Оцена Теме:
  • 8 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дражина рехабилитација - утисци

(21-10-2013, 11:11 PM)Chicot Пише:  Мислим да се овај одељак помињао више пута на старом форуму, али није згорег подсетити се мало и карактера суђења Михаиловићу:

"Стављен је у собу за мучење Озне и тамо је задржан 74 часа. Његови јауци су се чули у многим деловима зграде. За време "испитивања", потпредседник владе Е.Кардељ је два пута посетио зграду. Према њему је примењен специјални систем мучења чији су творци били шефови предратне београдске и заграбачке полиције, Лазић и Бедековић..Зна се да су само два човека успела да издрже мучење - да одбију да говоре. Обојица су после тортуре умрли.. Михаиловић се одупирао до последње неописиве тортуре (не може бити написано, прим прев). Тада је проговорио. Однесен је назад у своју ћелију потпуно го и измењеног лика. Сада је на лечењу ради опоравка да би се могао појавити на суђењу. Речено му је да ако буде повукао једну реч из своје (изнуђене) изјаве поново претрпети ова мучења од А до Цет"

П. Симић - Дража Михаиловић, на Крсту судбине, 524-526.
док: ДАМСПС, ПА 1946,45,15,7720

Овакав метод "обраде" затвореника, је КЛАСИЧНА британска демократска метода. Метода примењивана од пре француске демократске револуције, па у њој и касније широм британских колонија по свету. Да не кажемо и много старија...

Масовна убиства без икаквог суда, типична за Азијске и Афричке демократске колоније. Отимачине, силовања и репресалије, пребијања без краја, прање мозга, све те методе дебело већ виђене пре него је Стаљинов Бели Орао и рођен...

А што је најочитије, исто важи и ДАНАС!
Демократија је увек тако тужила и судила и Слободану Милошевићу и Садаму Хусеину и најсвежије Моамеру Гадафију, да не говоримо коме све у прошлости, трајало би данима, без могућности да набројимо икако...

Па се чак сећам и "пустињске олује", где је једна кувајтска медицинска сестра, лепо отворено говорила како је потровала рањене Ирачке војнике у сред болнице - е таквим примером, а без икакве осуде, само се демократија може "похвалити".

А шта тек рећи за Дражино "суђење".
Ухватили га титовци (које черчил силом доведе на власт уместо Драже) уз помоћ британаца, саслушавале усташе и сарадници немаца (које је Стаљин много волео и чувао), сведоци легалитета процеса британци, али процес Стаљинистички!

Значи ко год прочита овакве глупости овде, сит ће да се исмеје енглеској "памети" (као кад у Србији кажу: глуми енглеза). Те бајке могу да прођу у колевкама демократије - овдена у Србији, су смешне...

Кез
А у контексту места и теме отужне.
Одговори

(22-10-2013, 12:20 AM)Felix Пише:  
(21-10-2013, 11:11 PM)Chicot Пише:  Мислим да се овај одељак помињао више пута на старом форуму, али није згорег подсетити се мало и карактера суђења Михаиловићу:

"Стављен је у собу за мучење Озне и тамо је задржан 74 часа. Његови јауци су се чули у многим деловима зграде. За време "испитивања", потпредседник владе Е.Кардељ је два пута посетио зграду. Према њему је примењен специјални систем мучења чији су творци били шефови предратне београдске и заграбачке полиције, Лазић и Бедековић..Зна се да су само два човека успела да издрже мучење - да одбију да говоре. Обојица су после тортуре умрли.. Михаиловић се одупирао до последње неописиве тортуре (не може бити написано, прим прев). Тада је проговорио. Однесен је назад у своју ћелију потпуно го и измењеног лика. Сада је на лечењу ради опоравка да би се могао појавити на суђењу. Речено му је да ако буде повукао једну реч из своје (изнуђене) изјаве поново претрпети ова мучења од А до Цет"

П. Симић - Дража Михаиловић, на Крсту судбине, 524-526.
док: ДАМСПС, ПА 1946,45,15,7720

Наравно Chicot, такви примери којих је безброј сведоче о стаљинистичком карактеру судских процеса Титове ере. А многе жртве нису ни дожевеле да буду мучене, једноставно је са њима по кратком поступку завршено. А све то је било на масовној скали. И сада неко пита "зашто рехабилитација?"...

Ма знам, ово сам поставио јер се овај пасус често парафразирао али, колико се сећам, до сада није наведен ниједан документ (осим штампе).Симић тврди да је овај документ премијерно презентован у Србији у овој књизи. А и сећам се да је Ватра у више наврата изазивачки тражио доказ да је Михаиловић био мучен.. Па, ето Smile
Одговори

(22-10-2013, 07:00 PM)Chicot Пише:  ...
Ма знам, ово сам поставио јер се овај пасус често парафразирао али, колико се сећам, до сада није наведен ниједан документ (осим штампе).Симић тврди да је овај документ премијерно презентован у Србији у овој књизи. А и сећам се да је Ватра у више наврата изазивачки тражио доказ да је Михаиловић био мучен.. Па, ето Smile

Тај доказ постоји, јер онај снимак Драже је ИТЕКАКО ДОКАЗ!
Треба то неки вештак да прегледа и неће бити дилеме (вештак, а не вештица...).

А питања о доказивању тога су попут питања: "Дал ја постојим? Доказ!"
Боди се друже иглама, па ће да видиш...

Тражи доказ а хиљаде људи тада испребијано до инвалидности и смрти, за далеко мање ствари (има живих сведока још пуно)?!
Одговори

Па, није тако. Може да изазове основану сумњу, али није доказ. Његово стање су могле да услове објективне околности: болест, изнуреност ("кривицом"), самокажњавање...Овде имамо црно на бело да је у такво стање доведен од стране заинтересоване странке активне у поступку - тужиоца и судија - тј њихових представника.
Одговори

(22-10-2013, 08:21 PM)Chicot Пише:  Па, није тако. Може да изазове основану сумњу, али није доказ. Његово стање су могле да услове објективне околности: болест, изнуреност ("кривицом"), самокажњавање...Овде имамо црно на бело да је у такво стање доведен од стране заинтересоване странке активне у поступку - тужиоца и судија - тј њихових представника.

Добро све се то слажем. Али искрено сумњам да су крвосерци оставили написмено такве детаље. А тек пери симићу НЕ ВЕРУЈЕМ НИШТА! Тај је сасвим способан да да неки документ, а да се после утврди да је танџара, због које пада процес. То је бивши (и уверен сам садашњи) титовац, па не воле га крвати и словенци због лепих очију...

А има ли уопште потребе за тиме?
Режим који је извршио страховита зверства по Србији (и југославији), који је обогаљио, пребијао у саслушавањима и "истрагама" хиљаде људи. Па треба ли доказивати злочинство хитлера за сваког бившег логораша, или је довољно знати да је тај фашизам ЗЛОЧИН, па да се сваком злостављаном надокнади (бар морално) нанета неправда?

Зато ми све то и СМРДИ на енглезе. Праведни црвени суд и неправедни црвени суд, иди бегај...

Зна се ко је био Дража и ЈВУО, као што се зна и ко су били титовци, љотани, недићевци и друго.

Потребно је (да има жеље за Правдом УОПШТЕ...) сакупити изјаве критичне масе сведока (док још постоје, али и изјаве ВЕЋ ПОСТОЈЕ) о понашању свих тих формација (од којих само ЈВУО легалне и легитимне), па кренути у ОПШТУ ревизију разних крвавих брљотина. А не доводити баналне ствари у питање.

На крају шта је то Дража и "признао" што га осуђује?
Не чух (бар ја) ништа такво.
Значи, у крајњој линији по пресуду НИЈЕ БИТНО.

Али једна ПРВА ствар је битна!
Да би то све БИЛО, мора се истрајати да су енглези овде НЕЛЕГАЛНО поставили титу, место краља и Драже. И то страшним притиском на једног балавандера у енглеској!

А то ће од ових демокрацијских еврупејаца бити лијеве године...

Само Рус то може да истера на чистац - кад тад, Боже Дај!
Одговори

(16-10-2013, 04:02 PM)Вукашин Петковић Пише:  Ново решење Првог основног суда у Београду, којим је као датум смрти команданта Југословенске краљевске војске у отаџбини Драгољуба Драже Михаиловића утврђен 17. јул 1946. године, постало је правоснажно и ускоро се очекује наставак поступка за његову рехабилитацију.
http://www.rtv.co.rs/sr_ci/drustvo/draza...29559.html

Како кад Дејан Лучић каже да је Дража умро вероватно у Москви шездесетих година?

Нисам у току са рехабилитацијом, кад је следеће рочиште, где и јел може да се присуствује? Хвала.

Smile
Одговори

(12-11-2013, 08:50 PM)ултра-националиста Пише:  ...
Како кад Дејан Лучић каже да је Дража умро вероватно у Москви шездесетих година?

Нисам у току са рехабилитацијом, кад је следеће рочиште, где и јел може да се присуствује? Хвала.

Те се приче темеље на чињеници да су Дражу и ЈВУО убили енглези, а да Стаљин то није прихватио никако, па да надовеже...

Ма нема појма, то је вероватноћа као да Руси данас држе Слобу негде у Сибиру, или Војислава Шешеља. Ко је једном демократама допао канџи, нема назад. А тај Лучић прича бесмислице...

Што се тиче наставка те смејурије од процеса, немам појма у којој су фази мутљавина и где и када настављају. Завршили би то одавно, да и то није политички процес.

Поздрав!
Одговори

Ма био сам ироничан то за Лучића наравно, мада су Руски научници близу потврде онога што је рекао за порекло људи, тј приче о настанку ван планете Земље.
Ако неко зна нека ми одговори ово за рехабилитацију кад стигне.

Smile
Одговори

Да ли си озбиљан?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Лучић своју тврдњу заснива на сведочењу неког комунисте, партизана којег су четници погодили у главу па је после цео живот имао халуцинације, тако да тај извор не треба узимати озбиљно...
Одговори

Миодраг-Мија Николић. Тај феномен везан је за енглески аутомат "Стен". Наиме, у енглеској производњи овог аутомата постојала је једна фалш серија, где када се цев загреје и доста потроши метак нема више пробојну моћ. Такав аутомат налазио се у рукама четника који је стрељао Мију Николића на Јастрепцу, а овај преживео. Последице су остале.
Одговори

Не знам од кога потичу тврдње али не треба олако одбацивати. Мада је фотографија мртвог Драже вероватно доказ да није истинита.

Динчићу честитам ти титулу администратораКреза

Smile
Одговори

Хвала.Креза
Одговори

(17-11-2013, 11:12 PM)Александар Динчић Пише:  Миодраг-Мија Николић. Тај феномен везан је за енглески аутомат "Стен". Наиме, у енглеској производњи овог аутомата постојала је једна фалш серија, где када се цев загреје и доста потроши метак нема више пробојну моћ. Такав аутомат налазио се у рукама четника који је стрељао Мију Николића на Јастрепцу, а овај преживео. Последице су остале.

Делује лудо, али у детињству сам знао једног "партизана" (бар тако се онда представљао), коме је немац испалио цео шанжер из шмајсера (оно немачко прдало, мање лоше 300х од стена) из непосредне близине у главу. И човеку "само" била улубљена лобања на том месту. Улегнуће величине пола јабуке. Иначе био је, колико се сећам скроз "нормалан".

Ово да илуструјем тај "стен" случај.

Мада, познавајући неке људе и догађаје у рату, ја то не бих тако тумачио, већ другачије...

Свеједно, та прича да је Дража живео у Русији, не држи воду ни најмање. Можда једино помаже овим кадијама, да не утврде извршење злочина над Дражом. Не зна се гроб, нема тела, по енглезима нема ни убиства - енглески систем.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним