Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Очигледно да је иста особа у питању, ја бих рекао Глишић. Кретао се око Нове Вароши, Санџака и Пљеваља. Од Драже и Недића био је постављен на високе дужности.

Ајде нека неко избаци ону његову познату фотографију са брадом.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(03-02-2019, 05:06 PM)Перун Пише:  
(03-02-2019, 04:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-02-2019, 04:47 PM)Перун Пише:  
(03-02-2019, 04:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јесте Бојовић, а други с десна је мајор Вучко Игњатовић.

Са брадом у средини Момчило Матић?
Не знам.

Мајор Глишић или Недићев ппук. Момчило Матић, командант Дринске групе?

[Слика: F6-EB784-B-CAAA-4048-93-F7-8-B1-CE33-D67-DD.jpg]

Мислим да смо утврдили да је то Глишић.
Одговори

Колико се сећам непотписана је у Кораћевим мемоарима а и нисам нигде раније виђао да је Глишић помињан.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Да, у мемоарима, после изласка водила се расправа о слици.
Одговори

(03-02-2019, 08:19 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, у мемоарима, после изласка водила се расправа о слици.

Е онда у реду, нисам тада био активан. Слажеш ли се онда да је Глишић и на оној у Пљевљима?

Одговори

Vise puta sam napisao da sam " operisan " od prepoznavanja likova, ali nikad ne bih rekao da je Glisic.
Одговори

(03-02-2019, 09:05 PM)Мића Адмирал Пише:  Vise puta sam napisao da sam " operisan " od prepoznavanja likova, ali nikad ne bih rekao da je Glisic.

Шубара, брада, одело, кравата... Види се да је он.

Одговори

(03-02-2019, 08:43 PM)Перун Пише:  
(03-02-2019, 08:19 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, у мемоарима, после изласка водила се расправа о слици.

Е онда у реду, нисам тада био активан. Слажеш ли се онда да је Глишић и на оној у Пљевљима?
Слаба је резолуција.
Одговори

(03-02-2019, 09:05 PM)Мића Адмирал Пише:  Vise puta sam napisao da sam " operisan " od prepoznavanja likova, ali nikad ne bih rekao da je Glisic.

Исто. То сам и онда тврдио.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(03-02-2019, 09:30 PM)Николај Пише:  

Исто. То сам и онда тврдио.

Ima ona slika Glisiceva, bez kape. Okrugla glava, a ovog izduzena.
Одговори

На фејсбук профилу г-дина Вучка Игњатовића (мајоров син) биле су објављиване ове слике прије пар година, и још неколико слика насталих истом приликом. Нажалост, господин Вучко није знао да ми одговори ко су официри са његовим оцем, а каже да то није знала ни његова мајка.
Одговори

Зар није већ речено да је то ппуковник Момчило Матић.
Ево, и да се упореде две слике са кап. Вучком Игњатовићем.
[Слика: image.jpg]
[Слика: image.jpg]
А и по чиновима то не може да буде Глишић?
Према Кораћу на доњој слици је "вероватно капетан Милош Глишић".
Одговори

И онда сам написао да је Матић.
Одговори

(03-02-2019, 05:20 PM)Перун Пише:  Очигледно да је иста особа у питању, ја бих рекао Глишић. Кретао се око Нове Вароши, Санџака и Пљеваља. Од Драже и Недића био је постављен на високе дужности.

Ајде нека неко избаци ону његову познату фотографију са брадом.

[Слика: 720.jpg]

Капетан Милош Глишић
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним