Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЈУНАК ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА У КРАЉЕВИНИ ЈУГОСЛАВИЈИ

Па, поштено да ти кажем:Тешко да ће више родити мајка сина, као што роди Милутина.
Али, нисам мислио на њега. Мој јунак је Крагујевчанин, исто као и ти, а и дођош је у Крагујевац, исто као и ти.
Погоди ко је!
Одговори

(01-01-2014, 05:36 PM)Бенито Пише:  Па, поштено да ти кажем:Тешко да ће више родити мајка сина, као што роди Милутина.
Али, нисам мислио на њега. Мој јунак је Крагујевчанин, исто као и ти, а и дођош је у Крагујевац, исто као и ти.
Погоди ко је!

Војвода Вук ?
Одговори

Не. Цивил је. И не помажи Милославу, нека се снађе сам.
Одговори

(01-01-2014, 03:57 PM)Петар Пише:  Мајор Војислав Воја Туфегџић.Једна веома морална личност.
Баш сам хтео њега да поменем!
Додуше и капетана Јанка Туфегџића.
То јест - обојицу.
Одговори

(01-01-2014, 05:36 PM)Бенито Пише:  Па, поштено да ти кажем:Тешко да ће више родити мајка сина, као што роди Милутина.
Погоди ко је!
Трифуновић је рођен у КГ, ако си на њега мислио?
П.С.
Аха, цивил.
Немам представу на кога мислиш.
Одговори

Као децу су нас одвели у Шумарице. Тамо сам чуо први пут причу о њему. Друга деца су се кришом спрдала његовим поступком. Многи и данас то чине.
Историја тога рата ме прво заинтересовала због њега. Како сам више сазревао и сазнавао о нашој историји, његов поступак сам све више и разумевао у његовој суштини. Данас сматрам (иако сам против "стварања свести народа путем историје") да генерације које долазе треба на његовом примеру учити, како ваља да схватају преузете дужности и професију за коју се определе. А тога после оволиких година комунизма, у Србији има врло ретко.
Дакле, то је директор крагујевачке гимназије Лазар Пантелић.
Одговори

(01-01-2014, 07:06 PM)Бенито Пише:  Као децу су нас одвели у Шумарице. Тамо сам чуо први пут причу о њему. Друга деца су се кришом спрдала његовим поступком. Многи и данас то чине.
Историја тога рата ме прво заинтересовала због њега. Како сам више сазревао и сазнавао о нашој историји, његов поступак сам све више и разумевао у његовој суштини. Данас сматрам (иако сам против "стварања свести народа путем историје") да генерације које долазе треба на његовом примеру учити, како ваља да схватају преузете дужности и професију за коју се определе. А тога после оволиких година комунизма, у Србији има врло ретко.
Дакле, то је директор крагујевачке гимназије Лазар Пантелић.
Е, да, свака част за ово!
''Пуцајте, ја и сада држим час!''
Уз њега треба додати и проту Андру Божића: ''Ако ми од тебе зависи живот, не треба ми!''
То је рекао Марисаву Петровићу.
Одговори

Шта мислиш да поднесемо један заједнички предлог скупштини града Крагујевца да се обојици подигне споменик у центру, негде код Крста рецимо?
Одговори

Ма нема шансе...
Одговори

Ајмо форумаши, имали смо јунака могли би цео овај сајт да преплавимо.
ПС Мунгосе, браво за помињање Диане
Одговори

Што се тиче појединаца, определио бих се за пуковника Драгослава Рачића...
[Слика: 243299174813562935355466.jpg]
... ако је реч о јединици, били би то припадници Шестог ловачког пука ЈКРВ...
[Слика: 6-lovacki-puk.jpg]
... заправо јунаци су и припадници свих осталих ловачких и бомбардерских пукова ЈКРВ, који пружише јуначки отпор вишеструко надмоћнијем непријатељу у Априлском рату.
Ако неког занима, може да прочита текст у Политикином забавнику о акцијама наших бомбардерских пукова
http://politikin-zabavnik.rs/pz/tekstovi/do-poslednje
Одговори

Рачић.Браво.Мало прек,ал одличан официр.
Одговори

Мајор Иво Фрегл и његово командовање стрељачким стројем.
Одговори

(02-01-2014, 03:37 PM)Сипуљац Пише:  Мајор Иво Фрегл и његово командовање стрељачким стројем.
Није Фрегл тада убијен, то је мит.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним