Поруке: 139
Теме: 3
Придружен: May 2015
Чаруга и његова револуционарна банда!Ратне игре у НДХ.Партизани заробљени од стране усташа. Слика је тако потписана на једној аукцији.Међутим није тачно потписана.Од свих ликова на слици једино војник који стоји први с десна има петокраку на шајкачи. Сада ми није јасно ко су заробљеници? Ови што држе заробљенике онако насмејани су партизани.Да ови заробљеници нису неки домобрани ?Питање је да ли су у опште заробљеници.Мени више ова слика личи на неку шалу између усташа и локалних партизана. Јако чудна слика,па ако неко може да помогне у анализи,нека изволи.
(Последња измена: 18-09-2015, 09:35 AM од
Ковач1.)
Поруке: 4,406
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
652
Ако није зезање, онда су ови заробљеници четници, овај лево има шајкачу, а онај у средини шубару.
Једна мени занимљива слика са Знака, заробљени усташа који је хтео да побегне преобучен у жену, ухваћен од комунистичке 4. крајишке бригаде:
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 189
Теме: 5
Придружен: Nov 2014
Углед:
11
Мислим да је ово позирање из исте групе војника.
-опасачи су углавном исти код заробљеника и код ових што их држе
- домобрани или усташе нису, они су били униформисани (ради се о герили)
- уствари, не изгледају ми као заробљени, превише су углађени, ни фишеклије им нису одузели, овај у средини изгледа весело.
- николај, по мени овај заробљени лијево има шешир, а не шајкачу
Нека чудна група, шајакче, шубаре, шешири, код стржара нека беретка, шта ли је? Код онага иза качкет.
Николај
(Последња измена: 18-09-2015, 10:36 AM од
luka.luke 1.)
Поруке: 4,406
Теме: 55
Углед:
652
Вероватно зајебанција или нешто у пропагандне сврхе.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Данас правите параду!Бандо црвена!
Прле и Тихи за време снимања једне сцене из филма "Повратак Отписаних". Занимљиво,још само када би било истинито.
(Последња измена: 20-09-2015, 05:59 PM од
Ковач1.)
Пеко Дапчевић саслушава "заробљеног" Немачког мајора у Бугојну за време битке на Неретви.
![[Слика: 8133.jpg]](http://s15.postimg.org/j65s613tn/8133.jpg)
Помоћ "заробљеном" рањеном Немачком војнику на Сремском фронту.Да ли су третирали партизани овако и заробљене припаднике Југословенске Војске у Отаџбини? Наравно да нису!Дакле о чему се овде ради?Да ли постоји и једна фотографија овог типа где партизани носе заробљеног четника или ћаскају са заробљеним четничким официром?Ако неко има такве фотографије,нека објави.Ја нисам видео ни једну до сада.
(Последња измена: 01-10-2015, 09:53 PM од
Ковач1.)
Поруке: 127
Теме: 1
Придружен: Apr 2014
Углед:
13
Ово на првој слици је, чини ми се, Аугуст Хелер или како се већ зове, тако да је немогуће да је сликано у време Неретве
(Последња измена: 01-10-2015, 10:17 PM од
Чеда.)
Тако пише на Znaci.net
Није у томе поента,прочитај текст изнад друге слике.
Значи да је за Немачке заробљенике важила Женевска Конвенција док за Четнике није.
(Последња измена: 01-10-2015, 11:07 PM од
Ковач1.)
Поруке: 17,024
Теме: 632
Углед:
1,882
Није важила ни за кога, комунизам је негација закона. Али за четнике је важила најмање.
Када су у питању сличне слике Четника са Немцима,комунисти би то оквалификовали као доказ сарадње .На пример за прву слику би написали :Четнички команданти заједно са Немачким мајором ,договарају напад на партизанске јединице.За другу слику Комунисти би написали:Четници спашавају рањеног Немачког војника који је страдао у борби са партизанима.Све слике овог типа које су Комунисти пронашли користили су у своје Пропагандне сврхе.То су све чисте лажи и фалсификати који немају никакве везе са истином.Нисам видео ни једну слику припадника ЈВуО са наоружаним Немцима.На свим тим сликама које Комунисти користе као доказ да су четници Квислинзи,немачки војници су били разоружани за разлику од Четника који су увек били под оружјем.Тако да нема говору о томе да је таква слика доказ сарадње ЈВуО и Немаца.Једино постоје слике Четника Војводе Косте Пећанца са Немцима на којима су обе стране до зуба наоружане заједно учествовале у нападима на јединице под командом Генерала Драже Михаиловића.Такве слике Комунисти увек користе као доказ сарадње ЈВуО са Немцима.Дакле овде се ради о систематском фалсификовању Историје 2.Светског рата на подручју Југославије од стране Комуниста са циљем да се покрет Драже Михаиловића представи као Квислиншки.Колико је овај наш народ наиван и не чуди ме у опште да су у томе успели ти полуписмени "Историчари" и неписмени фалсфикатори КПЈ.
(Последња измена: 02-10-2015, 12:26 PM од
Ковач1.)