Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ГЕНОЦИДНИ ТВ РТС

Морало је да се обележава 100 година од победе Србије у Великом рату да би јавни ТВ сервис Србије емитују српске родољубиве песме ! Шок

П.С. Па још пре емисије серија " Корени". У ТВ серији си пљује по српском селу а после емисија и песме како су управо српски сељаци
ослободиоци и јунаци. То и не мора да чуди када је уредница Културно-забавног програма Оливера Ковачеић.
Одговори

Даклем на РТС гледам "Ко то каже, ко то лаже".
Одговори

Корени јесу контраст са овом емисијом, у ствари, обратно је тачније рећи.
Одговори

" Одлазак ратника- повратак маршала" РТС 1 15.12.‘18.
Да ли ми ово сањамо или......
ТужанТужанТужанТужанТужанТужанТужанТужанТужанТужан
Одговори

(15-12-2018, 09:52 PM)Бенито Пише:  " Одлазак ратника- повратак маршала" РТС 1 15.12.‘18.
Да ли ми ово сањамо или......
ТужанТужанТужанТужанТужанТужанТужанТужанТужанТужан

Није сан. Него вечерње издање. Радним данима РТС пушта партизанске филмове за које никад нисам чуо. То ни код Вучелића ни Милановића није било или није било у тој мери.
Одговори

Од следеће суботе, Калабић у. HD резолуцији. Последњи чин на РТС-у.
Одговори

Синоћ емитована прва епизода "Посљедњег чина", а водитељ дневника у кратком термину најавио серију о "посљедњим данима и расулу у четничким редовима".
Одговори

(03-02-2019, 02:52 PM)ХраброСрце Пише:  Синоћ емитована прва епизода "Посљедњег чина", а водитељ дневника у кратком термину најавио серију о "посљедњим данима и расулу у четничким редовима".

Нема нама спаса, но није људски одустати. Матер им ј...м
Одговори

1. еспеесовски управни одбор?

или

2.РТС подмеће Вучићу као што тврди Ђукановић?(серија иритира народ)

или

3. нешто треће?
Одговори

Божидар Зечевић - Српска историја у раљама културне „дубоке државе“

http://standard.rs/2019/02/15/duboka-drz...SjKiQCeHN0
Одговори

(16-02-2019, 07:32 PM)Mitic Пише:  Божидар Зечевић - Српска историја у раљама културне „дубоке државе“

http://standard.rs/2019/02/15/duboka-drz...SjKiQCeHN0
Текст је врло добар, али има својих мана.
Превише инсистира на жутима, што му се противречи са појмом " дубоке државе" у култури. Прави узрок контроле у културној политици или политици у култури Срба су титоисти. По чему се то данашње подметачине разликују од оних у време Броза?
Наравно, ни по чему. Чак се и понављају до бесмисла исти наративи.
То су они исти наративи које је причала марксистичко-лењинистичка струја из Беча која ја је кључно утицала на идеологију КПЈ у читавој њеној историји. У истој кухињи је рођена и франковска политика, па су те две маргине хрватске политике, иако наизглед супростављене, данас постале мејн-стрим хрватске политичке сцене. А видимо да преко југословенства или антијугословенства они пресудно утичу и на српску јавну културну сцену.
Један од главних њихових медијских гуруа и заштитника је историчар Предраг Марковић и зато је последња особа на коју се треба позивати када се критикује овај наратив. Не знам зашто га Зечевић уопште помиње.
Ниједан филмски аутор апсолутно није дужан да се обраћа " званичним" државним културним и просветним установама. Уопште не схватам да ли то Зечевићу може бити схватљиво. Уосталом, ево Бјела се обратио због Сенки, па смо добили најантисрпскији филмски пројекат свих времена.
Краља Петра нисам гледао, али ако је тачно ово што је навео Зечевић онда је то страшније него што сам могао претпоставити.
Има још неких грешака у тексту, али не мењају смисао текста, који је у суштини добар.
Мислим да би Зечевић и неким личним гестом показао пример и ојачао своје ставове у јавности. У том смислу, ономад је морао да одбије награду године Просветне заједнице Србије, такозвану Вукову награду, јер је та установа која је додељује , а зове се ПЗС, у ствари, паракултурна или парадравна културна установа која је , такође, под апсолутном контролом титоиста. Аутори попут Зечевића се позивају на такве светковине да би награде добиле на тежини, а иза њихових имена се давале награде неким безвезњаковићима, које протежирају титоисти.
На жалост, што би рекао мој ђед, "Срби трче код Броза, као овце на солило."
Одговори

Ови су гори него Милошевићев РТС. Какав театралан наслов, какво залуђивање слуђене масе. Кез Пред ДСР смо имали на стотине авиона а сад ево нас, постали смо сила по РТС-у и Лазанском са четири авиона пристигла из Русије. Кидање

Одговори

О СЕРИЈИ “ЈУГОСЛАВИЈА У РАТУ 1941-1945” (интервју са Божидаром Зечевићем)

https://stellapolarebooks.com/2022/06/05...%82%d0%b5/
Одговори

Питера Калвокорезија (Peter Calvocoressi), на пример. Он је био један од шефова у Блечли парку (Bletchley Park –британска централа за дешифровање немачких комуникација). Отишао сам код њега у Бат (Батх). Он ме је примио и ручао сам код њега. Калвокорези ме упутио на Џин Хауард (Gene Howard). Она је била једна дивна бака, можда и лепа жена кад је била млада, која је била надлежна за Југославију у Блечли парку и дневно је слушала све немачке депеше са југословенског простора.

Причала је да је лаж и комплетна измишљотина да су се против Немаца борили партизани, док су да су четници стајали по страни или сарађивали са Немцима. Тврдила је да то не следи из комуникације коју је она контролисала. Ти транскрипти никада нису били објављени. С Џин Хауард сам урадио интервју за Дугу и ту је она рекла да је прислушкивала Немце све време. Мајка јој је била Немица и она је немачки говорила као енглески. Тако је и дошла ту.

Она је била задужена за простор бивше Југославије и каже да апсолутно не може да се сети да је била једна или две депеше где су се помињали партизани. То ми је и сам Каловокорези рекао током поменутог ручка у Бату, али није желео да то и јавно каже, већ ме је упутио на Џин Хауард, која није била под заклетвом. Черчил је то знао, али је то прећутао у Техерану 1943. године.

Интервју са Божидарем Зечевићем, линк је у претходном посту
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним