушен Петог октобра

Ђинђић убијен због Косова од британске тајне службе.

Тадића су сменили јер им је завршио посао са Хагом.

Вучића неће да скину јер још вагају, Вучић пада на Рио Тинту. Не помаже ни спинови о плати од 100 хиљада, ни повећање пензије и остале популиатичке ствари, једноставно народ неће рудник Литијума.

Рудник Литијума је као НДХ за Србе у НДХ. Протераће, потроваће, побиће, затроцаће нам изворе пијаће воде, зенљу и ваздух.

Ово није  оно Домаћи издајник-страни плаћеник а са друге стране су тобоже неке патриоте, а издали,продали све што је српско!

Неће копати!

Амин.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Мекензи, не сипа се ново вино у мешине старе.
Не тумачи нове догађаје, кроз оно што се десило пре 25 година.
Премало ми информација имамо да би тумачили шта се дешава. Шта ћемо ако Овај гура ово са Рио Тинтом до тачке да се потпише правно обавезујући споразум, па да онда избије фрка, коју ће он да организује, или контролише, а онда да промени одлуку, "јер не могу против народа". Да би онда Рио Тинто тужио Србију и добио пресуду пред Међународним судом за абнормалну одштету. И тако ми плаћали оно што је Овај зас.... ко зна када још, када је и узео наруквицу од Рио Тинта.
Напомињем да је ово спекулација, јер немам никакве информације изнутра шта се заправо дешава.
Али, хоћу да кажем, Овај је спреман на све могуће сценарије, као што смо видели и до сада. 
Зато треба четворе очи отворити.
Одговори

Биће свашта поводом Рио Тинта.

Можда се сад деси народ.
Одговори

(29-07-2024, 07:33 AM)Mitic Пише:  Биће свашта поводом Рио Тинта.

Можда се сад деси народ.

Моја процена је да ће власт опет да одложи ископавање 
Иначе читао сам негде изјаву шефице немачких Зелених / црвених. Подржава и хвали ископавање у Србији, каже да је скроз безбедно. Подржава и у Немачкој и биће га и тамо, само што Немци још немају технологију, биће чим је освоје, а Срби срећо имају ту технологију коју Немци немају.
Одговори

У последњих три године било је више криза у Србији. За све је важило да имају једну значајну заједничку компоненту. Овог пута, те компоненте нема.
Примећује ли неко кога нема везе овијех дана?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним