Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТВ серија "Нобеловац"

ТВ серија "Нобеловац" прати живот књижевника Иве Андрића током неколико месеци у јесен и зиму 1961. године, од тренутка када је сазнао да је добио Нобелову награду до повратка са церемоније доделе, преко Швајцарске, у Београд.

https://www.rts.rs/tv/rts1/5542186/nobelovac.html
Одговори

Стицајем околности о овоме сам знао да се одавно снима јер је сценариста серијала мој изузетан пријатељ Иван Велисављевић...ЈЕсте лево орјентисан али је јако добар човек...Управо са њим у овом тренутку комуницирам када пишем ову поруку

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Па јесте мало улево. Масовна убиства Београђана од комуниста само су овлаш поменута. Комунисти су приказани као пристојни, сем делимично Зоговића.
Андрић није био баш тако слаба личност.
Одговори

Управо сам му оставио неколико питања... Чекамо следеће епизоде

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

На оној клупи где седи Андрић док ови причају шта ће с њим, 1990. године седео сам и причао, једини пут, са Бориславом Пекићем.
То је у Француској 7, на спрату. Удружење књижевника Србије.
Одговори

(06-10-2024, 12:16 PM)sagus Пише:  Стицајем околности о овоме сам знао да се одавно снима јер је сценариста серијала мој изузетан пријатељ Иван Велисављевић...ЈЕсте лево орјентисан али је јако добар човек...Управо са њим у овом тренутку комуницирам када пишем ову поруку

Има мана, али генерално ово је изузетно пристојно урађено. 
Главни проблем Андрићеве биографије је Други светски рат, и могли су да избегну то у првој епизоди. 
Много, много добрих ствари има у овој првој епизоди, види се да су се дуго спремали. 
Ако можеш, питај га да ли је разговор око пријема у Удружење књижевника Југославије потпуно измишљен? Нарочито онај досије Андрићев који читају, да ли су то негде нашли или је комплетна та сцена састављена из различитих извора?
Одговори

(06-10-2024, 12:56 PM)Бенито Пише:  
(06-10-2024, 12:16 PM)sagus Пише:  Стицајем околности о овоме сам знао да се одавно снима јер је сценариста серијала мој изузетан пријатељ Иван Велисављевић...ЈЕсте лево орјентисан али је јако добар човек...Управо са њим у овом тренутку комуницирам када пишем ову поруку

Има мана, али генерално ово је изузетно пристојно урађено. 
Главни проблем Андрићеве биографије је Други светски рат, и могли су да избегну то у првој епизоди. 
Много, много добрих ствари има у овој првој епизоди, види се да су се дуго спремали. 
Ако можеш, питај га да ли је разговор око пријема у Удружење књижевника Југославије потпуно измишљен? Нарочито онај досије Андрићев који читају, да ли су то негде нашли или је комплетна та сцена састављена из различитих извора?

Мен се чини да су, с обзиром на карактер, сви периоди Андрићевог живота главни проблеми. Али, хајде,  да не кваримо драмски ужитак...
Одговори

Послат упит  Smile

Мало сма неке конверзације из личних разлога ''прекречио''

[Слика: Screenshot-2024-10-06-144927.png]

Одговори

Још није одговорио на ово последње питање које је Бенито претходно поставио?
Одговори

Што се тиче Андрића, одавно сам хтео да поставим једно питање Бениту.

Наиме, Андрић је нудио своје дипломатске услуге Павелићу, тако каже Светислав Басара цитирајући Бранка Лазаревића.

https://www.youtube.com/watch?v=AR6paT8gb7s

И зато да се јавим Бениту да оцени Басарин приказ Андрића
Одговори

Не знам одакле Басари извори за оно што је навео о Иви Андрићу. Ово везано око Павелића, рекао је да је видео код Бранка Лазаревића.

А ко зна где је нашао да је Андрића сачекао немачки официр током повратка у Београд. Историчарка књижевности Жанета Ђукић Перишић каже да га је 1. јуна 1941. године сачекао адвокат и пријатељ Брана Миленковић код кога је живео у стану (ова личност се појављује у серији)

https://www.politika.rs/scc/clanak/50591...ske-adrese

Ова историчарка је стручни консултант у серији "Нобеловац".
Одговори

Није још увек.Чим добијем одговор јављам...Оно што ми је потврдио, обзиром да смо изузетно добри пријатељи, јесте да су користили, што сам му и рекао нажалост да је тако, углавном изворе од црвених. У првој епизоди се помиње цитирам када Андри кога глуми Тика Станић коментарише да му је ово треће бомбардовање, коришћени су Андрићеви дневници за ту сцену

Одговори

[Слика: Screenshot-2024-10-07-185837.png]

Ево га и одговор на Бенитово питање који ми је Иван проследио

Одговори

(06-10-2024, 12:24 PM)Милослав Самарџић Пише:  На оној клупи где седи Андрић док ови причају шта ће с њим, 1990. године седео сам и причао, једини пут, са Бориславом Пекићем.
То је у Француској 7, на спрату. Удружење књижевника Србије.

Какав је утисак одао на Вас?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним