Оцена Теме:
  • 21 Гласов(а) - 4.24 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Партизани Квислинзи ! Фотографије

(09-03-2018, 07:51 AM)Перун Пише:  
(09-03-2018, 01:36 AM)ХраброСрце Пише:  
(08-03-2018, 10:32 PM)Перун Пише:  Кад видех ову слику сетих се нечега што сам скоро пронашао.

Који четник је једној жени прорезао две рупе на образима и кроз њих провукао катанац како би ћутала, односно како га не би одала?

Владо Шипчић.

Да ли си претпоставио или се негде прочитао о томе?

Према ономе што сам ја пронашао у питању је Српко. Један од сведока детаљно описује његово скривање и овај догађај.

Причао ми једном давно један Шипчић.
Одговори

Не треба веровати свему што се чује и прочита. Ваистину!

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Је ли тај сведок видео кад јој он то ради? Делује ми тотално неозбиљно да се то и покушава. Мислим, тај катанац на образима би привукао већу пажњу, него што би му обезбедио тајност.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(09-03-2018, 07:28 PM)Николај Пише:  Је ли тај сведок видео кад јој он то ради? Делује ми тотално неозбиљно да се то и покушава. Мислим, тај катанац на образима би привукао већу пажњу, него што би му обезбедио тајност.

Управо то.

Наводно није видео него је познавао ту жену.

Народ је склон да неке приче заборави, неке преувелича а неке и да измисли. Тогс је увек било и увек ће и бити.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Чисто сумљам,да је ико радио сличне ствари у периоду #одметништва#.Поѕнат ми је само случај убиства неког сеоског одборника код Фоче,и пребијање неког човека код Прибоја који је навукао потеру на Милана Матовића и његову групу.И чини ми се да је страдао један официр,рекло би се недуѕан,нашао се у кући јатака случајно када је наишла група Матовића.Пребијен је и председник тадашње општене Мокра Гора и то је то.Неко мучење,малтретирање, слично није ми поѕнато.Иѕнели би то Недељковић,Миловановић,да је тога било.Меденица ,је био итније грађе,и мирнијег сенѕибилитета,мислим да није био човек тог беѕобѕирног карактера.

Кад поменусмо Меденицу,Перуну да ли је гроб Вука Меденице на градском гробљу или негде другде је сахрањен?
Одговори

(10-03-2018, 10:46 PM)ексрежисер Пише:  Чисто сумљам,да је ико радио сличне ствари у периоду #одметништва#.Поѕнат ми је само случај убиства неког сеоског одборника код Фоче,и пребијање неког човека код Прибоја који је навукао потеру на Милана Матовића и његову групу.И чини ми се да је страдао један официр,рекло би се недуѕан,нашао се у кући јатака случајно када је наишла група Матовића.Пребијен је и председник тадашње општене Мокра Гора и то је то.Неко мучење,малтретирање, слично није ми поѕнато.Иѕнели би то Недељковић,Миловановић,да је тога било.Меденица ,је био итније грађе,и мирнијег сенѕибилитета,мислим да није био човек тог беѕобѕирног карактера.

Кад поменусмо Меденицу,Перуну да ли је гроб Вука Меденице на градском гробљу или негде другде је сахрањен?

Види, какав год човјек био прије, у одмеништву мислим да се буде друга чула, јер те нагон за преживљавањем на то тјера.Тебе једноставно прогањају као звијер. Међутим, ова прича с катанцима увијел
К ми је бла сумњива, личи на рекла - казала, удбашку подметачину.
Одговори

(10-03-2018, 10:46 PM)ексрежисер Пише:  Чисто сумљам,да је ико радио сличне ствари у периоду #одметништва#.Поѕнат ми је само случај убиства неког сеоског одборника код Фоче,и пребијање неког човека код Прибоја који је навукао потеру на Милана Матовића и његову групу.И чини ми се да је страдао један официр,рекло би се недуѕан,нашао се у кући јатака случајно када је наишла група Матовића.Пребијен је и председник тадашње општене Мокра Гора и то је то.Неко мучење,малтретирање, слично није ми поѕнато.Иѕнели би то Недељковић,Миловановић,да је тога било.Меденица ,је био итније грађе,и мирнијег сенѕибилитета,мислим да није био човек тог беѕобѕирног карактера.

То је млади официр Јанковић из Кремана. Случајно се задесио код једне жене иначе њиховог јатака.

Знам да је Вуко сахрањен уз све војне почасти и партизана и четника. Искрено, никад се нисам распитивао где му се налази споменик. Познајем једног човека који је био на сахрани па ћу се распитати првом приликом.

Одговори

Буђони и екипа!Синоћ су приказивали на РТС-у овај филм.Нису се стидели,што би реко Ђенка.Танкосава јесте јб. зовна али мора то мало суптилније.
[Слика: 503275_O-pokojniku-sve-najlepse-1984.jpg]
Одговори

(11-03-2018, 12:15 AM)ХраброСрце Пише:  

Види, какав год човјек био прије, у одмеништву мислим да се буде друга чула, јер те нагон за преживљавањем на то тјера.Тебе једноставно прогањају као звијер. Међутим, ова прича с катанцима увијел
К ми је бла сумњива, личи на рекла - казала, удбашку подметачину.
Слаѕем се,увек треба сагледавати шири контекст.Реч је било,о малим иѕолованим,групама беѕ руку на срце велике војне и политичке моћи.Људи прогоњени као ѕвери,ѕивот виси о концу,вероватно сви су већ себе били давно преѕалили.У тим,и таквим околностима,ѕивци се тање,нерви се лакше губе,а ѕивотињски инстикт добија на ѕамаху,Ипак,нисам сем ових пар иѕолованих случајева,чуо ѕа некакво мучење,малтретирање и слично.Право је питање,какве су притиске вршили коминисти на јатаке да одају људе,или да учествују у ѕакулисним играма,у циљу хватања четника.Од расељавања читавих фамилија)Вишеград,Фоча,Устипрача итд)до убеђен сам страховитих мучења,свакако и ликвидација непоуѕданих сарадника.

(11-03-2018, 10:58 AM)Перун Пише:  

То је млади официр Јанковић из Кремана. Случајно се задесио код једне жене иначе њиховог јатака.

Знам да је Вуко сахрањен уз све војне почасти и партизана и четника. Искрено, никад се нисам распитивао где му се налази споменик. Познајем једног човека који је био на сахрани па ћу се распитати првом приликом.
Тако је, Вуко је негде сахрањен окотобра 41-е,датум не ѕнам.Е сад ,вероватно доњи тѕв стари део Доварја.Биле ѕаједничке почасне паљбе.
Одговори

Флајка и кама за појасом,плус фашисти прелетачи=Квислиншке баханалије
Ту је и погача и јагњетина вероватно,неће само леба и сира партизани.
[Слика: Thumb_Jpeg.jpg]
Одговори

" Сви другови и ддугарице које говоре неамачки, јавиће се одмах на службу Немцима као тумачи и канцеларијске снаге. На таквој дужности изводити са највећом прецизношћу упутства 4141. Пратити будно активности свих наших непријатеља и све поједнце и групе нама противне пријављивати немачкој полицији."

ПК КПЈ за Србију
( 5.6.1941.)
извор: " Истина о КПЈ у рату и револуцији " ( Минхен, 1979.)
Одговори

Где је ово сликано?Како кољу овце,мајку им зликовачку...
[Слика: image.jpg]
Одговори

(21-03-2018, 12:20 PM)Pravda Пише:  Где је ово сликано?Како кољу овце,мајку им зликовачку...
Гладовали свих седам офанзива Сирома'

Одговори

(21-03-2018, 12:20 PM)Pravda Пише:  Где је ово сликано?Како кољу овце,мајку им зликовачку...

У околини Ваљева фебруара 1942.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним