Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко организује и ко ће водити протесте против Рио Тинта?

Против сам Бенито,против.Ја сам за то да купујемо (намерно)упропаштене руднике у комшилуку па сам навео и пример једног из мог родног града и да ми од тог угља правимо струју која је већ сада тражена роба.Хајде да уложимо паре и у изум нашег човека који је нашао начин складиштења топлотне енергије месецима уз минималне губитке.Дуже од деценије нуди ЕПС-у али јок . .. они хоће да увезу.Сада Португалци праве експериментално постројење па ако буде радило прелазе на већи објекат.Ја сам за Стојадиновићев принцип да пређемо на вишу фазу прераде а не да ријемо по земљи.У ствари,ово је још горе,да пустимо друге да рију по нашој земљи.Ко је на пример проверио докле су Кинези стигли са бушењем ПОД земљом ?Како уништавају надземну Источну Србију то видимо.Имам незваничну информацију да ће они ускоро стиће до Зајечара бушећи ПОД земљом.Како ће се то одразити на сеизмичку стабилност на пример ? Више памети који наша народ има(појединци наравно) а мање крампа и шрафцигера.
Одговори

Ми смо већ сада продали будућност и ако хоћемо да је вратимо морамо започети процес национализација ,за тепсију рибе,поклоњених великих привредних система.Прво НИС,за то ћемо имати подршку Запада па онда изворишта воде(за то ћемо имати подршку Истока-барем се надам),рудника поклоњених Кинезима(за то ћемо имати подршку свих),ПКБ-а,ИМТ-а,ИМР-а итд.Колико може и редоследом којим буде могуће.Треба искористити овај велики сукоб Запада и Истока и узети своје ресурсе у своје руке.Хушкати их додатно једне на друге,припремити гарнитуру политичара као бајаги "прозападну" и другу "происточну" а у ствари просрпске.Лагати лажове,варати преваранте и красти од лопова који су украли наше.Тајкунима оставити избор:врати украдено (на пример 80%) и настави да живиш или . . . Мртвом ти не значи ни 100%.
Одговори

Бити лукав,бити суров,бити далековид . . .бити Милош.
Одговори

(27-08-2024, 05:10 PM)victoria Пише:  Бити лукав,бити суров,бити далековид  . . .бити Милош.

Да је жив Коџа Милош, све зелебмаће и комуњаре што предводе протесте против Рио Тинта би побио, и допустио Њемчурама да копају.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Да,да . .. зато је слао студенте у европске метрополе и отварао школе по Србији.Да би деца научила да копају.У праву си.
Одговори

(27-08-2024, 05:26 PM)victoria Пише:  Да,да . .. зато је слао студенте у европске метрополе и отварао школе по Србији.Да би деца научила да копају.У праву си.

Па, није их баш нешто много послао. И послао их је да се врате и касније до краја служе држави, односно њему. 
Него, пусти то....
Ајмо да се вратимо теми.
Одговори

Да ли мислиш да Србија може да одбије Рио Тинто, ако не избаци Зи Ђинг?
Да ли Србија, на челу са Овај, може да избаци Зи Ђинг из Србије?
Да ли се неко од оних који су данас дигли глас против Рио Тинта својевремено дигао глас против Зи Ђинга?
Ако ћемо до краја бити поштени, а то је Самарџић већ поменуо, ко је највећи загађивач у Србији?
И? Да ли је неко дигао у Србији глас против Колубаре?
Проблем Рио Тинта у Србији је управо проблем недостатка демократских установа. Најгоре у свему је што ни они који су против Рио Тинта не инсистирају на демократији.
Недостатак демократских установа је и довео до овога да је опште лицемерје до краја испливало на површину. А исти случај се десио и када је била криза због убиства у згради школе Владислав Рибникар.
Бојим се да ће се и из ове ситуације изаћи на исти или сличан начин.
Одговори

Потписујем.
Одговори

(27-08-2024, 06:35 PM)Бенито Пише:  Да ли мислиш да Србија може да одбије Рио Тинто, ако не избаци Зи Ђинг?
Да ли Србија, на челу са Овај, може да избаци Зи Ђинг из Србије?
Да ли се неко од оних који су данас дигли глас против Рио Тинта својевремено дигао глас против Зи Ђинга?
Ако ћемо до краја бити поштени, а то је Самарџић већ поменуо, ко је највећи загађивач у Србији?
И? Да ли је неко дигао у Србији глас против Колубаре?
Проблем Рио Тинта у Србији је управо проблем недостатка демократских установа. Најгоре у свему је што ни они који су против Рио Тинта не инсистирају на демократији.
Недостатак демократских установа је и довео до овога да је опште лицемерје до краја испливало на површину. А исти случај се десио и када је била криза због убиства у згради школе Владислав Рибникар.
Бојим се да ће се и из ове ситуације изаћи на исти или сличан начин.

Да ми покушамо да одговоримо.

Овако у Бору од памтивека постоје Рудници, Жељезера Смедерево је од 1945-те као и коп Колубара..

Бор је рударско место.

Србији нису потребни нови рудници, поготово не литијума.

Литијум је зло. Смрт. 

Руда јадарит је изузетно токсична и мешавина је најјтежих и најјцрњих метала. Да би из јадарита добио чист литијум мораш потрошити тоне и тоне сумпорне киселине и најцрњих отрова.

Угаљ, Злато и Жељезера Смедерево јесу токсични, међутим Рудник Литијума је смртно токсичан.

Треће кинези у Жељезари и Бору су поставили филтере.

Жељезара Смедерево је контролисани затворени систем. Једино што имају испарења у ваздуху и тако трују смедеревце.

Рудник Рио Тинта је отворен систем што значи да ће бити уништено преко 1500 хектара најјквалитетније плодне пољопривредне земље.

Што се тиче Зи Ђина у Бору итекако се протестује и постоје више еколошких организација само јеби га неће то бити на хепију, пинку, инфофмеру..Мораш доћи на твитер спејс да чујеш људе из Бора, Мајданпека шта причају...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Борски рудник који је постојао пре доласка Кинеза и после, а поготово сада, два су различита појма.  Смедерево и Колубара не постоје од 1945, него су доцније настали. Кинези нису поставили никакве филтере. Зашто би их поставили? Ко их приморава на то?
Тим људима у Бору који се буне, свака част! Али, не питам за њих. Питам за пијане левичарке. Ћути се скоро деценију од загађивања Србије, и више од деценије, јер се добијају апанаже од тих рудника. Још у време Коштунице, сви ови опозициони су добијали новац од Колубаре, за време Милошевића да се и не говори, и тако даље...
Него, сад кад је јављено да Овај више неће бити на управи у Србији, онда ајде да устанемо. Потрчали сви они који су добијали паре од Овај, називали га српским Де Голом, који су ћутали као заливени, да сада бране Србију.....
И немој да ми адвокатишеш за друге овде. Ако си плаћен од пијаних левичарки онда то признај, а ако ниси немој се петљати тамо где Ти није место. 
Дакле, Рио Тинто - НЕ.
Али, ако не отерамо Кинезе, знаш колико ће нас неко бреновати..... Уосталом, ова земља је од 1945 и замишљена као експеримент држава, што је волу до сада, ваљда, видљиво.
Одговори

Ево мало и од мене.Пројекат Јадар уопште није пројекат Јадар већ цела Западна Србија,неких 200км у пречнику.Пробне бушотине су већ урадили у Мачви,у близини Ваљева и крећу према Сувобору.До пред Чачак.Шта њима значи површински коп на три њиве?Из коментара видим да Бенито није разумео суштину протеста у Западној Србији а Милослав или није разумео или не жели да разуме.Ово НИЈЕ еколошки протест !!! Ово је одсудна битка за ОПСТАНАК српског народа у Западној Србији.Јасно је да када РАСКОПАЈУ толики простор да ту живота за нас више нема све и да ниједна кап сумпорне киселине не стигне до водених токова и све и да ниједна честица прашине не оде у ваздух.Отуда је важан став НЕЋЕШ КОПАТИ ОВДЕ !!! Рио бандити могу изаћи са неким пројектом који ће бити "еко"(стварно или не није ни важно) али у СВАКОМ случају толики површински копови значе крај постојања Срба у Западној Србији.
Одговори

Зашто се нисмо бунили када су Кинези почели да уништавају Источну Србију ?Па ја бих их подржао али мора народ тамо да урликне и дохвати мотке.Ја сам рођен у граду тешке индустрије и знам шта је загађење али знам и да је тешко бити индустријализован а удисати миришљавв ваздух.Но,међутим али ипак . . .проблем загађења ваздуха у индустријским градовима ипак може временом да се ублажи па и реши усавршавањем технологије и организовањем саобраћаја и грејања на другим принципима.Значи проблем је решив ,није неповратан.Раскопавање земље у овим размерама је НЕПОВРАТНА штета.Ми треба да улажемо у земљу а не да је раскопавамо,нека је раскопавају негде другде.Сваком руднику једном дође крај јер бива исцрпљено налазиште.Бандити ће једном сами покупити алат и машине и отиће.Шта ће остати нама ?И ко ће остати да их испрати.Из искуства ИсточнеСрбије видимо да ће остати кратери,да ће српски народ бити исељен по страним државама а да ће у монтажним објектима евентуално остати белосветска гарава сиротиња заборављена од робовласника који су их овде довели.Неће се газдама исплатити транспорт робова на нову дестинацију.
Одговори

Раздвојте мотиве народа од мотива самопроглашених вођа.Потајно се надам(има неких индиција) да ипак постоји невидљиви Горски штаб који организује протесте (сутра и нешто јаче) јер излизаним политичарима није дозвољен приступ бини у Шапцу.Бенито,претерујеш са захтевима за истовременим протеривањем свих које си побројао.Немогуће је све њих истовремено победити.Једног по једног.Као и 1914-е,када их победимо на терену Западне Србије биће много лакше.Не видим зашто бисмо истовремено отварали толике фронтове ?Тако сигурно губимо.Није ни Солунски фронт пробијен на свим правцима већ на једном и онда се продор шири.Нестрпљење и нерални захтеви нам само могу одмоћи.Исход овог рата биће одлучен у Западној Србији као и у претходних 200 година што је бивало.
Одговори

(28-08-2024, 09:22 AM)victoria Пише:  Ево мало и од мене.Пројекат Јадар уопште није пројекат Јадар већ цела Западна Србија,неких 200км у пречнику.Пробне бушотине су већ урадили у Мачви,у близини Ваљева и крећу према Сувобору.До пред Чачак.Шта њима значи површински коп на три њиве?Из коментара видим да Бенито није разумео суштину протеста у  Западној Србији а Милослав или није разумео или не жели да разуме.Ово НИЈЕ еколошки протест !!! Ово је одсудна битка за ОПСТАНАК српског народа у Западној Србији.Јасно је да када РАСКОПАЈУ толики простор да ту живота за нас више нема све и да ниједна кап сумпорне киселине не стигне до водених токова и све и да ниједна честица прашине не оде у ваздух.Отуда је важан став НЕЋЕШ КОПАТИ ОВДЕ !!! Рио бандити могу изаћи са неким пројектом који ће бити "еко"(стварно или не није ни важно) али у СВАКОМ случају толики површински копови значе крај постојања Срба у Западној Србији.

Можда вас двојица нешто нисте разумели?
На пример:
- Већ је раскопана северна Шумадија, 60.000 хектара и то је највећи загађивач у Србији. Можда се ту ништа не дира због овог што каже Бенито?
- Већ постоји загађивач Западне Србије у рангу литијума - антимон, Зајача, па опет ништа.
- Већ је девастирана Источна Србија, па опет ништа?
- Штетно за нашу ствар је изношење нетачних података (раскопавање до Чачка, очигледно немогуће).
Другачије речено, добро је само системско и систематско решење, а њега не само што нема, већ делује да га има друга страна. Мени делује да сте упали у машину те друге стране. Верујем и Бениту.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним