Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко организује и ко ће водити протесте против Рио Тинта?

(14-08-2024, 12:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  Добро бре Мекензи, разумем да онда ниси знао шта је Отпор, али да ли је могуће да ни данас не знаш?
Зар мислиш да су силне паре Отпору дате за корист Србије?

Ми смо у Погледима објавили факсимил документа о једној исплати. Америчка амбасада даје новац једном од лидера, а у заглављу пише "у највишем интересу Америке".
Левичарске, наравно. Дао нам је човек из врха Отпора који је видео шта је и иступио

Управо због Отпора и других плаћеника, закључно са Ђинђићем, није било Шестог октобра, коме се већинска Србија надала. Него је једна комунистичка фракција замењена другом, милошевићевска стамболићевском.
Зато што комунисти не знају за националне интересе.

Сада је наравоученије да немачки Зелени, а заправо црвени, и слични, не преузму еколошке покрете.

Зато подржавам само неплаћене еколошке организације.

Зато ни сам никад нисам узео новац од Сороша и осталих фондова.

Добро де,

Што се отпора тиче, Да ли би Милошевић био срушен да није отпору било финансијске подршке са стране. 

Друго нико се у отпору није обогатио, све паре које нису биле толико велике су ишле искључиво и једино у финансирање кампање. Кључ отпора је била јака кампања и мобилност људи + народу је Милошевића било преко главе.

Што се ових протеста тиче. СЕОС и Не дамо јадар су чисти. Они су своји. Проблем је што ти људи не знају и нису професионалци да организују протест. Многоо грешака имају у корацима. Од говорника до других детаља.

На њиховим скуповима може свако да дође. Она тројица са 20 дечака и девојчица су само уништили себе и протест оним глупостима у Прокопу.

Друго та три лика се многоо форсирају у медијима у односу на цео скуп који је био фантастичан преко 100 хиљада људи.

Ти ликови нису били ни организатори ни ко организатори скупа.

Оно што ће њима СЕОС-у и НЕ ДАМО ЈАДАР бити проблем њихове интересе неко мора да заступа у Скупштини Србије или пред ЕУ. Значи, неки политичари морају да их представљају и понуде им сарадњу. СЕОС и НЕ ДАМО ЈАДАР за сада одбијају сваку политичку подршку што ће им се обити у главу.

Други проблем је што нити једна политичка организација ни леви ни десни ни центар не преузимају одговорност нити нешто покрећу неке кампање.

Ситуација је пат позиција. СЕОС и НЕ ДАМО ЈАДАР одбијају сваку политичку подршку а са друге стране Политичке организације ништа не раде да покрену неку политичку кампању.

Тако да видећемо шта ће бити.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Имам утисак да ће се копати, јер су сви велики за:
- власт,
- опозиција (она је и потписала кад је била власт, сад је против само због прилике да се стекне неки поен),
- Зелени. Они су гласали 1999. да нам се баца уранијум, који је мала маца за литијум. Сада подржавају и ове за, јер су у влади Немачке и јер су фактор у ЕУ, и ове против, можда да би узели неку пару од Рио тинта или шта већ. Изгледа да је за њих "зелена агенда" начин да се наметну. Ипак су они екстремна левица.

Само је питање на који начин ће се копати: као у Африци или као у Европи. Због овог питања су важни протести. Да се добије што чистији погон. Узгред, могло би да се покрене питање осталих рудника, међу којима има горих од литијума. Академик Цветковић каже да је антимон ту негде. Копа се у Зајачи, дакле у Јадру, око 100 година. Јаловина уништава ваздух, воду и земљу, а нико глас да дигне. Рудници лигнита су најгори, јер су највећи, итд.

Дакле, битно је да се издвоје аутентичне српске организације за заштиту природе, да протестују што више могу, али да се ману блокада путева и сл.
Одговори

Би ли неко могао да постави интервју академика Цветковића, са Јутјуба, много је добар.
Одговори

(16-08-2024, 11:20 AM)Милослав Самарџић Пише:  Би ли неко могао да постави интервју академика Цветковића, са Јутјуба, много је добар.

Ево најновијег...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

https://www.youtube.com/live/s5htcKtuJS0...7wonq0Dd3R

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

https://www.facebook.com/reel/479132208375656
Одговори

Партизани ће да бране Србију! Кукала нам мајка!

Цитат:Како се од политичара прави ратник, човек који је 1937. дошао на чело Комунистичке партије, 1941. Је постао командант и маршал Југославије. Није му то пало с неба, изволите политичари. Овај режим се руши тако што ћете или бити бројинији на изборима или јачи на улици.
Дикић и Ћута: Формирати врховни штаб и партизанске одреде, људи на улици траже Вучићеву главу
Одговори

Има већ више од годину дана, када сам срео једног пријатеља, врсног интелектуалца, који ме је одмах по сусрету, упитао:
"Мирише да ћемо поново у комунизам?"
Одговорио сам му:
"Ми никада из комунизма нисмо ни изашли. Сада нам следи прича комуниста да је ово под влашћу Овај био капитализам, па ће се створити лако маса будала која ће подржати пад таквог режима, са флоскулом о равноправности и социјалним неједнакостима. А у стварности смо и ових 12 година, као и претходних 12, гледали разрађену тактику из периода титоизма где се сиротињи раји дају мрвице мрвица, без икакве наде у лични и друштвени напредак, осим у случају увлачења у задњицу владајућем естаблишменту, док авангарда радничке класе уништава целу земљу, све њене друштвене, привредне и природне ресурсе зарад личних интереса."
Уосталом, имаш и на овом форуму једног таквог који би волео да се "комунизам врати". Само не знам, још ми нико није доказао када је то овде удба сишла са власти.
Одговори

А с друге стран' имамо и овакав случај: Пре једно годину дана налетех у пролазу на мог познаника, интелектуалац исто, породичан и добар домаћин, из четничке породице, али... симпатизер СНС и Овај. Те га у шали питах:
"Оћемо л' да идемо у четнике?"
Одговорио ми кратко:
"Не!"
Ја мало зачуђен опет питах:
"А што бре?"
Он настави:
"Где да идем кад никад нисам ни излазио од њих? Ја сам вазда у четницима."

Јок

Д М
Одговори

Море, у праву је Ћута! Човек тражи 300 храбрих омладинаца и скојеваца! Оде Киза у партизане у борби против Рио Тинта, МХЕ и Овај.   Јок

Д М
Одговори

(23-08-2024, 12:14 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Партизани ће да бране Србију! Кукала нам мајка!

Цитат:Како се од политичара прави ратник, човек који је 1937. дошао на чело Комунистичке партије, 1941. Је постао командант и маршал Југославије. Није му то пало с неба, изволите политичари. Овај режим се руши тако што ћете или бити бројинији на изборима или јачи на улици.
Дикић и Ћута: Формирати врховни штаб и партизанске одреде, људи на улици траже Вучићеву главу

Што се каже: рекао сам вам. Зелени су црвени. И наравно, као и ови црвени на које се позивају, нечији плаћени агенти
Одговори

Само за ое који нису страни плаћеници и домаћи издајници црвени, комунисти и остало један мали поклон од "покровитеља" за подршку и лојалност.

Шуми прво теби па редом.....

Извињавамо се што су мајице "жуте" боје друге нисмо имали у Аустралији..

[Слика: 3456.jpg]

search image link

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Цитат:Што се каже: рекао сам вам. Зелени су црвени. И наравно, као и ови црвени на које се позивају, нечији плаћени агенти
Сад, ко је коме први рекао, питање је.

За Александра Дикића ја сам емотивно везан. Кез

Наиме, Дикић је Србијанац из Оџака. Тамо су насељене партизанске породице из јужне Србије, тако да ме за њега не чуди што нагиње на ту страну. Изненадило ме је што је толико залупан. Исто важи и за Ћуту.

Елем, Дикић је почео на Радио Оџацима, па је почео да пише на порталу Српски културни клуб Остоје Симетића и кумпаније. Ту сам се ја укључио у дискусију те ме је Симетић, задивљен мојим коментарима, позвао да и ја пишем за СКК. Тако је почела моја блистава каријера политичког аналитичара и мислиоца, грубо прекинута четири године касније интервенцијом дубоке државе.
Дикића ево где је, пита се и на Данасу и сл., мене су дозвољене објаве на Погледима, а СКК је извршио свој задатак и угашен је. (Најпре сам ја елиминисан јер сам их оптужи да су по босанској линији почели да бране Вучића; па се испоставило да сам тачан јер су просто нестали проту-режимски текстови који су их нетом раније красили. Онда се догодила несрећа да су им два аутора из редакција умрла од короне, што је само убрзало њихово гашење. "Жестоког" Остоју Симетића сада је тешко наћи у јавном простору, посветио се човек новим изазовима, и то би било то.)

Ево, као бонус, први мој текст на ССК, а посвећен је Алесандру Дикићу.

ИЗДАЈНИЦИ СУ ВЕЋ ЗАТВОРИЛИ ВРАТА
Одговори

Је ли то Дикић лекар у НС?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним