Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Не треба веровати свему што се чује и прочита.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
Је ли тај сведок видео кад јој он то ради? Делује ми тотално неозбиљно да се то и покушава. Мислим, тај катанац на образима би привукао већу пажњу, него што би му обезбедио тајност.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
459
(09-03-2018, 07:28 PM)Николај Пише: Је ли тај сведок видео кад јој он то ради? Делује ми тотално неозбиљно да се то и покушава. Мислим, тај катанац на образима би привукао већу пажњу, него што би му обезбедио тајност.
Управо то.
Наводно није видео него је познавао ту жену.
Народ је склон да неке приче заборави, неке преувелича а неке и да измисли. Тогс је увек било и увек ће и бити.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 415
Теме: 1
Придружен: Mar 2018
Углед:
13
Чисто сумљам,да је ико радио сличне ствари у периоду #одметништва#.Поѕнат ми је само случај убиства неког сеоског одборника код Фоче,и пребијање неког човека код Прибоја који је навукао потеру на Милана Матовића и његову групу.И чини ми се да је страдао један официр,рекло би се недуѕан,нашао се у кући јатака случајно када је наишла група Матовића.Пребијен је и председник тадашње општене Мокра Гора и то је то.Неко мучење,малтретирање, слично није ми поѕнато.Иѕнели би то Недељковић,Миловановић,да је тога било.Меденица ,је био итније грађе,и мирнијег сенѕибилитета,мислим да није био човек тог беѕобѕирног карактера.
Кад поменусмо Меденицу,Перуну да ли је гроб Вука Меденице на градском гробљу или негде другде је сахрањен?
(Последња измена: 10-03-2018, 10:47 PM од
ексрежисер.)
Углед:
459
(10-03-2018, 10:46 PM)ексрежисер Пише: Чисто сумљам,да је ико радио сличне ствари у периоду #одметништва#.Поѕнат ми је само случај убиства неког сеоског одборника код Фоче,и пребијање неког човека код Прибоја који је навукао потеру на Милана Матовића и његову групу.И чини ми се да је страдао један официр,рекло би се недуѕан,нашао се у кући јатака случајно када је наишла група Матовића.Пребијен је и председник тадашње општене Мокра Гора и то је то.Неко мучење,малтретирање, слично није ми поѕнато.Иѕнели би то Недељковић,Миловановић,да је тога било.Меденица ,је био итније грађе,и мирнијег сенѕибилитета,мислим да није био човек тог беѕобѕирног карактера.
Кад поменусмо Меденицу,Перуну да ли је гроб Вука Меденице на градском гробљу или негде другде је сахрањен?
То је млади официр Јанковић из Кремана. Случајно се задесио код једне жене иначе њиховог јатака.
Знам да је Вуко сахрањен уз све војне почасти и партизана и четника. Искрено, никад се нисам распитивао где му се налази споменик. Познајем једног човека који је био на сахрани па ћу се распитати првом приликом.
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
" Сви другови и ддугарице које говоре неамачки, јавиће се одмах на службу Немцима као тумачи и канцеларијске снаге. На таквој дужности изводити са највећом прецизношћу упутства 4141. Пратити будно активности свих наших непријатеља и све поједнце и групе нама противне пријављивати немачкој полицији."
ПК КПЈ за Србију
( 5.6.1941.)
извор: " Истина о КПЈ у рату и револуцији " ( Минхен, 1979.)
Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
(21-03-2018, 12:20 PM)Pravda Пише: Где је ово сликано?Како кољу овце,мајку им зликовачку...
![[Слика: image.jpg]](https://s9.postimg.org/dvlz9761r/image.jpg)
У околини Ваљева фебруара 1942.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године