Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 2.57 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Екуменизам

Видиш да се запетљао ко пиле у кучину,а и брате лоше помагаче има,па није ни чудо да незна где бије!5+5

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Како не зна?

Па бије по дивизији!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Дакле, као што сам и претпоставио, ниси упућен. Да би се нешто критиковало, то ''нешто'' мора се
упознати и сварити. Друго, не познајеш дух светих Отаца! Како? Тако што по теби као и да немају
људски разум, као да га нису ни користили! Толико о твом ''знању'' светих Отаца! Свака част што
си отворио наслов ''Свети Јован Златоусти'', али дај мало неке његове поуке или беседе окачи!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(18-02-2015, 11:58 PM)херцеговац Пише:  Како не зна?

Па бије по дивизији!

Време је за промену ника,одавно га није мењао!Предлажем у складу са његовим стањем нека буде Максим!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Једини ко је овдије буквалиста си ти.

Ја ти причам о људском филозофирању ових твојих и Богонадахнутости светих отаца, а ти бијеш по дивизији.

Иван ти је одговорио. За мене је ту тачка.

(13-02-2015, 07:24 PM)Иван Пише:  Брате, поодавно сам читао о руској православној философској мисли у периоду 19-20 век, да, знам да се као последица јавила јерес софиологије-наглашавања принципа Божанске Мудрости итд. сличност са оригенизмом, Соловјев, Флоренски, Булгаков и Берђајев....критикују их Флоровски и Лоски итд.....ако на то алудираш да ми скренеш пажњу, али то није тема.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Дакле,не знаш својом главом да размишљаш, него туђом? Идемо даље...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Који је твој проблем?

Када дијете не зна да хода оно пуже.

Ти сада мене хоћеш да натјераш да пужем? Рекох, када сам био млађи читао сам разне глупости, па и тог Берђејева. Зашто си упоран да се враћам на нешто што је далеко иза мене по интересовању и корисности.

Тренутно ме интересује светоотачко штиво па то и читам. Најчешће уз помоћ монаха кога сам навео горе изаберем књигу.

Зар поред толике Богом надахнуте висине и красоте да се спуштам у смрадну јаму људског умовања?

(19-02-2015, 12:05 AM)Шумадинац Пише:  Дакле,не знаш својом главом да размишљаш, него туђом? Идемо даље...

Дај Господе када би се и промил приближио мислима светих отаца.

Одговори

А свети Оци немају разум? Јел им се диктира с више, па они само пишу? Узалуд се крити иза светих
Отаца а следиш антиправославно учење! Из шупљег у празно. Што се тиче доношења суда и
закључка....скочи па реци ''хоп''.

Ево га Иван па га питај за фотографије!

Д М
Одговори

Ти монаси су прошли кроз ОПИТ, а онда сијели и писали.

Прочитај Излагање монашког опита, ту је кроз писма старца Јосифа Исихасте све лијепо објашњено. На корицама Добротољубља је његова келија св. Јована Претече у којој се подвизавао са братијом.

Добро,

Иване,
какве су оно фотографије?

Имате интерну поруку.

(19-02-2015, 12:18 AM)Шумадинац Пише:  Ево га Иван па га питај за фотографије!

Одговори

И онда хајде да пљујемо по Цркви и да износимо негативна учења против Екуменизма! Тако се то не ради! Да би се
правилно користио Светоотачким штивом, потребно је правилно схватање, промена изнутра, и озбиљност!

Д М
Одговори

Ја сам ти на почетку покушао објаснити да не правиш разлику између Православног исповједања вјере инославнима и овог екуменизма који све трпа у исти кош.

Да ти је то грешка.

Када сам 'пљувао'?

Одговори

Наравно, ниси изнео Православно исповедање вере, већ Артемијево и ''Борба За Веру''тј. њихово
јеретичко учење. И да се овде видети шта си све писао. Скочи па реци ''хоп''!

Д М
Одговори

Гдје сам то заступао?

Врати се и цитирај гдје сам владику Артемија уздизао па и поменуо?

Хоћу да ме цитираш гдје сам износио расколничке ставове или говорио у корист владике Артемија?

Одговори

Да цитирам? Погледај мало боље уназад шта си све писао! И на крају крајева врати се теми
о Екуменизму!

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним