(10-02-2014, 11:03 AM)Krajisnik Пише: Kizo ja sam te godine kad su otvorene ZOI u Sarajevu sve to gledao na TV-u i razmjenjivao slicice sa vrsnjacima.
-Previse si stvari strpao u jedan kos.Prvo iz RS npr, u Novi Sad dolaze studenti na skolovanje i to uglavnom djeca imucnijih ljudi,koji tu nerjetko kupuju i stanove.Drugo sta se nas tice Tuzla i ostali njihovi kantoni,imamo RS koja mora opstati.Nemoj biti naivan ako su protesi i poceli zbog loseg materijalnog stanja,vrlo lako se mogu kanalisati na rusenje RS.Prvo prioriteti opstanak RS a zatim obracun sa lopovima.
U pravu si dolaze deca iz RS u NS koji studiraju na budžetu Srbije, dok deca koja su rođena u Vojvodini plaćaju školarine na državnom novosadskom univezitetu. Deca iz druge države imaju sva prava kao deca u Srbiji, ljudi moji pa gde to ima. I onda kada dođu tu i ostanu niko se ne vraća za Prijedor, Trebinje, Banja Luku, Pale.Danas Novi Sad zovu mala Bosna. Svaki 4-ti student na NS univerzitetu je iz Bosne. Zašto? Zato što ima benefite kao i domaći student, dom, menzu, bespltno školovanje, besplatnu zdravstvenu zaštitu, etc..Nemam ja ništa protiv njih da studiraju ali neka plaćaju i studiraju kao strani državljani neka plaćaju 2-3 hiljade evra školarinu na državnom univerzitetu a ne da uzimaju mesta domaćim studentima. Imaju i univerzitete po Bosni pa neka tamo studiraju besplatno a ne ovde na račun srpskih poreznika i srpske dece.
RS je tvorevina, gde Dodik i ekipa peru pare kao ove kantonske vlade. U celoj Bosni je katastrofalno stanje. Svi političari su kriminalci u BiH. Problem je što vi gledate kroz nacionalnu pripadnost, to samo rade budale, mislite da je Srpska nešto vanzemaljski, ona je iznuđeno rešenje u Dejtonu i ništa više od toga. Političari iz Federacije i Političari iz RS zajedno sa tajkunima kupuju preduzeća, završavaju poslove oni ne gledaju ko je kakav. Kao i na Kosovu i Sandžaku gde se masovno trguje među narodima. Danas je nacionalizam tipa ti si Musliman ja Srbin i zboga toga te mrzim i neću da sarađujem je čista glupost. Privatnici iz Novog Pazara Muslimani širom Srbije imaju svoje radnje za garderobu. Šiptari masovno kupuju poljoprivredne proizvode od seljaka u dilu sa državom,, sa Hrvatima se dogovara transport za zapadnu evropu. Svi su u dilu samo budale veruju o nacionalizam i te ostale gluposti .
(10-02-2014, 11:30 AM)херцеговац Пише: Не зна Киза, није се ни родио за вријеме СФРЈ. Мада је доживио тешко испирање мозга причом о сретним временима и братству и јединству, црвеном пасошу и како си могао преспавати у било ком парку диљем СФРЈ, а да ти се ништа лоше не деси.
Samo sam rekao da je čast dobiti organizaciju olimpijskih igara i da to dobijaju samo bogate zemlje.
Kažite mi koja danas od bivših država u regionu može organizovati Olimpijske igre??