Поруке: 4,406
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
652
Јесте, углавном лако рањени, готово занемарљиво. Како стоје ствари, није им се ишло против Рачића, па су гледали само да побегну из земље.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 4,406
Теме: 55
Углед:
652
На знацима.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 303
Теме: 4
Придружен: May 2014
Каква то светлост избија из ових "различитих" Идеолошких обележја?
Маршал прима "рапорт"!
(Последња измена: 16-12-2015, 10:47 PM од
Ковач.)
Пропагандни плакат НДХ који упућује све постројбе које заједнички наступају са партизанима у борби против Срба,на опасност од Тифуса.Због партизана тифусара многи припадници Усташког покрета и Домобранства су дезертирали јер нису хтели да ратују заједно са партизанима по наређењу Немачке команде .Већина тих Дезертера је била ухваћена и стрељана.Други плакат је такође из исте штампарије.Извор:google.com
Овако су изгледали избори за чланове ЦК КПЈ-у 1952.године! Јованка Броз супруга Маршала Тита на гласачком месту, бурно пропраћена од стране фоторепортера а иза ње на зиду стоји велика слика њеног супруга-Диктатора.
(Последња измена: 16-12-2015, 11:50 PM од
Ковач.)
Да ли неко зна нешто о овом чланку КПЈ? Када и где је објављен и да ли постоји оригинал?
(Последња измена: 23-12-2015, 06:13 PM од
Ковач.)
Поруке: 17,022
Теме: 632
Углед:
1,881
Објавио сам фотокопију чланка у књизи ''Сарадња партизана са Немцима, усташама и Албанцима''. Из гласила ЦК КПЈ, ''Пролетер'', чини ми се 1931.
Ал Капоне!Од бравара до доживотног председника СФРЈ.За разлику од "лудог каплара", Адолфа Хитлера , Капоне је живео дуго и уживао у свему што живот може да пружи.
Извор:Риалити Ундерграунд-Reality Underground
(Последња измена: 24-12-2015, 11:19 AM од
Ковач.)
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Јованкина изјава о пропасти преговора Броза и Драже:
Јednom je pisala kako je pitala Tita o sukobu sa Dražom Mihailovićem. “I ja sam Tita pitala: ‘Dobro, reci ti meni koji je razlog zbog koga se vi niste sporazumeli?’ Tito je rekao da su s Dražom imali dva sastanka.
U selu Bajićima najpre i tu je postignut dogovor. Drugi put je došla brojnija delegacija koja je trebalo da razradi taj prvi dogovor o zajedničkoj borbi protiv okupatora i Tito je rekao da je proveo ceo dan i noć sa Dražom i njegovim štabom.
Ujutro su pošli i kada je delegacija s Titom prelazila jedan mali drveni most, pod taj most je bio podmetnut eksploziv. Oni su slučajno prošli da nije poginuo niko od delegata, ali je poginuo neki kurir i konj.
Onda je Tito rekao: ‘E onda smo mi odlučili da više ne razgovaramo’”.
(Последња измена: 24-12-2015, 09:08 PM од
Романија.)
Поруке: 14,550
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,083
Ово је феноменална фотографија. Где је нађе? Има ли каква легенда?