Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 2.57 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Екуменизам

Ne,oni su predstavnici nase Crkve,tako da njih nazivati otpadnicima je neumesno,pa i protivreci i Kanonima na koje se stalno pozivate! Ne moze stablo prici otpaloj grani,vec otpala grana stablu! Sto se tice celnika "Borbe Za Veru" je svima poznata njihova proljoticevska politika koji varaju ovaj narod...o veri i da ne govorimo!
Одговори

(08-02-2015, 08:18 PM)zicanin Пише:  Ne,oni su predstavnici nase Crkve,tako da njih nazivati otpadnicima je neumesno,pa i protivreci i Kanonima na koje se stalno pozivate! Ne moze stablo prici otpaloj grani,vec otpala grana stablu! Sto se tice celnika "Borbe Za Veru" je svima poznata njihova proljoticevska politika koji varaju ovaj narod...o veri i da ne govorimo!

Да они су представници наше Цркве али не још дуго...А то ко ће коме прићи и коме ће нићи младице из гране и стабла време ће показати.Опет си се ухватио Борбе за веру.То је сајт као и овај,ако ти тамо нешто смета,пиши им вероватно имају маил адресу.
Ово је сајт Погледи,форум Православље,тема Екуменизам!
Добро дошаоЈок

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Da,ali se ovde sire predrasude i dezinformacije od pseudopravoslavaca,pa sam spreman da branim ovaj forum,na braniku Otadzbine...od toga...razoblicavanjem! Баја
Одговори

Па изволи брани и разобличавај,али дај нешто конкретно у одбрану!Немај само сабрана дела дон Игњатија да нам износиш!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Da,ali to konkretno nije istinito,vec varljivo! Nisam tako vest kao ti po internetu,ali ne zameri! Samo cisto Pravoslavlje bez sektaskih pogleda onih nabrojanih dolazi u obzir...nesto sto je u skladu sa gorepomenutom knjigom koju stavljas ovde na forumu.
Одговори

Опет вртиш причу у круг,највећи секташи у Православљу су екуменисти и они који теже томе!!!

Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес. Ту нема битне разлике између папизма, протестантизма, екуменизма, и осталих секти, чије је име легеон. Без покајања и ступања у Истиниту Цркву Христову неприродно је и бесмислено је говорити ο неком уједињењу „цркава”, ο дијалогу љубави...Ава Јустин Поповић
А модернисти у СПЦ који уводе новотарије у Српску Православну цркву и православну цркву уопште, мисле да је то могуће, па раде то из прелести у коју су упали, или то раде по задатку, као што то раде свештеници који су у тајним друштвима или раде за обавештајне службе. Они, екуменисти, верују у глобалне друштвене пројекте, људско поимање љубави, уместо да се држе небеске љубави Оца нашег на небесима. Они верују у утопијски хуманизам, у флоскуле о хришћанској љубави према свим људима, о сарадњи, о глобалном селу где смо сви пријатељи, и тиме прљају једину Истину и чисту веру која живи и сија, која спашава људе.

Екуменисти у СПЦ верују у дипломатију и снагу људских идеја хуманизма и земаљска братске љубави, они не разумеју речи самог Господа Исуса Христа да ко хоће да иде за њим да остави и оца свога и матер своју и брата својега. Да, ако нам је Христ циљ, онда Њему идемо уским путем који нам је показао, не спашавамо оне који су већ изгубљени, јер ће они и нас повући у погибао слатким речима и обманама. Велики православни светитељи и монаси су то одавно видели и разумели, како дјаво узима људско обличје и андјеоски израз, да би људе који нису трезвени обмануо, да би погубио душе које се не држе небеских Заповести Јевандјеља него слушају људску пролазну мудрост и политику.
Да, екуменизам је неверје и како Свети Јустин Поповић каже „свејерес“. А многи из незнања или из прелести трче у реформе и модернизацију СПЦ не разумевајући Реч Божију, да се светло не меша са тамом, да Цркви није потребан промена.
А имају наши екуменисти у СПЦ и новотарци и написане речи светитеља српских, Светог Николаја и Светог Јустина, светаца Божијих, да се не дотичемо свејереси, да не улазимо у екуменски дијалог, да не идемо на заједничке молитве са неправославнима, јер како први псалам Давидов каже „Не иди на већа безбожничка“, али је све то џаба, јер они мисле да је светитељ Божији превазиђен, да је живео у нека друга времена, да је светитељева истина другачија од садашње, да можда светитељ иако је био свет и прозорљив, можда није добро разумео богословске теме, већ да он, модерни богослов и епископ екумениста сада боље разуме свет од светих.

И уместо да епископи екуменисти и богослови новотарци молитвом спашавају свет, да слушају оне који тихују и благодат примају, они мрсе и мудрују о псеудо богословским и политичким темама у којима нема Светог Духа, нема благодати, нема спаса. Ту лежи сама пропаст, што се види по безакоњима која се увећавају. Тамо где је човек исправан, где свештеник шири благодат, тамо тама одступа, тамо се верујући окупљају и вера умножава а без икакве модерне догматике, екуменских заједничких молитви, медју црквених сабрања и интер конфесионалних приближавања.

Екуменисти у СПЦ, богослови новотарци у Српској Православној Цркви, дођите себи, маните се ћорава посла, јер ко са Ђаволом тикве сади о главу му се разбијају!
Даклем да закључимо ЕКУМЕНИЗАМ ЈЕ СВЕЈЕРЕС!!!!

Одговори

Da,Zenevski Ekumenizam je bio Svejeres,kako je nazvao ava Justin. Jer nije bio na zdravim osnovama...zato,kao sto vec rekoh...nije zgoreg pogledati "Zapisi o ekumenizmu" od ave Justina i narocito predgovor vladike Atanasija. Sto se tice Vladike Nikolaja...to smo vec pojasnili i izneli na videlo da je bio ekumenista,pa ne bi valjalo zloupotrebljavati njegovo ime u antiekumenisticku koristoljubivu svrhu. Isto se moze reci i za blazenopocivseg Patrijarha Pavla. Jer nas vrsni Mitropolit Porfirije veli: "Za pojedine je Ekumenizam zlo,izdaja pravoslavnog identiteta. Za mene je nasusna potreba za svedocenjem,bratoljubivim dijalogom,kao sustinom Crkve. Hristos je rekao:'Da svi jedno budu,kao Ti,Oce,sto si u Meni i Ja u Tebi,da i oni u Nama jedno budu,da svet veruje da si me Ti poslao.' Cesto zaboravljamo da imamo vise godina jedinstva nego razdeljenosti. Nadam se da ce ovaj novi milenijum voditi jedinstvu. Imperativ Jevandjelja je da radimo na jedinstvu,uprkos svim preprekama,uzdajuci se uvek u Boziju pomoc i promisao Njegovu...jer Crkva nije istinska crkva ako ne izlazi u susret palom coveku. Ako mu ne pruzi obe ruke,ona je samo relikt proslosti i estetika ljubitelja obreda,bilo koje konfesije ili denominacije."
Одговори

(08-02-2015, 11:00 PM)zicanin Пише:  Da,Zenevski Ekumenizam je bio Svejeres,kako je nazvao ava Justin. Jer nije bio na zdravim osnovama...zato,kao sto vec rekoh...nije zgoreg pogledati "Zapisi o ekumenizmu" od ave Justina i narocito predgovor vladike Atanasija. Sto se tice Vladike Nikolaja...to smo vec pojasnili i izneli na videlo da je bio ekumenista,pa ne bi valjalo zloupotrebljavati njegovo ime u antiekumenisticku koristoljubivu svrhu. Isto se moze reci i za blazenopocivseg Patrijarha Pavla. Jer nas vrsni Mitropolit Porfirije veli: "Za pojedine je Ekumenizam zlo,izdaja pravoslavnog identiteta. Za mene je nasusna potreba za svedocenjem,bratoljubivim dijalogom,kao sustinom Crkve. Hristos je rekao:'Da svi jedno budu,kao Ti,Oce,sto si u Meni i Ja u Tebi,da i oni u Nama jedno budu,da svet veruje da si me Ti poslao.' Cesto zaboravljamo da imamo vise godina jedinstva nego razdeljenosti. Nadam se da ce ovaj novi milenijum voditi jedinstvu. Imperativ Jevandjelja je da radimo na jedinstvu,uprkos svim preprekama,uzdajuci se uvek u Boziju pomoc i promisao Njegovu...jer Crkva nije istinska crkva ako ne izlazi u susret palom coveku. Ako mu ne pruzi obe ruke,ona je samo relikt proslosti i estetika ljubitelja obreda,bilo koje konfesije ili denominacije."

Кидање Да да Женевски је био а овај сада нијеКидање а посебно кад то тврди Таса циганинКидање
ВЛАДИКА НИКОЛАЈ НИКАДА НИЈЕ БИО ЕКУМЕНИСТА!!!
А тек владика Порфирије кад потврди да је екуменизам за њега добар,али је успут заборавио да каже колико је провизије добио за то излагање.
Ајде молим те мани ме тих ваших новотарија!

Одговори

Nema potrebe osudjivati i ismejavati Crkvene Velikodostojnike,to rade samo oni neutvrdjeni u veri,i naravno oni koji otpadose od maticne Crkve. Da,Vladika Nikolaj je bio ekumenista svim srcem i ne samo on,nego i svi sveti Oci...jer Ekumenizam je zadatak i misija Crkve,datih nam od Gospoda i Apostola. Na nama koji pripadamo Pravoslavlju je najveca odgovornost!
Одговори

(08-02-2015, 11:57 PM)zicanin Пише:  Nema potrebe osudjivati i ismejavati Crkvene Velikodostojnike,to rade samo oni neutvrdjeni u veri,i naravno oni koji otpadose od maticne Crkve. Da,Vladika Nikolaj je bio ekumenista svim srcem i ne samo on,nego i svi sveti Oci...jer Ekumenizam je zadatak i misija Crkve,datih nam od Gospoda i Apostola. Na nama koji pripadamo Pravoslavlju je najveca odgovornost!

Аууууу,па ти се заглибио у СВЕЈЕРЕС баш дубоко!Не вређај Свете Оце и покај се док има времена!
Свако добро од Господа ти желим!

Одговори

Vredja Svete Oce onaj koji zivi necasnim zivotom,koji izvrce njihova ucenja,kao i onaj koji se osamljuje,odlucivsi tako sebe od svoje Crkve,pa sa strane bocka po njenim Velikodostojnicima i njenoj pastvi!
Одговори

(08-02-2015, 11:00 PM)zicanin Пише:  nas vrsni Mitropolit Porfirije

[Слика: dru-rra_620x0-610x330.jpg]

"Епископ или презвитер или ђакон нека не узима на себе световне послове иначе, нека буде свргнут."

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Neka ge svrgne Smederevo i njegovi "Istina je samo jedna- Vladika Artemije",ja nemam potrebe,ne smeta mi,niti imam tu moc! Јок
Одговори

Па ни ја немам потребе ни моћ да скинем Качавенду, па шта сад то значи?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним